středa 3. června 2020

Výlet do ZOO

Návštěvu ZOO jsem po karanténě považovala za svou občanskou povinnost, taky jsem jí poslala pětikilo na účet. Zuzana se ani moc nebránila a místo výletu do Mšeného se jelo do Tróje. Vtipně jsme si vybraly den, kdy se otevírala expozice australských a tasmánských zvířat. Samozřejmě fronta jako hrom, naštěstí nás právě vycházející informovala, že tasmánští čerti nejsou vůbec vidět, asi chrní. Ani sloní miminko jsme neviděly, bylo schované mezi mámou a další slonicí, ale v pavilonu bylo puštěné krásné video, jak se mrně snaží postavit na nohy. Doporučuju zkouknout i další videa na YouTube.

Se zahradou se pojí moje nejranější vzpomínky, rodiče nebo děda mě tam brali dost často. Pokaždé mi koupili papírový slunečník s třásněma, které jsem soustavným otevíráním a zavíráním vždycky utrhala. Taky jsem vydyndala žužu, po kterým mi bylo blbě. Bála se obrovských kovových mravenců, kteří mívali ulámané nohy od tupých návštěvníků. Teď byli v cajku a už se jich nebojím. Pamatuju starý pavilon opic, kde byl příšerný smrad. Pamatuju velkýho gorilího smutnýho samce za prasklým bezpečnostním sklem. Ve třech letech jsem seděla na slonu Petrovi, který po několika letech ušlapal svého ošetřovatele a musel být utracen.

Všichni v sobotu vyrazili do ZOO. Osm a půl tisíce návštěvníků. V poledne byl ukončen prodej lístků, přijet z nějakýho vidlákova, skončím ve svěrací kazajce. Oběd jsme si daly v restauraci Oceán u vchodu. Musím velmi pochválit, měla jsem vynikající hovězí pečeni s jemnou hříbkovou omáčkou a knedlíky, sice nesnáším plastové příbory, ale přenesla jsem se přes to. V pohodě jsme nachodily 7 kilometrů a pak ještě další 2 ve Stromovce, kam jsme se přívozem přesunuly. Bezvadný výlet ukončila sklenička Aperolu Spritz. Začala jeho sezóna.

49 komentářů:

  1. To je nádhera. Snad se tam také někdy dostanu. Slůně jsem viděla na videích je to opravdu roztomilé. Při každé naší dovolené navštívíme nějakou ZOO.
    Nyní se hodně místo plastových talířků začínají používat v podobných občerstvovacích stanicích talířky papírové. To je teprve super, když to člověk jí venku na dřevěném stole, který má mezi deskami malé mezery. Omáčka papír provlhčí a plastovým nožem se při krájení zajede do oné mezery a je dokonáno.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Milá Marijko,
    já dávno v žádné jiné ZOO nebyla, nemám srovnání, ale tu svoji miluju. Kdysi jsme jezdili do ZOO Ohrada v Hluboké n/V, když jsme léto trávili v kempu u Týna n/V.
    Talíře byly porcelánové.... ale příbory jsou asi i v normální době plastové, aby je lidi nebrali.

    OdpovědětVymazat
  3. Vidíš, umíš psát veselé články
    Já díky svému naložení raději tu botanickou, i když i tam bylo milión lidí.

    OdpovědětVymazat
  4. Naposledy u nás v zoo jsem byla v listopadu minulého roku. Opět bych se tam podívala, ale co jsem slyšela, letos tam měli hrozné podmínky ke vstupu, a jak to je teď ještě nevím.
    Já jsem v Trojské zoo, byla naposledy ve svých deseti letech a vzpomínku mám na to že, jsem vyfotila rozmazaně ara papoušky a lední medvěd mi stoupl do záběru zadkem. Ale když je v zoo plno lidí, kloudně si to člověk ani neužije.
    A tým vaším obědem jsem dostala chuť na hříbkovou omáčku :)

    OdpovědětVymazat
  5. pribehynaivniblondyny4. června 2020 v 1:19

    Paráda! Já to ještě po karanténě nestihla, snad to brzy napravím. V Hradci Králové měli taky prasklé sklo u orangutana a byla jsem svědkem jak se rozběhl a pěstí do toho skla ještě udeřil. Vlastně se není ani čemu divit. Nejradši jsem v zoo lezla za kozama a to mi zůstalo.😀 Krmit ty mlsné jazýčky je jedna velká legrace. Krásný článek, hned jsem si Tě představila ze Žužu a deštníkem 😀😉👍🏻

    OdpovědětVymazat
  6. V ZOO (pražské) jsem byla naposledy před 36 lety. Jediný co si pamatuju je to, že jsem furt hlídala dceru, který byly dva roky a která se neustále táhla za náma (to jsme se zrovna začaly kamarádit s nynějším mužem) a ona dělala zagorku. Takže co kde bylo nebo ne vůbec nevím. Jen si pamatuju žirafy...že tam byly

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: To Mšené bych dala taky. Byla jsem tam v lázních a je to tam kouzelné. Neváhej a uskutečněte to. Když vylezete do vsi nad lázněmi přivítá vás z jedné strany pohled na Říp a z druhé na Házmburk a Středohoří.

    OdpovědětVymazat
  8. [3]: Milá Blondýnko,
    snažím se...

    OdpovědětVymazat
  9. [4]: Milá Joino,
    teď si všímám zvířat, která mě v dětství moc nezajímala, s úžasem jsem pozorovala nějaký horský kozy na skále a rozplývala se nad plameňáky...

    OdpovědětVymazat
  10. [5]: Milá NB,
    budu taky muset vyrazit ještě někam, nemám žádný srovnání...
    Tu pražskou miluju až neobjektivně.

    OdpovědětVymazat
  11. [6]: Milá Vendy,
    do Mšeného máme špatné spojení, ale ZOO bychom mohly spolu dát, aspoň bych měla hezký fotky..

    OdpovědětVymazat
  12. Mně je líto těch zvířátek, že jsou tam jako zavřený, ale tak furt mnohem lepší než cirkusy. Do Prahy do ZOO mě milý z našeho vidlákova taky vyvezl, před dvěma třema lety. Nejdýl jsme museli stát u goril, protože ty milého nejvíc fascinují a úplně mu zářila očka. Aperol Spritz je naprostá ideálka na začínající léto!

    OdpovědětVymazat
  13. [9]: O dost větší zážitek by byl, kdyby se ty horské kozy potkaly ve volné přírodě, při nějaké tůře a procházelo se těsně vedle nich.

    OdpovědětVymazat
  14. [11]:Já vím, měla jsem v plánu se do toho Mšeného podívat až bych byla na chatě, ale to spojení je na prd. ZOO bych dala stopro.

    OdpovědětVymazat
  15. Do ZOO jsme se jednou vydali v den  nějakého svátku uprostřed týdne. Ten nápad mělo fakt hodně lidí, tenkrát psali, že návštěvníků bylo také 8tisíc. Minulý rok jsem tam byla s kamarádkou a pak ještě s mužem. Určitě se tam podívám i letos

    OdpovědětVymazat
  16. To je skvělé že sis výlet v zoo užila. Já jsem žádnou nenavštívila asi deset let, a vždycky jsem měla nejraději akvárka s vodními potvůrkami

    OdpovědětVymazat
  17. [12]: Milá Odesílatelko,
    jen ten lední medvěd vypadal vážně smutně, akční byli jen lachtani, ti při krmení i pár čísel. Velký kočky chrněly.
    U goril bylo narváno, pár jsme jich viděly, ale do pavilonu jsme nešly.

    OdpovědětVymazat
  18. [14]: To by bylo fajn, je to výlet na celý den...

    OdpovědětVymazat
  19. [15]: Milá Evo,
    a těch dětí a prý, že je jich málo.
    Tady byla neuvěřitelná koncentrace na metr čtverečný...

    OdpovědětVymazat
  20. [16]: Milá Elis,
    akvárka jsou tam určitě, bývaly ve starém sloním pavilonu, teď ani nevím, kde jsou. Nestačili by Ti lachtani..?

    OdpovědětVymazat
  21. "Já budu krmit hrocha, líbí se mi, že je špinavej..."

    OdpovědětVymazat
  22. Tak ten papírový slunečník s třásněmi si pamatuju! Přesně se mi vybavil - i když už léta jsem na něj nepomyslela! Mimochodem, nejsi náhodou chlap? Když sleduješ kozy?

    OdpovědětVymazat
  23. Míšo,
    ten papírovej slunečník s třásněmi si taky pamatuju! Léta jsem na něj nepomyslela! Mimochodem, nejsou náhodou chlap? Když sleduješ kozy?

    OdpovědětVymazat
  24. [21]: Milá Kačenko,
    u hrochů jsme nebyly.
    Ta hláška je z čeho? Nějak se nechytám...

    OdpovědětVymazat
  25. [23]: Milá Dorinko,
    byl takový barevný strakatý, vždycky jsem si ho brzy tím otevíráním a zavíráním zničila, nejdřív jsem otrhala (nerada) ty třásně a pak ty výztuhy.
    Nejsem chlap, ta skála je vážně hrozně příkrá, měla jsem nervy, že se nějaká koza svalí dolů.

    OdpovědětVymazat
  26. Krásný vzpomínky máš...V Tróji jsem byla jen jednou a vůbec mě to neuchvátilo, ale nejspíš to nebylo samotnou ZOO, ale blbým obdobím, co jsem prožívala. Na Facebooku odebírám videa s gorilami, malého Ajibu úplně miluju :).

    OdpovědětVymazat
  27. [25]: No jo, kozy jdou časem dolů... Některé dříve, jiné později...

    OdpovědětVymazat
  28. [26]: Milá Janinko,
    zahrada je na obrovském pozemku v Trojské kotlině, to je nejteplejší místo v Praze...to jsem vždycky říkala kluků, když fňukali, že je jim zima...
    Dneska by se už tak velká ZOO ve městě nevybudovala, ale taky je vstup pro dospělého 250,- Kč a na malou sloní slečnu jsem se musela podívat doma na YouTube...

    OdpovědětVymazat
  29. Míšo, dneska ti moc závidím. Už delší dobu se chystám do ZOO do Prahy, ale nějak to nevychází. Jsem z také z vidlákova (Plzeňačka) a co kdyby? Ale u nás je také krásná ZOO, podpořím ji.

    OdpovědětVymazat
  30. [29]: Milá Pavlo,
    rozhodně podpoř tu svoji zahradu, teď to fakt potřebují.
    No, doufala jsem, že všichni mimopražští přijeli už ráno nebo dopoledne, protože to je fakt na mašli, jet zase domů.
    Já bych chtěla na výlet do Liberce, ale tam je tolik možností, že jeden den nestačí... i když ani na Plzeň by jeden den nestačil.

    OdpovědětVymazat
  31. Taky bych šla do Zoo, ale zatím se musím spokojit s domácí faunou a flórou.Snad někdy:/

    OdpovědětVymazat
  32. [31]: No, tak skoro každý má doma nějaké ty roztoče, rybenky případně mravence. Tak proč chodit do zoo??

    OdpovědětVymazat
  33. [31]: Milá Zahrado,
    to byl výlet za odměnu...
    S dobrým jídlem a pitím.

    OdpovědětVymazat
  34. Joo z Vidlakova jsem už několikrát přijela do této ZOO... ale mně se nejvíce líbí ZOO v Lešné

    OdpovědětVymazat
  35. [23]: taky sleduju kozy..hm a dost lidí mi už řeklo že jsem v mnoha ohledech jako chlap

    OdpovědětVymazat
  36. [35]: Já už tuto konverzaci raději utnu - byť mě zas něco napadlo - ale páč jde o mě, raději pomlčím.

    OdpovědětVymazat
  37. [34]: Milá Klávesničko,
    já jinou ZOO neznám, nemám s čím srovnávat...

    OdpovědětVymazat
  38. [19]: Lachtani jsou taky fajn   

    OdpovědětVymazat
  39. [32]: A slunéčka sedmitečná, to jnad nikdy nebylo

    OdpovědětVymazat
  40. [33]: Aperol bych brala

    OdpovědětVymazat
  41. [41]: Jo, taky jsem takový "sedmitečný" (i jinotečný) roky zažila, ale zatím teď klid.

    OdpovědětVymazat
  42. [41]: Jo, tak yjsem takový "sedmitečný" (i jinotečný) roky zažila, ale tento rok O.K. Zatím.

    OdpovědětVymazat
  43. [42]: Milá Zahrado,
    s Tebou je těžká domluva...

    OdpovědětVymazat
  44. Supr výlet! My jsme mívali do zoo permanentku, a jezdili jsme tam třeba i po práci v zimě než se zavřely pavilony, a to tam bývalo skoro prázdno. Teď jezdíme už jen jednou za rok - a za hezkého počasí o víkendech jedna hrůza, kolik je tam lidí.

    OdpovědětVymazat
  45. [46]: Milá Sluneční,
    jeden by si řekl, že se tam lidi nějak rozprostřou, když je zahrada tak veliká, ale vono né...

    OdpovědětVymazat
  46. To musel být mazec, tolik návštěvníků, ale na druhou stranu je to dobře, aspoň dali ZOO vydělat.
    Pražská zoo je krásná, ráda se tam zase vrátím. Take mám moc ráda nedalekou jihlavskou a ve Zlíně.

    OdpovědětVymazat
  47. Otevřená zoo, otevřená srdce, otevřená ústa ... není ten svět fajn?   
    Pokoušeli jste maturitu?

    OdpovědětVymazat

Zazvonil zvonec