pondělí 1. února 2021

V karanténě

V pátek byl Druhorozený s Lucinkou na procházce. Krásně nasněžilo. Vrátili se fialoví. To má ale synek nápady, furt sedí doma na prdeli a vyleze ven, když mrzne. V sobotu nebylo Lucince nejlíp a v neděli odcházela domů s teplotou a hrozným kašlem, až jsem si myslela, že má zánět průdušek. V pondělí začal kašlat synek, prý to od Lucinky chytil. Měl teplotu. 

Začala jsem být ve střehu, ale do práce jsem šla i v úterý, protože jsme zase v oslabeném počtu. Do laboratoře na Slovensku jsem napsala varování, v Čechách si všichni dali novoroční předsevzetí, že budou svoje výrobky a plodiny testovat v naší laboratoři a pokud již testují, tak množství vzorků ztrojnásobí.

Řidiči neustále vozili další a další vzorky, až jsem úplně ztratila přehled, co kde je. Naštěstí máme novou recepční, protože nás zásobovalo i DHL a zákazníci osobně. Přišla bába s pohankou. Přišel chlapík s hromadou malých lahviček, v kterých byly nějaké zasr omáčky, udal jméno firmy, o které nikdo v životě neslyšel, velmi mlhavý nástřel požadovaných mikrobiologických analýz a odešel.

Půl dne jsme pak zjišťovaly, co s nimi. Moje nervy neměly nervy s chlapíkem po telefonu mluvit. Chtěl mít nějaké omáčky v lednici, nějaké při 20 stupních, první analýzy hned, další po sedmi dnech, ale jaké furt nevěděl. Telefon jsem předala Máje. Mluvila s ním čtyřicet pět minut, než žádanku dali dohromady. Myslím, že si během hovoru i potykali.

Ve středu jen já a Jana na práci, na kterou nás má být pět, nemluvě o tom, že Áďa zasněně vypráví, že když ona nastoupila do firmy, bylo jich v zákaznickém servisu sedm. SEDM. Ve středu odpoledne pípla zpráva od Lucinky, že je pozitivní na covid. Vstala jsem od počítače a jela domů. Zatím mám být v karanténě, na test je prý ještě čas.

25 komentářů:

  1. Ať tedy karanténa probíhá pokud možno vlídně a když už tě omezí v pohybu, ať to vykompenzuje rozlet myšlenkový a tvůrčí. Držte se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Petře,
      díky moc za originální přání.
      Člověk vypadne z toho blázince a je mu nakonec doma děsně smutno a nudno :-D

      Vymazat
  2. Tak to je asi těžké něco analyzovat, když ani sám zadavatel netuší, co vlastně požaduje.
    Držím palce, aby test dopadnul dobře a pokud přece jenom nedopadne, tak aby byl průběh nemoci co nejrychlejší a nejmírnější. Opatruj se. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bev,
      snažila jsem se trochu přiblížit, jak to v mé nové práci vydadá. A uprostřed toho největšího blázince jsem se sebrala a odešla domů.
      Díky moc.

      Vymazat
  3. Ať to dopadne, jak to dopadne, hlavně, ať je dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janinko,
      díky moc. Už smolím pokračování :)

      Vymazat
  4. Míšo, držím palce, aby se ti to svinstvo vyhnulo.
    A práce? ta nemá nožičky, ta neuteče.
    Opatruj se!!👍👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Alenko,
      děkuji moc. Práce sice neuteče, ale teď je kolem moc nezaměstnaných lidí.

      Vymazat
  5. Také mě někdy může vzít čert, když v recepci po sté vysvětluju, že je host u správné firmy ale na jiné budově takže ho nemohu ubytovat. A ještě se u toho musím usmívat. Přeji hlavně to zdraví, a kdyby náhodou ne tak ať máš průběh nemoci jako procházku růžovým sadem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zlatko,
      přesně, kolikrát bys ty lidi nejradši zabila a nemůžeš je ani poslat do háje...:-D

      Vymazat
  6. Vyděržaj pijaněr! Hele a víš ty, co kde na tebe čeká třeba za lepší práci? Kdyby náhodou? No jo, vím. Velký prd...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy,
      v tomhle směru jsem už pesimistka. Práce a chlapi, tam mě už nic hezkýho nečeká.
      P.S. A taky problémy s gramatikou :-D

      Vymazat
    2. Těžko říkat nevěš hlavu, když už člověk reje držkou v zemi....ale sakra, musíme se vzchopit a vydržet! Jsme přece ženský a ty vydržej všechno!!! jen občas zaskučej když není nablízku nikdo kdo by je objal.

      Vymazat
  7. Ať to dobře dopadne. Mamka byla v pondělí také na testech, protože kolegyně je pozitivní, mamka je naštěstí negativní. U ní v práci se tohle děje už potřetí. Naštěstí byla mamka vždy zdravá.
    Leník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Leničko,
      díky moc. jsem úplně dojatá, jak mi všichni drží palce.

      Vymazat
  8. Míšo, držím palce. A taky si odpočiň, starosti umenši, ať jsi potom do práce fit ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kitty,
      díky moc, ale hrozně se doma nudím, sama to nechápu. Jeden by si myslel, že je fajn z toho blázince vypadnout a nakonec je mi doma smutno.

      Vymazat
  9. Držím palce a pokud budeš covid pozitivní, ať má nemoc, co nejlehčí průběh.
    Jedna dcera již byla 2x v karanténě, shodou okolností jsme se nemohli potkat ani na vánoce, druhá i se zetěm podle mne a praktické lékařky měli covid, ale testy měli negativní. Ztratili pouze čich, bolela je hlava a byli unaveni, ale to jsou prý pořád.
    Práce a sex je třeba, ale zdraví je přednější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Mirijam,
      díky moc. Zatím se to hrozně táhne.

      Vymazat
  10. Milá Míšo,
    víš, co je nejdůležitější? Při případné pozitivitě zůstat pozitivní. Nejlepší je ale přeci jen být pozitivně negativní. Takže se nedej! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Dorko,
    jsem negativně pozitivní..:)

    OdpovědětVymazat
  12. Ale to sis to moje doporučení popletla! :-D To mělo být obráceně! :-)
    Podle toho, že se mnou komunikuješ, soudím, že bys mohla být brzy negativně negativní - a snad časem i pozitivně negativní. :-)
    Čekám na to pokračování! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Dorinko,
      já se s tím psaním docela crcám...:-D

      Vymazat

Zazvonil zvonec