středa 16. listopadu 2022

Ošklivec, Činoherní klub (2022)


Asi bych měla přestat hodnotit představení podle délky a přívětivosti divadelní kavárny. Hodina a půl bez přestávky je pro mojí bederní páteř v současné době evidentně moc. Kavárna za jedna. Lístky vybírala Zuzana, ona má i ve své nové práci dost času na brouzdání po netu, já jsem ráda, když se stihnu vyčůrat. Na Vojtu Kotka jsem byla moc zvědavá, a asi maličko zklamání, zdálo se mi, že má na jeviště slabý hlas, a že je Činoherák malý. Nebo možná už hůř slyším, nebylo by divu, celý den jsem v hrozným randálu. Ale ostatním hercům jsem rozuměla vynikajícně. Myslím Martu Dancingerovou, Martina Fingera a Václava Šandu, kterého jsem vůbec neznala.

Divadlo na webkách píše, že jde o satirickou komedii. Pro mě spíš bláznivá černá komedie. Zápletka v podstatě jednoduchá, hlavní hrdina zjistí, že je ošklivec až ve chvíli, kdy na kongres odjíždí prezentovat jeho vynález podřadný asistent. Ošklivec by špatně reprezentoval a vynález neprodal. I žena se mu přizná, že neplánovala život s takovým šeredou, ale prý ho má ráda jako člověka. Plastická operace je jasná volba. Po ní je krásný a okamžitě úspěšný, jenže doktor ten jeho úžasný obličej začal vyrábět ve velkým a rázem všichni okolo vypadají stejně. Ztráta identity a těžká krize. V téhle chvíli jsem se trochu ztratila.
 
Líbilo se mi, že Vojta neměl žádnou masku, jako ošklivec byl uťápnutý, s krásou a obdivem žen mu velmi narostlo sebevědomí. Změna se ovšem nejvíc projevila v chování jeho okolí, od přezíravosti k obdivu. Velmi vtipný byl moment, kdy si odvedl jednu divačku na jeviště. Já bych nešla ani náhodou. Naprosto skvělý byl Martin Finger v dvojroli šéfa a plastického chirurga. Marta Dancingerová je křehká kráska a působí hrozně mile, po představení se mihla kolem nás, je neuvěřitelně štíhlá.

Zdroj: Činoherní klub

P.S. Bloudičko, čtyři z pěti.

6 komentářů:

  1. Vojta se neuvěřitelně vypracoval od dob Rafťáků a Snowborďáků a navíc zraje do charizmatické krásy. Já ujíždím na černovlasých modrookých, což se mi ovšem několikrát vymstilo a mstí se. Martin Finger je výborný herec, zahraje hajzla i klaďase a je vždycky autentický. Marta Dancingerová je prostě hezounká, drobounká, typ který chtějí muži ochraňovat a který my více vyrostlé a narostlé k smrti nesnášíme. Ne, je asi dobrá herečka, já měla možnost jí vidět jen v tývý v seriálové tvorbě a podle toho se moc na to jak je kdo dobrý i na divadle prostě nedá usuzovat. Činoherák je opravdu malý, když jsem tam poprvé přišla strašně mne to překvapilo. Stejně jako mě dost z míry vyvedlo jak maličké je divadlo ve Slaném. Když se tam natačely pořady s Gottem, vypadalo to bůhví jak velké divadlo a ono je to přitom zhruba stejně velké jak Činoherák jen tedy má patro s lóžemi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá věrná Vendy,
      koukám, že Ti už psaní nedělá potíže :) To jsem ráda.
      Marta moc pospíchala, asi má doma dítě. Jen jsem jí stačila říct, že představení bylo hezký, ona poděkovala a byla pryč.

      Vymazat
  2. Ahoj Míšo, tak tam bych šla už jen kvůli M. Fingrovi. Jak píšeš s tou divačkou, co musela na podium, tak takhle si mě vybral jednou klaun v cirkuse, kde jsem byla s dětmi a ještě jednoho chlápka. To víš že jsem nikam nechtěla, ale on už mě nepustil... Dal mě a tomu pánovi držet nějaký transparent a odešel pryč, my zůstali sami uprostřed šapitó jako blbci a lidi se řezali smíchy, my neviděli, co je na transparentu napsaný. Nevěděli jsme co, tak jsme tam tu plachtu položili a víš co tam bylo napsáno ? - Přestávka. Ahoj Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko,
      to je taky bezva zážitek, proto nechci nikdy sedět v první řadě, ale Vojta si vybral takovou korpulentní holku z kraje zhruba v půlce hlediště, normálně si pro ní došel :-D. Byl to velmi vtipný moment.

      Vymazat
  3. V Činoheráku jsem už léta nebyl, byť jsem mockrát chodil kolem, hlavně do už zaniklé řecké restaurace :-). Zajímavý námět.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Petře,
      já v Činoheráku letos podruhý, ale s výhradami :)

      Vymazat

O konturce