pondělí 16. ledna 2023

Hezké pondělí

Když jsem nastoupila do téhle práce, nebyl kolektiv nijak skvělý. V bývalé firmě jsme se víc kamarádili a občas si něco dobrého upekli. Tady ne. Jednou přišla Adéla s krabičkou, kam se vešla určitě půlka plechu. Jé, ty jsi pekla, co to je?, radostně jsem vykřikla. Bublanina, řekla suše a celou ji během pracovní doby sežrala. Však taky vážila skoro sto kilo. 

Situace se změnila po nástupu Jany. Prvním přátelským počinem byla vynikající celerová pomazánka, ke které koupila světlé i celozrnné pečivo. Já se přidala s nějakou bábovkou, Kačka manažerka pak udělala skvostné hraběnčiny řezy. A pečení se rázem stalo takovým příjemným pondělním bonusem, nebo samozřejmě bonusem pro jiný den v týdnu.

Jana vydržela v tom našem blázinci rok. Pořád po ní pláču. Naštěstí další i kolegyně, které nastoupily později, se do pečení zapojily. A nejen holky, i Kuba občas upeče! A z vedlejší kanceláře k nám chodí jak do cukrárny.

Kačka P. nás před Vánoci překvapila skvělými slanými sýrovými tyčinkami z receptu po babičce. Mezi cukrovím se po nich úplně zaprášilo. Všechny jsme si recept opsaly, já pekla už třikrát. Kačka recepční zahájila nový rok buchtami, měla povidlové a tvarohové. Táňa přinesla mrkvové šátečky. U náš žádné povánoční hubnutí nehrozí.

Já upekla každému bábovku

Naďa vyrábí umělecká díla

Šátečky od Táni, nebyla jsem dost rychlá s focením



AKTUALIZACE 5.2.2023

Nechtěla jsem být jedovatá, když jsem tady zmínila, že holčiny z ASM k nám chodí jak do cukrárny. Vážně to nebyla výtka, spíš chlubení. Po přečtení se hecly úplně neuvěřitelně.

Nejdříve brzy ráno na stole přistály takové tmavé nadýchané dortíčky (?) promáznuté marmeládou. Ty upekla Romča, nechtěla jsem věřit, že takovou dobrotu utrhla od pusinek těm svým dvěma malým loupežníčkům. Snědla jsem sama téměř všechny, na fotodokumentaci jsem zapomněla.

Ve stejný den přinesla Danuška s Markétkou ještě limetkový cheesecake a biskupský chlebíček. Pekly spolu u Danušky doma, a protože jsem už byla dostatečně nacpaná a Naďa mě pobídla k focení, mám fotku ještě před krájením. Sice takovou halabala, ale mám. Oboje bylo vynikající.




AKTUALIZACE 21.2.2023

Vůbec nestíhám a už se tady ani nechci pořád omlouvat. Kačka manažerka se také přidala a přinesla svoje skvostné hraběnčiny řezy. Fotku zase nemám, já mám v práci fakt hodně práce. Taky je fakt, že řezy teda nejsou moc fotogenické. Kačka si své dílo také nevyfotila, tak do třetice to snad klapne.

Adélka jezdí z auditu odpoledne v takovou blbou hodinu, kdy je všude velký blázinec. Tentokrát jsem fotit chtěla, protože její zákusek (?) vypadal velmi přitažlivě. Šneci z kynutého těsta s jablky. Asi nemá cenu popisovat, předkládám podrápanou formu s posledním kouskem. HOLKY UŽ NEPEČTE, JSEM TLUSTÁ!






23 komentářů:

  1. nó tak tam se hodně špatně drží diety :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Helgo,
      to máš pravdu :-D
      A jsem moc ráda, že ses ozvala. Jak mi nechodí už upozornění na nový článek, mám pocit, že ostatní už nepíšou.

      Vymazat
    2. no i kdyby ti upozornění chodilo, nepíšou.. :/

      Vymazat
  2. Jéžiš, to by pro mě, jako milovnici sladkého byl hrob. Ještě štěstí že v práci nikdo nepekl. Nebo možná pekl, ale byl lakomý se podělit. Tam jsem si zvykla spíš na zeleninové saláty a ty mi teď doma chybí. Tak si občas udělám sama ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy,
      dneska Kačka manažerka přinesla brownies. To je fakt peklo.
      Jinak se omlouvám za spamování Jarunou. Už mám všechno vytištěné včetně sprostých sms a budu řešit s PČ.

      Vymazat
    2. Nic se neděje. Mrknu a hned mažu. Ale ty cajty zapoj

      Vymazat
  3. Míšo, tvůj článek mně vrátil do doby před více než deseti lety. Byli jsme taky super parta, která se také vzájemně hostila při spoustě příležitostí. U nás to bylo ještě obohacené o to, že v partě byli i chlapi, takže občas došlo na klobásky, které kolega udil na chatě, další dorazil se sulcem, kterého doma udělal nějak víc. A my holky pekly. Jsme dodnes v kontaktu, až na jednu už všichni v důchodu a na ty naše lukulské hody vzpomínáme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Alenko,
      ještě klobásky! Už teď se sotva vejdu do džín.

      Vymazat
  4. Hele, to není úplně dobrý číst takové články večer, když mě honí mlsná! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janiko,
      už zapomínám odpovídat na normální komentáře :-D.
      Já jsem na sladký a za celý život jsem se tak necpala jako teď!

      Vymazat
  5. Míšo, teda vy máte v práci cukrárnu ! Já když jsem pracovala v Dps, tak byl zvyk kdo měl svátek nebo narozeniny, napekl nebo nakoupil zákusky. A protože nás tam bylo hodně, bylo to skoro pořád. Byla tam bezva parta, vzpomínáme na to. Pozdravuju, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko,
      je to takový bonus k práci, a taky nikde není obchod, kam bychom v případě potřeby mohly zaskočit. :)

      Vymazat
  6. Hele, Míšo, nechceš už pana Anonymního zablokovat? Mám jeho komentářů plný e-mail 😁. Janinka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona se snaží Jarunu zablokovat, ale podaří se jí to jen na jeden koment a pak zas se tu nádhera vyblouvá.

      Vymazat
    2. To je divný, tolik IP adres přece mít nemůže… 🙈

      Vymazat
    3. No je, já už radila Míše ať ji v administraci označí za spam, prý to udělala a stejně jí to sem skáče dál.

      Vymazat
  7. Míšo, to jste skvělá parta. Nevím, jak to chodí v dnešní době, ale myslím, že takových jako jste vy asi moc nebude. Já bych to sladké hodování klidně prokládala nějakou tou klobáskou nebo škvarkovou plackou, ty můžu 😉😀

    OdpovědětVymazat
  8. Míšo, koukám, že komentář je fuč, tak ještě jednou. Máš štěstí, že jste tak skvělá parta, myslím, že dneska takových už asi moc nebude. Osobně bych to sladké hodování prokládala třeba tou klobáskou nebo škvarkovými plackami, ty já můžu 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evko,
      moc se omlouvám, že jsem to hned nenapsala, ale o z objektivních důvodů musím komentáře před uveřejněním nejdříve schválit :-D
      Pořád říkám, že jsem nikdy nepracovala tak moc za tak málo peněz, ale na druhou stranu jsem nikde nepotkala ve firmě tolik úžasných lidí...!

      Vymazat
  9. Hezky se vám to v kolektivu rozjíždí :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si musím schvalovat i vlastní komentáře :-D Se picnu!

      Vymazat
  10. To je skvělé, že máte takové tradiční pondělky :) já peču ob týden na bytě buchty, které pak nosím holkám do školy :) sama bych plech nesnědla :D

    OdpovědětVymazat

Zazvonil zvonec