čtvrtek 13. října 2016

Buchty a klobásy (2016), USA

Jsem lehce infantilní, mám ráda animovaný filmy. Vyrostla jsem na tvorbě Jiřího Trnky a Hermíny Týrlové. Pak dlouho nic výraznějšího, taky jsem už byla dospělá, až velká pecka Slepičí úlet Nicka Parka (2000) a za pár let ještě francouzský Obchod pro sebevrahy (2012).

Chtěla jsem samozřejmě vidět i nový mládeži nepřistupný animák Buchty a klobásy. Puberťák nejdřív slíbil, že půjde, pak ale prohlásil, že je velký a že na žádnou animovanou píčovinu nejde. OK. Přestala jsem dělat snídaně a svačiny. Patočka se upřímně zděsil, že jsem dětinská. Pan Úžasný řekl, ale Mišulko, vždyť víš, že pořád jezdím. Olina má nechodící sádru. Zuzana je trapně normální. A ségra bydlí na Kanárech.

Nakonec se mnou šel vyhladovělý puberťák. A to je dobře, protože nikdo jiný by takový film asi neocenil. I na mě to bylo zbytečně moc sprostý. Syn se mi posmíval, že chci, aby mluvil slušně a pak ho smykem odtáhnu na tohle. Původní myšlenka dobrá. Trvanlivé potraviny nakukají ostatním potravinám, že lidé jsou bozi, kteří je nákupem dostanou do šťastného světa. Všichni tedy chtějí být koupeni. Až při výměně zboží jim vrácená medová hořčice sdělí pravdu. Lidé je zabíjejí. Film je roztomile nekorektní. V téhle rovině je spousta skvělých vtipů a pokud ustojíte i mluvící použitý kondom (obsah naštěstí nemluvil, to bych neustála ani já) vyražte do kina. Nevím, nakolik syn pobral náboženské a rasové narážky, něco snad ano. Pan Žvejkačka jako Stephen Hawking byl úžasný, toho identifikoval.

P.S. Vůbec jsem netušila, že potraviny jsou tak nadržené a závěrečný gruppensex se mi nelíbil.




8 komentářů:

  1. Byla jsem na tom jako na "filmu s překvapením" v Německu na výměně. A musím říct, že, jak píšeš, prvotní myšlenka super. Ale toho sexu by mohlo být o dost míň...

    OdpovědětVymazat
  2. Viď..?! A to si myslím, že rozhodně nejsem prudérní..

    OdpovědětVymazat
  3. Když se to tak shrne...oni všichni milí věděli, proč na to nechtějí, že   

    OdpovědětVymazat
  4. neviděla jsem, kolegyně nám to v práci vyprávěla, v podstatě to pobrala podobně jako ty, své vyprávění zakončila legendární větou: "a nakonec se všichni zešukali"

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Obzvlášť Patočkovi se ulevilo.[5]: Ano, u filmu by mělo být uvedeno i do kolika je let. Informace "přístupné od 15 let" je evidentně zavádějící...

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle byl asi můj první film, který jsem ohodnotila dost negativně. A to jsem se na něj docela těšila.

    OdpovědětVymazat
  7. [7]: Milá Míšo,
    byla jsem rozpačitá, ten konec byl ovšem příšerný.

    OdpovědětVymazat

O konturce