středa 23. června 2021

Tloustnu do plavek

Jak urvaná ze řetězu v posledních dnech pořád někde cábruju. Byla jsem v divadle, v kině, na neonovém minigolfu v centru Prahy. To byl vánoční dárek od mámy Lucinky, taky Lucky. Konečně se mohl zrealizovat a strávily jsme moc hezkou hravou chvíli ve společnosti našich dětí, zakončenou procházkou na náplavce. Samozřejmě jsem prohrála, ale to mi vůbec nevadí. Měla jsem na sobě plandavé lněné kalhoty a volné tričko, na fotce vypadám, že vážím sto dvacet kilo. Příště jdeme na bowling, jsem na řadě a bowling hraju určitě líp.

Byla jsem se koupat v rybníce v Motole, teda koupání to moc nebylo, labuťák docela fest útočil a operoval po celé ploše rybníka. Bych se utopila, kdyby to zkusil i na mě. Toho kluka tutově štípnul do zadku, a to už byl skoro venku z vody. Byla jsem na Žlutých, Vltava 18 stupňů. To jsem taky neplavala. Byly jsme v hospodě s holkama z práce. Dvanáct nás bylo, pravda i dva chlapci došli, ale jeden je na chlapce a druhý přítel Kačenky, tak ti se nepočítají.

V práci pořád masakr, a to nastoupily dvě nový kolegyně, ale nějak nestíhají tempo. Mě neskutečně vytáčejí zemědělci, na každý pole mají jinou firmu, pro každou musí být nová cenová nabídka, vzorky do laboratoře nosí rovnou z pole, obalený hlínou a diví se, že jedna cibule na analýzu pesticidů je málo. Prý mu přišlo, že nese zeleniny zbytečně moc. Příště přiveze tý cibule jen půlku.
 
Chovatelka drůbeže pošle kůžičky z kuřecích krků na analýzu salmonelly, dva vzorky, a vůbec se neobtěžuje je nějak označit. Jak já mám vědět, co je z porážky 14. června a co z 20. června. Nebo posílám fotky dvou identických balíčků mletého masa, aby mi zákazník rozklíčoval, který je který. Buď mám objednávku nebo vzorky, když mám oboje najednou, jsem celá šťastná. V noci se budím hrůzou, co jsem zase zmrskla. Mouku jsem zapomněla poslat do laboratoře v Německu, gumový bonbony z Lidlu mi někdo sežral před senzorickou analýzou. Asi byly dobrý, senzorika OK.

Přijdu domů, pustím si fotbal, otevřu plechovku Ryze hořký, nasypu si brambůrky do misky. Možná jsem měla být chlap, zatímco holky hubnou do plavek, já tiše tloustnu.

25 komentářů:

  1. Nádherný! Díky za krásné ráno, už dlouho jsem nečetla něco tak vtipnýho a to je jenom "prostý" popis všedních dnů. Máš úžasný život a i když zrovna není úplně skvělý, moc krásně ho popisuješ. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bev,
      děkuju za krásný komentář, přečetla jsem si ho ráno v busu cestou do práce. :)

      Vymazat
  2. No jo, k senzorické analýze tolika věcí se člověk musí trochu nutit. Ale práce je práce! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Petře,
      senzorika suchého pečiva loni v létě byla děsná, nadchla mě senzorika cukrů, z majonéz jsem měla strach, ale nakonec dobrý. Zatím TOP byla senzorika nanuků :-D

      Vymazat
  3. Alespoň máš ten život krásně pestrej, no kdo to může říct? 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janinko,
      pestrý to je, to jo, hlavně v práci :-D

      Vymazat
  4. Míšo, hezky jsi to popsala...Určitě se nenudíš! Moc Tě zdravím. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko,
      nenudím se, ale ten život tak strašně rychle utíká, až mě to děsí.

      Vymazat
  5. Míšo, stíháš toho tolik, a to chodíš do práce. Já jsem doma a jsem líná jak veš. Hlavně v tom horku (nejen v horku). V divadle už jsem nebyla přes rok, koupu se jen ve vaně a na chatě v bazénu, to je fakt. Sázava je na mě ještě studená, ale pořád doufám, že ještě nějakou aktivitu vyvinu. Měj se krásně a v bowlingu jim to nandej 😜

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evo,
      to mě překvapuješ, považuju Tě za akční hrdinku a divím se, že jsi v divadle ještě nebyla :-D Ale spousta divadel chystá letní scénu, budeš mít šanci i v létě, pokud zajedeš z chaty domů.

      Vymazat
  6. Milá zlatá, vždyť ty nemáš vůbec čas a nudu. Jsi stále v trapu a svědčí ti to,světem.�� Fukčarinka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Fukčarinko,
      no, občas na mě nuda taky padne, to když jsem líná jet s holkama na výlet a pak se plácám celý den v tom malým bytě :)

      Vymazat
  7. Fotbal? Ty koukáš na fOTBAL?? To je tedy hodně strmý pád do hlubin (ne)kulturnosti! To si nepustím ani kdybych se měla nudou ukousat....plavky už neřeším, na veřejnost mám jednodílné a doma se na bazénu ztratí cokoli. A večer když je tma, tak už nejsou ani potřeba ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy,
      dívám se většinou jen na mistrovství, připadá mi to napínavý :-D

      Vymazat
  8. V tomhle vedru je nejlepší relax u vody. Štíhlá nebo tlustá, ve vodě se člověk osvěží.
    A ve fotbale jsme zázrakem udělali nějaké výsledky. Takže tuhle příležitost by člověk propást neměl. I když našemu fotbalu moc nefandím. Dopředu, dozadu, malá domů, čutání uprostřed hřiště. A kamenem úrazu je střelba. Ale letos jsme s tímhle téměř udělali díru do světa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Mirijam,
      na fotbal se dívám jen na mistrovství Evropy nebo Světa, ale nijak to neprožívám :-D.
      Je vidět, že vyznáš :-D.
      Válet se u vody je samozřejmě nejvíc...!!!

      Vymazat
  9. Ahoj Míšo, krásný blog.Já též tloušťku do plavek. Moc tě zdravím a těším se na další počteníčko.

    OdpovědětVymazat
  10. Dívala ses včera na naše s tulipánama?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasněééé! a ségra na Kanárech taky, dokonce mi volala a dívaly jsme se chívli spolu :-D. Myslím, že přes Dány se neodstaneme, ale držet palce a fandit samo budu.

      Vymazat
  11. To je celkem nářez, a co že to Míšo děláš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zahrado,
      pracuju ve zkušební laboratoři v klientském servisu, tj. všechny vzorky na analýzy jsou přes nás. Jak říkala Kačenka na pohovoru: je to zajímavá a pestrá práce...:-D A já jí teď říkám, co je kurva zajímavýho na cvrččí mouce :-D.

      Vymazat
  12. Zase jsem dobře klikla a pobavila se. I komentáři od tebe i od jiných. Cvrččí mouka, to existuje? A kdo to jí? Vietnamci nebo Arabové? Nechytám se, jen se divím. No má asi hodně živin a to se v Africe počítá za nejlepší papu. Budu se vracet, piš, pěkně se to čte ☺ ♥ ♣

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kitty,
      tohle je mouka české společnosti, cvrččí mouka je potravina budoucnosti, obsahuje hodně proteinu. Plánují největší cvrččí farmu na světě v Thajsku. jejich výrobky (tyčinky, těstoviny) koupíš třeba v Dm drogerii. Já teda zatím neochutnala :).

      Vymazat

Zazvonil zvonec