neděle 27. listopadu 2022

Plavu..!

Začala jsem chodit plavat do bazénu v Hloubětíně. Prvorozený se mi směje, že jsem si vybrala bezva chvíli - zimu a energetickou krizi. Plavání si vymyslela moje oblíbená kolegyně Romana, já se jen přifařila. Od té doby, co odešla Jana, nemám v kanclu spřízněnou duši, proto oplenduju vedle u Romči. 


Koupila jsem si plavky v celku, ty jsem naposledy měla někdy v první třídě, pamatuju si, že byly modré s ošklivou kovovou ozdobou. Posledních padesát let nosím bikiny. Plavky v celku umí překvapit. Prsa mám měkký, plavky je dokonale splácly. Hrudník dospívajícího chlapce. Ovšem břicho mám asi tvrdý, protože to nesplácly vůbec. Naopak, láskyplně ho objímají. A nevěřte, že černá zeštíhluje. 


V Hloubětíně je slaná voda, to je fajn, ale já nejsem žádná plavkyně. Plavu opatrně, z vody v uších mám strach. I při mytí vlasů doma nad vanou, jakmile se mi dostane do uší, mám pocit, že se topím. Natož v bazénu, ale zatím dobrý. Vlezu do vody a plavu a plavu. S nikým se nebavím. Bazén přeplavu minimálně dvacetkrát, abych se dostala na půl kilometru. Romča plave jako kosatka, s tou se poměřovat nemůžu, ta má jednou tolik. Odplavu si svoje a při vylézaní schůdků se mi ruce klepou, že málem spadnu zpátky do vody.


Občas se připojí Romčina bývalá kolegyně Jana. Cestou zpátky se zastavíme na plzeň na Staré hospodě, musíme doplnit minerály po sportovním výkonu. Jenže já před plaváním nejím a po třech malých pivem ji mám jak z praku. Posledně jsem omylem vlítla na pánské toalety, a ten chlapík u mušle se tak lekl, že načůral vedle. 


Zase mám doma tašku s plaváním


14 komentářů:

  1. Ahoj Míšo, taky plavu. Už dlouho jezdím plavat dvakrát týdně na kondiční plavání. Sama, neb jsem nesehnala takového blázna jako jsem já, jezdím totiž v 5.30 ráno. Ale já jsem ranní ptáče a tak mě to vyhovuje. Jezdím autem, takže se vracím střízlivá :o) . Měj se dobře, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko,
      tak se vůbec nedivím, že s Tebou nikdo nechce jezdit :-D To je fakt vražedná hodina.

      Vymazat
  2. Já taky plavu. Hodně. Ale v úplně jiných věcech....kdysi, ještě za pražské puberty, jsme chodili hodně na volňásky od mého tatínka do Podolí. Tady jsem chodívala na vodní aerobik a strašně mi vadilo že jsem ve vodě potila. Jednou jsme šli plavat se synem a tím skončili mé plavecké návštěvy na veřejných místech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy,
      já ráda plavu venku, bazény ráda nemám, ale bederní páteř mě v poslední době hodně bolí, zkouším tedy i bazén.

      Vymazat
  3. Plavání je super relax. Když jsme byly se ségrou malé, chodily jsme o prázdninách na kurzy. Ať byla zima, nebo teplo (nebyl uzavřený), moc nás to bavilo. Škoda jen, že jsem toho už dost zapomněla 😅

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko,
      plavu vážně z nutnosti, ale když vylezu z vody, mám dobrý pocit, že jsem se hecla, že jsem se neválela doma u televize se sklenkou Bailey's.

      Vymazat
  4. Míšo, plavat umím, ale do zdejšího bazénu jsem nikdy nepáchla.Moc ti přeji, aby ti to nadšení vydrželo a plavání je, jak známo, super sport, budeš mít skvělou postavu ( pokud ji nemáš už teď ) a jistě se to odrazí i na zdraví: a tři malá piva? to vyplaveš.
    Hezky napsaný článek. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jiřino,
      díky moc za hezký komentář :).
      Doufám, že chvíli ještě vydržím, ale postupně nám ubírají teplotu vody.

      Vymazat
    2. Aha, tak oni vás vlastně nenápadně otužují a bez příplatku! Jiřina z N.

      Vymazat
    3. Milá Jiřino,
      teď jsem 14 dní vynechala a mám vyloženě hrůzu z další návštěvy, když se venku tak ochladilo.

      Vymazat
  5. V bazénu jsem už nebyla roky. A to tu máme krásný plavecký areál. Asi se vymlouvám, ale nemám s kým jít a co mne asi nejvíc odrazuje, že mi plavky splácnou prsa, vymodelují břicho a nezakryjí celulitidu na stehnech. :⁠-⁠D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marijko,
      taky se mi nechtělo chodit samotný, ale teď jdu i sama, když Romča nestíhá.
      A k těm plavkám - nejlepší by byl neopren jako mají potápěči :-D

      Vymazat
  6. A já proplouvám.... proplouvám životem, a jedinou touhu mám... neutopit se. Na plavky kašlu, poplavu nahá nebo v pytli, je mi to fuk :))))

    OdpovědětVymazat

Zazvonil zvonec