pondělí 28. září 2020

Nedělní brunch v posteli

Poštěstilo se mi, že Druhorozený s Lucinkou odjel na celý prodloužený víkend na chalupu. Bylo sice deštivé a chladné počasí, ale jim to nevadilo a mně už vůbec ne, protože lenošit, když kapky bubnují do parapetu, je to úplně nej. Vždycky jsem odsuzovala snídat v posteli, protože drobky jsou velmi vynalézavé a přes všechna bezpečnostní opatření neochvějně končí na prostěradle. Tentokrát jsem se rozhodla, že nebudu malicherná a užiju si opulentní brunch v peřinách drobkům navzdory. 

Problém nastal s tím, co budu vlastně jíst. Delší dobu se snažím Druhorozeného vyhladovět, tak v lednici moc jídla není, jen to, co on nemá rád a pak výdobytky přinesené z práce. Například zálohy ovoce a zeleniny po provedených analýzách a taky set sushi od obchodního řetězce, který na analýzy omylem poslal jiné vzorky. A když jsem ještě ze špajzu vyhrábla sušené mango, měla jsem jídla plné lůžko po Ex. A protože podzim, černý čaj s rumem. K tomu noťas a třetí řada německého famózního seriálu Babylon Berlin, a jelikož má tahle řada dvanáct dílů, protáhlo se mi válení na celý den. 

V posteli jen já a návaly. Ach, to je jediná novinka v mém životě. Jsem hormonálně rozbitá. Možná i proto jsem taková nostalgická a vzpomínám na léto, kdy jsem přeladila na Rádio Beat, ve Strašnicích u pana Úžasného vždy skvěle hrálo, až jsem se smíchem vyhrožovala, že se k němu nastěhuju, že doma mi hraje divný písničky. To ho možná vyděsilo. Teď na něj myslím pokaždý, když rádio pustím. Nejím banány, prý jsou plné chemie a snažím se nehrbit, pořád mě napomínal. Vyměnila jsem žárovku, kterou kritizoval, že má nepříjemný bílý světlo. I přes to válení jsem v  podstatě akční hrdinka.


42 komentářů:

  1. Začni se otužovat, to je na návaly nejlepší !!
    Mimochodem, mezi otužilci bývají pěkní chlapi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Blondýnko,
      k otužování mám celkem negativní vztah a ten asi ani pěkní chlapi nezmění.

      Vymazat
  2. Tomu říkám příjemně a užitečně strávený den. Normálně závidím. ;) :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bev,
      když mám synka doma, musím jít příkladem, to na něj vřískám, ať ráno vstává, ale jak odjel, úplně jsem zvlčila..:-D

      Vymazat
    2. Někdy je potřeba trochu zvlčit a udělat si pohodlí. ;)
      Ale nevím, proč jsem to musela opakovat dvakrát, zas tak oslnivý ten postřeh nebyl. :D

      Vymazat
    3. Ty jsi oslnivá, tak proto...:-D

      Vymazat
  4. Já bych tohle chtěla umět. Nikdy jsem se neuměla válet v posteli během dne, ani o prázdninách ani o dovolených. To dělám jen když je mi opravdu hodně zle, když mě schvátí moribundus, nebo šílená kocovina. To první je možné hned, to druhé jsem zažila naposledy před mnoha lety. Takže i tenhle upršený víkend jsem spíš proflákala u počítače, ale i tvořením. Jo, bacha ! vlastně v sobotu jsem byla tak po páteční večerní dvojsměně (první práce, druhá Včelař) unavená že jsem si šla odpoledne na chvíli lehnout, byly z toho dvě a půl hodiny spánku a následné čtení Zdivočelé země až do dvou do rána, protože jsem nemohla pak usnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy,
      já tohle umím odjakživa, s tím se člověk asi musí narodit..:)

      Vymazat
    2. To asi jo... dcera to má to samé, ta může chrnět a válet se v posteli jak dlouho chce a večer už zas spí... já ne. Já buď musím zobat prášky, nebo číst do dvou do noci.

      Vymazat
  5. Babylon Berlín jde třetí řada, kde jsem zamrzla? Je skutečně famózní. 12 dílů, budu si dávkovat po jedom, abych se mohla těšit😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zahrado,
      já mám pro ten seriál velkou slabost, asi nejsem úplně objektivní, četla jsem komentáře na ČSFD, možná byl příběh opravdu zbytečně natahovaný a osm dílů by stačilo. Já jsem si to užila, sice mi chyběla ta ústřední píseň z předchozích řad, ale atmosféra, kostýmy, interiéry...to všechno bylo nádherný.

      Vymazat
    2. Na recenze ČSFD už nekoukám, skoro mi to připadá, že tam je jeden zamindrákovaný intoš vedle druhého :D.

      Vymazat
    3. Milá Janinko,
      beru to jen orientačně. A ne u českých filmů, kde prý vzniká spousta nových profilů, kde se filmy hodně nadhodnocují.

      Vymazat
    4. To pravě ta výprava,která mě nadchla, jinak samozřejmě by někdo mohl mít připomínky k příběhu, ale to je věcí názoru.

      Vymazat
  6. Závidím! Mne bývalo váľanie v posteli (keď som bola dieťa) zakázané, vždy bolo treba niečo robiť... a keď mi to už nemá kto zakazovať, tak už vlastne ani neviem ako na to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Simi,
      to bylo opravdu po dlouhé době, když teda nepočítám ten zápal plic, ale to byl nucený pobyt v posteli a bylo mi tak blbě, že jsem si neužila ani filmy.
      Teď ve spojení s počasím úplně ideální. Bylo tak hnusně, že ani Zuzana nechtěla nikam jít...!

      Vymazat
  7. Takové počasí k lenošení přímo láká. Navíc dobrůtky, čaj s rumem a dobrý film nebo seriál, to nemá chybu. Mimochodem ten seriál neznám, asi zapátrám ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evo,
      první a druhou řada dávala ČT2, myslím loni. Jsou z roku 2017, třetí řada z roku 2020. Berlín v roce 1929. Nádherná ústřední píseň:
      https://www.youtube.com/watch?v=uekZpkYf7-E&list=RDuekZpkYf7-E&index=1&ab_channel=BMG

      Vymazat
  8. Máma vždycky říkala, že bych měla dělat reklamu na postele, válet se někde ve výloze a číst...
    Musela bych dělat ranní, jsem schopná se válet do dvou odpoledne, ale pak už mě to nebaví. Na to čtení v posteli pořádně nevidím a navíc nevím, jak si lehnout. Už jsem na to asi nějaká stará...
    A snídani v posteli bych asi taky nedala, mám problém polknout vodu, kterou zapíjím prášky. Na druhou stranu, možná bych mohla v posteli večeřet. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Baruško,
      mně to šlo samo, ale byla jsem překvapená, že jsem vydržela celý den...:)

      Vymazat
  9. Já už od víkendu ležím v posteli, jelikož jsem marod :( (ne, nemám covid). Tak aspoň čtu hodně knížek a 2x jsem zhlédla Sněženky a machry :D
    Leník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko,
      Sněženky jsou klasika, znám je nazpaměť...:-D

      Vymazat
  10. Nejsem úplně stavěný na válení v posteli, ale když nastane takové temné a mokré období jako o prodlouženém víkendu, umím vrozené dispozice překonat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Petře,
      uplynulý víkend se úplně podbízel, abychom zůstali v peří..!

      Vymazat
  11. Na tomhle tvém brunchi bych si moc nepochutnal. Já bych se drobků bát nemusel, spíš mastných fleků od pečeného bůčku, klobásky (nejlépe čabajky) a pak manželky!

    OdpovědětVymazat
  12. Někdy si člověk potřebuje zalenošit. Doufám že s tou chemií v těch banánech to nebude tak zlé, mám je totiž moc ráda :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Elis,
      on mi banány úplně znechutil. Nedoporučuju chodit s chemikem. Nejí kůrky od chleba, že tam je kyanid, nepoužívá jar, sprchové gely, jen tuhé mýdlo, vlhčený toaletní papír je prý taky špatný. Doma bych ho nesnesla...byl tu jednou a kupovala jsem novou žárovku...:-D

      Vymazat
  13. Míšo, říká se, že kdo nesnídal v posteli, neví, jak škrábou drobečky. 😀
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Alenko,
      párkrát se to dá vydržet. Bylo to takové příjemné zpestření.
      Tenhle víkend má být poslední teplý, ten si užiju venku.
      Taky se měj hezky, musím si u Tebe dát odběr novinek, pořád se tu motám.
      Konec Blogu.cz mě dost sebral.

      Vymazat
  14. vyhladovět druhorozeného :D přeju hodně štěstí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty jo a poslední dva články se mi stalo, že konečně vypotím nějaký téma a někdo z lidí, které čtu, právě napsal něco podobného, ale fakt nekopíruju, přísam bohu! Asi jsme už na sebe všichni nějak napojený nebo nevim.

      Vymazat
    2. Milá Helgo,
      vyhladovění se mi moc nedaří, jsem měkká, nakonec vždycky vytasím nějakou stravenku.
      Ano, být doma sama je fakt adrenalinový zážitek, se nedivím, že o tom píšeme...:-D

      Vymazat
  15. Neumím proležet den v posteli! Nemám prázdnou lednici! Pořád do ní někdo něco nakupuje, a tak spíš řeším, aby se všechno snědlo a nezkazilo. podle toho taky vypadáme! 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lotty,
      tak je opravdu stresující...:) Nesnáším hlídat jídlo a pak z nutnosti jíst něco, na co nemám chuť, ale taky se mi to občas stane.

      Vymazat
  16. V posteli je super, pokud tam člověk být nemusí. Než bych o berlích doskákala do kuchyně, omlátila nima 4 roky starý nábytek, tak se učím ležet v drobkách. Ale už mě to nebaví. Ty si to užívej kdykoliv je možnost. Ale doufám, že tím polohováním shodím nějaká kila, protože chlapi mi nekupují čokolády, brambůrky, chipsy, dortíky a nepečou domácí buchty. 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marijko,
      když jsem ležela v posteli celý loňský srpen s vyvrtnutým kotníkem, taky jsem si to neužívala. A já jedla z nudy a teda hodně..!

      Vymazat
  17. Takové válení v posteli si dám líbit. Ty časy, kdy jsem snídala v posteli, jsou bohužel již pryč. Ale stýská se mi po nich.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Mirijam,
      jednou za čas je to opravdu pro život nezbytné...:)

      Vymazat
  18. No vidíš, právě jsem si uvědomila, že mi asi měsíc nesvítí žárovka v lampičce...

    OdpovědětVymazat
  19. Tý jo, Kačenko, to bych nesnesla. Nesvítící žárovka kdekoli v bytě mě neuvěřitelně irituje. A nesnáším to nakupování nových, vždycky si s sebou vezmu starou krabičku, a ti prodejci v Globusu mají zase žárovky od úplně jiné firmy, takže se tam zamotám a musím si říct o pomoc. POKAŽDÝ. Proboha, kolik ve na světě výrobců žárovek...?!

    OdpovědětVymazat

Zazvonil zvonec