sobota 22. září 2018

Srovnávám

Nevím, jestli je to typická vlastnost Čechů, to věčné srovnávání se s ostatními. Ženy podléhají více a málokdy jsou samy se sebou spokojené. Naštěstí věkem sebevědomí roste, a tak nejvíc v pohodě jsou spíš ty opraný mašle, co už mindráky nemají. Několik dekád jsem se trápila malým poprsím, každé poměřování končilo fiaskem, i můj muž měl prsa větší než já. Pak jsem řešila vlasy. Odjakživa mám vlasy jemné, pár porodů a potratů jejich hustotě také neprospělo. Mohla bych pokračovat dál, ale se mi nechce.

V poslední době jsem srovnávání raději přesměrovala na chlapy. Na střídačku jsem randila s Patočkou a panem Úžasným. Když jsem byla s jedním, chtěla jsem být s tím druhým, a naopak. A srovnávala fest. Patočka je nemluvný a nudný milenec. Ovšem pánevní dno je třeba posilovat. Taky má hezký byt na Smíchově. Pan Úžasný moc pije, ale má krásný obřezaný nástroj a celkově se dost vyzná, ale ten jeho podnájem byl hrozný a daleko. Situace se otočila, když se pan Úžasný přestěhoval do příjemného bytu ve Strašnicích. Jenže já nejsem normální. Sedím ráno v tramvaji a přemýšlím, jestli je do práce cesta pohodlnější ze Strašnic nebo ze Smíchova, jestli je lepší poslouchat rádio City nebo Beat, jestli je při návratu domů lepší nakupovat na trhu na Náplavce nebo na Kubáni. Já jsem schopná počítat i kolik kdo večer zapálil svíček. Vyhrál pan Úžasný o tři.

Myslím na to, že Patočka nikdy neuvařil večeři a pan Úžasný ano, že ani jeden ráno nevstane z postele, když odcházím.
Rozhodla jsem se tuhle schízu rozseknout a nechat si jen pana Úžasného. A pak jsem byla dlouho nemocná. Mám pocit, že mi někdo ukradl léto, mám ukřivděné i sny. Nějak se všechno pokazilo. Nezbývá než každoročně zazimovat a počkat na začátek biatlonové sezóny. Kdo chce víc, nemá nic.

67 komentářů:

  1. díky za tento článek, já s tím svým počítáním a prahy a tak si připadám divná ale jak jsem to tak četla tak každý máme něco:) to je příjemné zjištěnínevím co to ti chlapi mají že nevstanou z postele když žena odchází, taky jsem takového měla a vyměnila jsem ho

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Milá Klávesničko,
    já Ti děkuju za komentář. Dnes mám nějakou podzimní chandru.
    Jsi už velká holka, a musíš přece vědět,  že jsme pošahaní všichni...

    OdpovědětVymazat
  3. Když to rozhodování je někdy těžký co?
    Ty přemýšlíš o dvou chlapech a já přemýšlím o tom jestli být sama, či zůstat s přítelem.
    Mám potřebu být sama se sebou.Takže já už čekám jen na určitou příležitost.

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Milá Marcelo,
    já už nechci bydlet s nikým, ani s Druhorozeným, ale randit bych chtěla, to jo...
    Já si sama celkem vystačím, ale někdy si taky lezu na nervy...

    OdpovědětVymazat
  5. Tak příjemné je číst, že v tom srovnávání opačného pohlaví nejsem sama. Stejně, každej má svý plusy i mínusy, co?

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Milá Bobouš,
    jsem příkladem toho, že ani věkem se to nelepší... Ano, nikdo není dokonalý, já nejméně, ale i tak stále po té dokonalosti (i vlastní) toužím...
    Jsem Ti zvrzala jméno...

    OdpovědětVymazat
  7. Já měla vždy problém opačný prsa kapku větší. Vadilo mi, že chlapi mi častěji hleděli do výstřihu než do očí. I když tě to už netrápí buď ráda za ro co máš

    OdpovědětVymazat
  8. [6]: Milá Zlatice,
    tohle mi nepiš, takovéhle informace na svém blogu nestrpím...     

    OdpovědětVymazat
  9. Všichni pořád srovnáváme. Ale jestli to spíš nebude typicky ženská vlastnost, než vlastnost Čechů. :) Já jsem třeba měla vždycky trauma z toho, jak jsem děsně prťavá. Momentálně jsem v práci jediná, co nenosí podpatky, a stejně jsem ze všech kolegyň s přehledem nejvyšší. :)

    OdpovědětVymazat
  10. [9]: Pracuješ pro Šmouly, milá Vílo...?

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: Těžko říct, ale na úvodním školení nás vítali v práci pro klub masochistů. :))

    OdpovědětVymazat
  12. Při čtení je mi smutno.
    Text je vtipný pro člověka, kterého se netýká.
    Hned mne napadlo, ještě že se nemusí či nechce rozmnožovat, s tímto genetickým materiálem by to byl tristní výsledek.

    OdpovědětVymazat
  13. Srovnávání mám pocit, že je v nás někde zakódováno. Ale jestli se lepší s věkem těžko říct, doufám, že ano.

    OdpovědětVymazat
  14. Montálně si nemůžu pomoct a jak jsou kluci malý tak furt srovnávám s ostatními dětmi, ale teď jsem tak nějak přišla na to že v mém okolí mají všichni jedno a totálně vypiplané já mám sice 2 ale umí se o sebe daleko víc postarat - neumí sice namalovat kolečko, ale umí se po sobě utřít stůl, neumí barvy ale poznají druhy traktorů,.....
    Po dětech jsou ty prsa nevábné, ale vždycky si říkám že jsem hrdá na to že jsem kojila - v dnešní době znám maminky které kvůli pěkným prsum nekojili

    OdpovědětVymazat
  15. [13]: Milá Niky,
    časem a úspěchy se tu určitě lepší...

    OdpovědětVymazat
  16. Porovnávanie je hrozná vlastnosť, a myslím, že ju každý máme v sebe. Možno je ešte dobre, keď porovnávaš medzi sebou ľudí, ktorí s tebou "nemajú" nič spoločné. Horšie je, keď začneme porovnávať samých seba s ostatnými. A potom príde závisť, zloba, cítime sa menejcenní, a prečo on má to a ja nie a prečo on vie to a ja nie, atď...no tieto ľudské vlastnosti niekedy sú dosť na škodu, a snažím sa im čo najviac vyvarovať. Ale ja sa tiež dosť často porovnávam, čo nie je dobre. Inak by som nedokázala chodiť alebo spávať s dvomi chlapmi naraz, ty vole. Preto si to aj pekne nakonci napísala, kto chce veľa, nemá nakoniec nič. Niekedy sa treba uspokojiť aj s málom, veď každý má svoje chyby, aj ja aj ty aj tí chlapi. Ja by som chcela mať radšej ten mužský mozog, oni myslia o dosť jednoduchšie. Čo sa týka poprsia, to som nikdy neriešila, nikdy som nenosila výstrihy, a som s nimi spokojná. Posledné leto som si však kúpila niekoľko tielok dosť odhalujúcich, v ktorých je dosť veľký výstrih, a začalo ma štvať, že sa chlapi pozerajú len na prsia a nie do očí. A keby len chlapi...aj kamošky. Bolo mi to dosť nepríjemné...ale chápem, že to ti tam hneď idú oči. A preto radšej výstrihy často nenosím. Niekedy je lepšie mať menšie prsia, aspoň ťa neťahajú dole, nehrbíš sa.

    OdpovědětVymazat
  17. [12]: Milá Blondýnko,
    podzimní chandra, no...Svůj tristní genetický materiál jsem poslala dvakrát do světa, ale kluci se drží. To srovnávání mám od matky, jenže ona byla vždycky krásná a vítězila. Všechny okolo soudila podle toho, jak vypadají...

    OdpovědětVymazat
  18. Myslím, že porovnávání máme v sobě všichni, tak nějak celkově od přírody, a občas tahle nepěkná vlastnost dokáže nakopnout člověka aby na sobě něco zlepšil, ale spíš ho uvrhne akorát do depresí.

    OdpovědětVymazat
  19. [14]: Milá Katko,
    porovnávání vlastních a cizích dětí je fakt nebezpečný. Nicméně kolečko a barvy bych nepodceňovala... to je třeba znát při zápisu do školy.

    OdpovědětVymazat
  20. [16]: Milá Lucky Lady,
    díky za krásný a obsáhlý komentář. Myslím, že se opravdu poměřují všichni, je třeba nastavit si v sobě určitou hranici. Najít v sobě to hezké, co zase nemají ti druzí.
    P.S. Hrbím se i s malými...

    OdpovědětVymazat
  21. [19]: Milý Rumíku (vím, že jsi holka),
    určitě všichni, jen ne všichni to přiznají...

    OdpovědětVymazat
  22. [18]: oni ještě nechodí ani do školky - takže času mají dost

    OdpovědětVymazat
  23. Srovnávat se musí, ne? To je přece krok k tomu udělat si v hlavě tak nějak jasno. Když si to nesrovnáš, uděláš blbost a pak si řekněš - Proč mě to nenapadlo? No protože sis to právě včas nesrovnala!!! Srovnávat se musí, to je jasná věc.

    OdpovědětVymazat
  24. [23]: Milá Valentino,
    ono srovnávání v rozumných mezích je fajn. Nesmí se to zvrhnout v takové patologické jako u mě...

    OdpovědětVymazat
  25. [17]: Ty znáš nějakou matku, které by se líbil partner její dcery ?
    Já bych mohla být dána na bilbordy jako odstrašující příklad !!!

    OdpovědětVymazat
  26. [25]: Tohle nebylo o srovnávání partnerů. Ona srovnávala především sebe...a vítězila, jejím hodnotovým měřítkem bylo, jak kdo vypadá. Třeba matky na třídních schůzkách. Já jsem tenhle náhled na okolí převzala, jenže jsem nevítězila..

    OdpovědětVymazat
  27. Už ti není dvacet, aby sis vybírala. I s Patem si vrzneš!

    OdpovědětVymazat
  28. [27]: Milý Rume,
    vybírat si můžu celý život, to není otázka věku...
    Zásadní ovšem je, jestli vybraný souhlasí...

    OdpovědětVymazat
  29. [29]: Mladá jsem už byla, milý vole...

    OdpovědětVymazat
  30. Vždycky jsem nesnášela, když  mi říkali, že vybírám tak moc, až přeberu.
    Přebrala jsem několikrát, jen v jiném smyslu slova.
    Popravdě, když jsem přebrala, pak už jsem nevybírala, nebo jsem aspoň snížila nároky.
    A pak jsem litovala. Takže jo, jen srovnávej. Vyplatí se to.[25]: Jo, takl moje maminka je rozhodně nadšená mým výběrem partnera.
    Ovšem už je míň nadšená jeho výběrem partnerky
    Všude je něco

    OdpovědětVymazat
  31. [31]: Milá Baruško,
    díky za komentář.
    Zase jsi přihlášená na Blogu.cz.
    Tu novou adresu nevím, blogspot nebo co to je...?!

    OdpovědětVymazat
  32. [32]: No dobře, no, tak Ti dám tu novou k tomuhle komentáři
    Ale nic nového tam taky není. Nějak nevím, o čem psát
    A prdlačku blogspot. Tohle je něco jako moje, přesněji dobrodince Yanka

    OdpovědětVymazat
  33. [33]: Nojo, proto jsem Tě nemohla najít... už si to budu pamatovat.

    OdpovědětVymazat
  34. [34]: Ale vydrž, už píšu.
    Nejdřív tam, ale asi nic světoborného, pořád se s tím nějak nedokážu poprat, beru to skoro jako povinnost a povinnosti já nesnáším a pak snad i sem. Domů.

    OdpovědětVymazat
  35. Úžasná věta, že naštěstí věkem sebevědomí roste, mě dostala. Nestačím se divit když tu čtu u blogerek víc než sebevědomých a víc než nadvěkových. Žasnu, co dokáží se sebou kvůli kráse dělat blížíc se téměr stovce věku. Asi máš pravdu.
    Ovšem "krásný obřezaný nástroj" musí zvítězit, to máš tedy skutečně něco co jiné, ani ty věkem nadsebevědomělé - nemají!   
    Zase  jsi lepší než J., tý brďo, jsi fakt Padesátko výýýýbornáááá!   

    OdpovědětVymazat
  36. [36]: Milá Sugr,
    fakt jsem se těšila, až mi sem napíšeš... Ty nikdy nezklameš. Já mám tak ráááda, když mě někdo (Sugr) chválí...

    OdpovědětVymazat
  37. [25]: Moje maminka mého momentálně nejoblíbenějšího muže bezmezně miluje! Dokonce kvůli němu zcela změnila receptury mých oblíbených omáček a polívek tak, aby mu byly víc po chuti! A neustále se proti mě spojují, aby mě dovychovali k obrazu svému :)Zdá se, že jsem na tom podobně jako Baruška  [31]: :)

    OdpovědětVymazat
  38. [38]: Milá Bloudičko,
    ad 31) ne-vě-řím...

    OdpovědětVymazat
  39. [2]: být sama se sebou vs.partner.  s tím taky bojuju

    OdpovědětVymazat
  40. [40]: Milá Ashii,
    to taky záleží na tom, v jaké fázi života jsi, jestli se chystáš mít děti, nebo je máš malé nebo naopak velké... Být sama se sebou je asi nejlepší až v té třetí třetině života. Ale každá jsme jiná, to je opravdu individuální.

    OdpovědětVymazat
  41. Srovnávat je dobrý, ale nesmí se z toho stát obcese. Všeho moc škodí. Já většinou teď srovnávám jen sám sebe, moc to ale nepomáhá.

    OdpovědětVymazat
  42. [42]: Milý Glosátore,
    s obsesí souhlasím, s tou Tvou obecní variantou už ne...

    OdpovědětVymazat
  43. Milá zlatá, velký prsa nejsou žádná výhra. O tom něco vím. tisíckrát můžeš mít v hlavě víc než ten chlap kterej ti na ně neustále čumí, a stejně budeš braná jako hloupá prasatá blondýna, která se jen jen třese na to aby skočila do postele s každým, kdo se k ní přiblíží. Tolik moje 42 let trvající praxe. Navíc jako nejvyšší v tanečních, ve škole, na učňáku jsem trpěla protože všichni kluci kteří za něco stáli byli prťavci o hlavu menší. A když jsem náhodou objevila nějakýho dlouhána, buď tam přestal chodit nebo se musel oženit.  Já jako smíchovský patriot samozřejmě hlasuji pro Patočku, ovšem zas nudný a nevýkonný milenec je katastrofa. Tudíž i chápu to, že v tomhle vyhrává pan Úžasný na celé čáře. I ten Smíchov na cestu do Jindřišské mi připadá podstatně lepší. Ale ze směrem ze Strašnic nemám žádné zkušenosti, páč jsem to nikdy nepotřebovala jezdit tam na ten nebo z toho směru. A jaké jsou trhy na náplavce nebo na Kubáni netuším, nebyla jsem tam, znám jen ty od Anděla protože jsem je měla při výstupu z metra pod nosem. Takže vážně nevím co je vlastně lepší. Asi být 1,60 vysoká křehká blondýna s prasama velikosti 3. Ty prý podle všech průzkumů vyvolávají v mužích touhu je ochraňovat a hýčkat je. Takže odbarvit a hurá na zvětšení prsou!   

    OdpovědětVymazat
  44. [44]: Milá Vendy,
    teď po sezóně, jak výše mile napsal Stuprum, už na plastiku a blond hřívu prcám...

    OdpovědětVymazat
  45. [45]:Jak po sezóně? Ta je pořád! Tak push-upku a zkoumat a vychytávat abys tedy na tu hlavní už byla přichystaná a nic tě nemohlo překvapit!

    OdpovědětVymazat
  46. Jsi opravdu moc hodná... Jsem připravená v rámci možností stále...

    OdpovědětVymazat
  47. Nerozhodnost potřebuje srovnání. Pokud je člověk z nějakého důvodu přesvědčený, že činí správně, nebo tomu aspoň dostatečně věří, veškeré srovnávání má na háku .

    OdpovědětVymazat
  48. [48]: Milý Petře,
    asi máš pravdu (asi určitě), protože to bylo takový z bláta do louže, z deště pod okap, bodni nebo řízni...další přirovnání neznám..

    OdpovědětVymazat
  49. Mám padesátí komentář. Radši bych 49-tý. Moje oblíbené číslo, škoda, že si to nejde vyměnit. No prosč píšu: Co si myslíte o těch reklamách, co vývojářský tým Blog.cz zabudoval do článků? A dříve než captchu a další slíbené věci.Já sám nevím zatím jestli mi to vadí nebo ne. :) Zatím tam ty reklamy nepřidali... což se dá brát jako mínus jelikoš nejsou funkční.

    OdpovědětVymazat
  50. [50]: Milý Magicmaxi,
    s hrůzou na to koukám...
    Pokud to myslí vážně, pakuju se JINAM.
    Ještě nikdy jsem to neřekla, protože mám  Blog.cz ráda, ale reklama v mém článku je pro mě NAPROSTO NEPŘÍPUSTNÁ...

    OdpovědětVymazat
  51. [51]: Verunce nabízí zkopírování celého webu, včetně komentářů, obrázků, článků na Wordpress či Blogger.http://blog.veruce.cz/migrace-z-blog-cz-na-wordpress/Kdyžtak nad tím zapřemýšlejte. Já nad tím taky přemýšlím. Já už to věděl delší chvíli, protože vývojáří dělají nové věci nejdříve na beta.blog.cz, takže na padesátka.beta.blog.cz můžete najít, jak můžou vypadat aktualizace na vášem blogu, ale teď tam toho moc nebude, když před chvílí Blog.cz zněnili.

    OdpovědětVymazat
  52. [51]: Vyhodnotilo mně to jako spam.

    OdpovědětVymazat
  53. [52]:,[53]: Díky, Maxi,
    mám články zkopírované, ale bez komentářů...mně se furt jinam nechce...

    OdpovědětVymazat
  54. Já nesrovnávám. Bohatě stačí, že to za mě dělají jiní .

    OdpovědětVymazat
  55. [55]: Milá Janinko,
    snažím se to odbourat, cák by mi už hráblo...

    OdpovědětVymazat
  56. Než Tibet obsadili Číňani, bylo tam prý běžné mnohomuzstvi....

    OdpovědětVymazat
  57. [57]: Milý Jane,
    jak vidíš, stejně mi to nevyšlo...

    OdpovědětVymazat
  58. Ja nikdy nemela co srovnavat zaroven, ale kdyz bych tady mela rici nazor, tak ten bpeknej byt na Smichaci!

    OdpovědětVymazat
  59. [59]: Jó, tam bylo hezky...
    Bylo tu, není tu
    havraní na plotu...

    OdpovědětVymazat
  60. Hezké vtipné čtení, méně vtipné až smutné pro autorku. Sebevědomí věkem, no nevím, u sebe bych řekla, že už je mi putna, když se mnou někdo nesouhlasí. Obřezané jsem viděla, ale nepoužila. Nemohu srovnávat. Takže teď mne zajímá - začneš tedy hledat někoho s číslem 3? Ty dva už jsou definitivně za vodou?!

    OdpovědětVymazat
  61. [61]: Milá Lotty,
    já tak nějak nevím. Patočku jsem odpálkovala dost hnusně, pan Úžasný na mě zase kašle...nestojím o rande jednou za dvě měsíce...
    Nikoho nehledám, taky není kde. A přes zimu jsem taková neaktivní, zazimovaná...

    OdpovědětVymazat
  62. [62]: Milá Míšo, takže se čeká na jaro, výsev nových mužů.

    OdpovědětVymazat
  63. [63]: No, nyslím, že už jenom na jaro...

    OdpovědětVymazat
  64. [64]: Tak přeji hodně štěstí.

    OdpovědětVymazat
  65. [65]: Díky.
    A víš, že kdyby se někdo objevil, budu o něm určitě psát...

    OdpovědětVymazat

Zazvonil zvonec