pondělí 31. října 2022

Nejlepší název článku

Než jsem si před šesti lety založila blog, samozřejmě jsem si přečetla všechny dobré rady, jak si počínat, aby byl blog úspěšný, tedy aby měl co nejvíce čtenářů. Od komentování článků ostatních blogerů, aby se člověk ukázal a taky "hezký komentář za hezký komentář" až po trefný název článku, který vyskočí při hledání na gůglu. Dávno si s tímhle hlavu nelámu, píšu hlavně pro svou zábavu a pro ségru, která je daleko. Sakra daleko.

Ovšem neuvěřitelný počet zobrazení článku Úsporný režim mě potěšil moc. Jen mi bylo líto těch zoufalců, kteří chtějí ušetřit a v dobré míře si otevřou povídání nějaký pipky, která je líná mýt nádobí. Lenost a zase jen lenost. Co se odstěhoval Druhorozený, jsem co se týče úklidu velmi uvolněná. Když byl synek doma, snažila jsem se být příkladem, abych mohla vyžadovat pořádek i po něm. Teď naprostý bezvládí. 

Zastavil se Prvorozený s Vendulkou, dali vědět jen hodinu předem. Při pohledu na předsíň plnou bot a bund na věšáku, si mysleli, že pořádám třídní sraz. Já prostě nestíhám, ráno už mi nestačí ani hodina, abych se vykejvala včas do práce. A to se fakt snažím. Ve spěchu a v přesvědčení, že ženy zvládají více věcí najednou, jsem si chtěla při čůrání natáhnout ponožky. Připraveným kouskem toaletního papíru jsem si utřela patu. Na ponožku se neptejte.

Jo, a psala Jaruna. Ve 4:19 mi poslala mail, ve které stálo pouze STETKO. A pak volala v 2:57, to jsem spala a neslyšela nic. Má výdrž, holka jedna inteligentní.

29 komentářů:

  1. Ta inteligence z Jaruny doslova cáká. Inu, ranní ptáče... :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tý jó, tak ona si nedá pokoj? Úklid teď beru jen zlehka, nemám na to se rozčilovat nad tím, že pracně zametu a vytřu a polovice se tu prochází po baráku půl dne v botách.... takže nelogicky se vždycky raduji na chatě kde si uklidím a vím, že to tam vydrží až do příští návštěvy. tedy pokud i tam nezavítá mezitím polovice...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy,
      já ji fakt nechápu. Má pana Úžasného doma (předpokládám), nevím, jestli někde v noci pracuje, nebo jenom nespí ze strachu, že jí pan Úžasný zdrhne. :-D

      Vymazat
    2. Tak někdy si říkám kdyže mě začnou chodit takový veselý smsky třeba od Stína. To soužití tam je nějak nad moje chápání...;-) Ovšem dle některých tvých náznaků, mít pana Úžasného doma taky není žádná výhra.

      Vymazat
  3. Ahoj Míšo, jsi mě pobavila s tou ponožkou... A Jaruna to je tedy něco, si ji zablokuj ! Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko,
      já jsem si číslo zablokovala, pan Úžasný se cítil dotčený a slíbil, že na tom čísle bude už vždycky jenom on. Tak to se nějak nepovedlo. Pokud bude obtěžování neúnosný, zase zablokuju.

      Vymazat
  4. Ponožka pobavila :). Jarunu ignoruj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janinko,
      já jsem Jaruně odpověděla, ale ona se zatím neozvala, docela mě to mrzí. :-D

      Vymazat
  5. Z Jaruny se mi udělalo špatně, protože mi to připomenulo jedno jaro, když se do mého muže autobusáka zamilovala cestující Máňa. Máňa sice měla papíry na hlavu, ale byla fikaná a od kolegy mého muže vyloudila telefonní číslo, jako že si v buse něco zapomněla. Telefonáty a SMS i v noci. Když si jedno číslo zablokoval, použila jiné. Každodenní pronásledování a slovní napadání, když mě s ním viděla. Trvalo to přes měsíc a vyřešila to až policie. Máňa je teď údajně v ústavní péči, ale doteď z toho máme oba divný pocit. Kamarádi se tomu smějí doteď, ale kdo nezažil, nepochopí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo,
      tak to muselo být fakt peklo, ani si nedovedu představit, hrozná bezmoc. Jo, to nevymyslíš.

      Vymazat
  6. Musím trochu zapátrat v článcích, co je to za Jarunu. Ponožka mě pobavila, většinou když se snažím dělat několik věcí najednou, přijde něco nebo někdo k úhoně, takže chápu. ;ú

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bev,
      tak Jarunu jsme už vyřešily. Jsem maličko opožděná :)

      Vymazat
  7. Dala jsem na článek Úsporný režim odkaz na můj blog a tam chodí několik tisíc lidí denně. Čtenáři už tušili, že to bude něco vtipného, takže zklamaní určitě nebyli:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Soňo,
      jak jsem mohla být tak domýšlivá, a myslet si, že si mě samo našlo tolik lidí, ale realita, že si úspěšná blogerka dá na svůj blog odkaz na můj, je ještě lepší!
      Moc děkuju!

      Vymazat
    2. Tak já jsem jeden z těch případů, které naskočily k Vám po upozornění Soni. A jste tak vtipná, že jsem si Vás přečetla dozadu celou. A odteď budu číst Vaše příspěvky pravidelně. Zdravím, letos taky padesátka.....

      Vymazat
    3. Milá letos taky Padesátko,
      tak teď jsem už úplně odvázaná při představě, že jste se prokousala mými víc jak šesti roky života! Můj veřejný deníček. Jsem blažená. Děkuju moc!

      Vymazat
  8. Mně taky jednou psala Jaruna. Tedy jedna Jaruna asi 376x. Pořád mi vyhrožovala policií, pak ukrajinským komandem, pak si mě dokonce chtěla najít sama. Další level vyhružnosti už nenašla. Já tedy s jejím milým nikdy nic neměla ani skoro, psala mi preventivně. Abych o tom ani neuvažovala. Což bych nedělala ani bez jejích zpráv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá čtenářko,
      to mě fakt jímá hrůza, co všechno je možný.
      Já jsem vždycky pana Úžasného chtěla, ale on mě ne. Teď by mě teda asi chtěl, všechno lepší než Jaruna, ale teď nechci já.
      Zažívám nyní naprostou svobodu, o kterou bych nerada přišla. Teď jen strach kvůli dluhům Druhorozeného, ale o těch až někdy příště.

      Vymazat
  9. My jsme si pořídili z Asie elektronický bidet, asi v naději ušetřit toaletní papír. Jenže, jak ony ty Korejky jsou menšího vzrůstu, tak mi se tam nevejdou aba vylučovací otvory najednou. Takže stějně používám bažanta a spoustu toaleťáku na utření dlažby. A, že by byl ten zadní otvor nějak křišťálově čistý, tak to ani náhodou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Mirku,
      tak nejen že je nám malý oblečení, ale i bidety...!!! :-D

      Vymazat
  10. Míšo, taková Jaruna, koukám, je horší jak finančák!
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to vypadá, že Jaruna ztratila pojem o čase. S časem jsem na tom podobně. Čím více ho mám, tím méně stíhám. A někde jsem nabrala zlozvyk. Při obouvání ponožek držím druhou v zubech, abych ji náhodou nemusela hledat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Mirijam,
      Jaruna je psychopatka. Teď poslala omluvný mail, ve kterém tvrdí, že mi psal Luboš a ne Jaruška, jeho láska.

      Vymazat
    2. Jaruna je schizofrenička? Nebo alkoholička?

      Vymazat
    3. Milá čtenářko/čtenáři,
      já vlastně ani nevím, když se pan Úžasný zase po dvou letech ozval, říkal, že odešel z bytu ve Strašnicích, ten jsem měla fakt ráda, a bydlí s Jarunou (zřejmě) na Zbraslavi. Řekl, že má pořád stejné tel číslo, ale mobil k dispozici! jen někdy, že si budeme mailovat. Psal ze služebního mailu, ale Jaruna nás vyhmátla i tak. A bylo po psaní. Více ve starším článku Ách, pan Úžasný se ozval.

      Vymazat
  12. Míšo, úplně tě vidím, jak se ráno vypravuješ do práce, jak se vracíš strhaná, natož, aby sis kromě kávičky udělala ještě večeři. S tím třídním srazem jsi mne dostala. :-D
    Měj hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marijko,
      jsem ráda, že jsem Tě pobavila. Moc mě ty hezký komentáře těší. Vlastně jiný nemám :)

      Vymazat

Zazvonil zvonec