úterý 14. prosince 2021

Spike už není k mání

Všichni okolo mají zvířata. Prvorozený s Vendulkou dva psy a kočku, máma má kočku, jedna Kačka v práci kočku, druhá Kačka čoklici z romský osady na Slovensku. Začala jsem také uvažovat o kočce, protože obesraný Černý Most mě k venčení vůbec neláká. A protože si myslím, že hlavní funkce kočky je válet se vám na klíně a nechat se hladit, což ovšem kočka mojí matky nikdy nedělala, ani první ani druhá, rozhodla jsem se pro kocoura. Paralelně bych vyřešila i problém s odstěhováním synka, má alergii na kočky.

Následně nastal problém s kytkama, břečťan se snaží zakořenit v podlaze a i ostatní mají dlouhé šlahouny svádějící ke kočičímu hraní. Zúžila jsem výběr na dospělého kocoura. Druhorozený se mi posmíval, že i dospělý kocour se rád pohoupe na kytce. Podle mého nestandardního chování vůči břečťanu si už všichni myslí, že v něm mám zakleté srdce. Zúžila jsem jsem výběr na dospělého třínohého kocoura.

V útulku jsem našla Spikea. Moc se mi líbil. Která packa mu chybí, ptal se synek. Přední. Tak to máš blbý, Míšo. Bude mít silný zadní a všude skákat a shazovat ti věci! Strašil mě. Podívala jsem se na netu na pelíšky, záchůdky a škrabadla. Napsala do útulku obsáhlý mail, proč a nač chci třínohého kocourka. Obratem mi přišla odpověď, že Spike už svůj domov má. A nevím, jestli se mi to zdálo, ale mezi řádky jsem četla, že by mi stejně žádný zvíře nedali. Takže dotaz, jestli by mi nějakýho jinýho nevyrobili, jsem ani neodeslala.





16 komentářů:

  1. A já se tak zaradovala, že budeme mít téměř identické kočičáky. Spike jako by z oka vypadl naší Ruby. Ale na druhou stranu je moc dobře, že i třínohý kocourek našel svůj domov. To vždycky zahřeje u srdce. ♥
    PS: Obavy o květenu jsou oprávněné. Tlustice i ibišek by mohli vyprávět. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bev,
      Druhorozený má se stěhováním deadline 26. února, zatím mám čas to nějak vymyslet :)

      Vymazat
  2. Však se zadaří příště a na počtu tlapek nesejde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Petře,
      chtěla jsem zamezit škodám, ale jak všichni píši, počet tlapek nerozhoduje.

      Vymazat
  3. Neboj, jestli vyjde ten leden, po mé návštěvě u tebe se rád odstěhuje. Myslím že představa toho, že bych se tam mohla ukázat vícekrát ho spolehlivě vyžene;-)! Ona zvířátka byť handicapovaná, jsou velmi šikovná, tady chodil taky Trojnožka, neměl zas zadní packu a kdybys viděla jakým fofrem lítal po zahradě když měl za zadkem některého z našich psů a jak elegantně dokázal vyskočit na metr dvacet vysoký plotový sloupek!

    OdpovědětVymazat
  4. Sledujeme seriál: " ...á to byla ale dobrota." MVDr. Pol, ti mají také kočičku trojnožku a lítá, jako by měla packy všechny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Mirku,
      už mi bylo vysvětleno, že moje představy jsou liché...🙂

      Vymazat
  5. To je škoda :( určitě by se měl u tebe dobře. Snad brzy najdeš nějakého dalšího kočičáka. V pátek jsem potkala také třínohou kočku. Jsou to chudáčci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Leničko,
      zatím jsem akci KOCOUR odložila.
      Uvidím na jaře.

      Vymazat
  6. Míšo, taková dobrá duše, jakou jsi, jednou určitě to svoje kočičí štěstí najde :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janinko,
      jsem už taková netolerantní, a pořád nevím, kam dát záchůdek.

      Vymazat
  7. Míšo, určitě na tebe někde čeká ten správný kočičí parťák. Neboj, naděje umírá poslední. Třeba ti Ježíšek nějakého kočičáka naježí 😄🌳

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evo,
      pořád asi nemám dost odvahy, uvidím na jaře. Ono taky se mnou žít je docela dřina...🙂

      Vymazat
  8. Jo Libuška má na blogu kočičky jak plyšové mazlíčky, jsou hravé spavé, přítulné, skoro s člověkem rozmlouvají.... pohodička, svádí to mít kočku taky. Ale jednou Libuška nafotila strženou záclonu i s garnyží, vysypaný květináč pod oknem a nikdo se nepřiznal. 😀A určitě těch kočičích lumpáren bylo více. 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marijko,
      už jsem zjistila a i tady mi píšete, že chybějící tlapka není pro kočku žádný handicap :)
      Druhorozený mi ukazoval na netu fotky Kočky a vánoční stromeček.
      No, moc jsem se nasmála.

      Vymazat

Zazvonil zvonec