úterý 8. ledna 2019

Falešný čaj..?!

Jsem velmi konzervativní, proto nikoho nepřekvapí, že kupuju stále stejný čaj už několik let. Žlutý Lipton. Když byl nakupovat v našem Globusu Druhorozený, všimla jsem si, že se mi konvici louhuje jiný pytlík. Nebyla jsem líná podívat se do špajzu na origoš krabici. Žlutý Lipton, v pořádku, ale čaj mi nechutnal. Možná citron bez chuti, i ten třtinový cukr nějak málo sladí. Pak jsem byla nakupovat já a pytlíky byly zase takový divný, dokonce s různými nápisy.




Tak jsem se naštvala a koupila čaj v Bille. V krabičce byly pytlíky Lipton. Tak zřejmě ne v Globusu, ale v Bille je svět ještě v pořádku.



P.S. Upraveno a zasláno ČOI a Liptonům.

P.S. Vyjádření od Liptonů 10.1.:
V současnosti čaj Lipton Yellow Label, který dodáváme na trh v České a Slovenské republice, prochází změnou designu obalu a čajových štítků. Vzkazy na čajových štítcích slouží pouze k marketingové komunikaci značky. Chtěli bychom Vás však ubezpečit, že komunikace této designové změny a jejího významu bude co nejdříve umístěna na webové stránky značky Lipton. Zároveň potvrzujeme, že kvalita čaje Lipton je stále na vysoké úrovni.

54 komentářů:

  1. Někde o tom psali že jsou k mání i falešné čaje. Já preferuju Lipton Earl Gray. To je moje ťopka.... A pak Daarjeling. teď si ale pochutnávam na svým vlastnoručně dělaným pečeným čaji....

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám, že se šidí co může... Já raději klasickou Jemču Ale je to divné, má tam být jeden druh, a přitom tolik různých pytlíků

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Milá Vendy,
    jasně, kdybych nakupovala ve vietnamské večerce, ale kurva v Globusu...?!
    Do toho Kristina přišla s informací, že léky budou mít kolky ze stejného důvodu. Tak kde to jsme...?!

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Milá Elis,
    čaj byl stejný, jen ty visačky byly různý a čaj za moc nestojí...

    OdpovědětVymazat
  5. [2]: Eliss,
    jedno "s" mi uteklo...

    OdpovědětVymazat
  6. Proto kupuju jenom sypanej čaj v čajovně. Sice pokaždé jinej, protože nemám rád nudu, ale vždy je výbornej.U kafe to mám jinak. Mám rád ty sáčcích, ale chodím si kupovat ke známemu, takové vietnamské kafe. Je silný a voní neskutečně. Je už roky stejné...díky bohu

    OdpovědětVymazat
  7. To se mi ještě nestalo, aby na krabičce byl jiný nápis než na sáčcích. Tento Liptom se u nás taky doma vyskytl, ale vše v pořádku. Poslední dobou si začínám kupovat úplně jiné čaje a nebo domácí  usušené.

    OdpovědětVymazat
  8. [5]: Milý Gabriele,
    máš pravdu, nejvyšší čas změnit návyky...

    OdpovědětVymazat
  9. [7]: Milá Joino,
    taky jsem byla překvapená...naštěstí Billa zachránila...

    OdpovědětVymazat
  10. [5]:
    Nejlepší káva je od cibetek.

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: Ale ta je jen pro bohatý fajnšmekry..

    OdpovědětVymazat
  12. Tak stále dokola na ten samý čaj si nepotrpím. Je fakt, že třeba z běžně dostupných černých čajů mám ráda sir winston tea a zelený zase s jasmínem od značky Druid. Ale jinak si spíš ráda kupuju čaje právě tak, aby to nebyly dokola ty samé a spíš ne v supermarketu. Ale jsem rozhodně kafová, takže bych se obešla i bez zásob čajů. No a kafe ze supermarketu, to už beru spíš jako nouzovku. I tak bych ale nečekala, že si koupím něco úplně jiného jen zabalené do známého obalu.

    OdpovědětVymazat
  13. [12]: Milá Atheiro,
    nastal čas na změnu, budu nakupovat v Bille, Lipton černý...

    OdpovědětVymazat
  14. To jsou hajzlové.
    Měla bys to zkusit reklamovat. A nebo aspoň v Globusu nahlásit, je dost dobře možný, že o tom nevědí...

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: Milá Baruško,
    koukala jsem na jejich webky, nemají tam vůbec žádný kontakt, nebo teda já ho nenašla...
    Poslala jsem teda stížnost ČOI...

    OdpovědětVymazat
  16. Nemohly to přeházet prodavačky - doplňovačky?

    OdpovědětVymazat
  17. [16]: Milý Mirku,
    myslíš, že jako rozbalí krabičku čaje Lipton, dají tam jiný čaj a zase zavřou...zalepí celofán...a ty původní dají kam...?

    OdpovědětVymazat
  18. Člověk už si nemůže být jistý ani tím čajem .
    Já osobně preferuji sypaný a rád střídám různé druhy. Nicméně Lipton myslím dopadl skoro nejlépe v nějakém testu na pesticidy a naopak dětský čaj Oxalis sypaný moc dobře nedopadl.

    OdpovědětVymazat
  19. Cože co? Fejkové čaje? Tak to se už opravdu svět v pr... obrací Já jsem si teď oblíbila čaje Lord Nelson. Kupuju je v Lídlu. Zatím jsem ochutnala mátu, heřmánek a nějaký jahodový... máta je zatím TOPka

    OdpovědětVymazat
  20. Myslím, že by toto velice zajímalo Českou obchodní inspekci a tvé fotky včetně průvodního slova by potěšily.
    Tady toho moc nezmůžeš, jen si postěžuješ, ale tam by to mělo skutečný smysl, jednak se tím musí zabývat, jednak s tím ze zákona mají povinnost něco udělat, vysvětlit šarže, vysvětlit klamavou reklamu, navíc i vyměněné zboží. Zvaž to!
    Já jsem konzerva, ale mám ráda i změnu a pestrost. Zamilovala jsem se do vážených čajů Oxalis a to je neskutečný požitek, drahý, ale čajová delikatesa.   

    OdpovědětVymazat
  21. [3]:No právě že D test zjistil, že ty falešné byly v klasickém obchodním řetězci! Dneska není problém natrefit na fejky právě i klasických kamenných obchodech mimo vietnamskou sféru vlivu. A bohužel čím dál tím víc....

    OdpovědětVymazat
  22. [18]: Milý Honzo,
    já už takhle trpím stihomamem... a taky jsem líná, tak budu muset hledat jiný čaj...V nejhorším budu sbírat byliny...

    OdpovědětVymazat
  23. [19]: Milá Kočičí,
    mně z toho hrábne, loni jsem psala o falešných vložkách....

    OdpovědětVymazat
  24. [20]: Milá Blondýnko,
    to bylo první, že jsem psala ČOI, ale jen takový info mail, původní krabičku nemám. Tak oni můžou udělat kontrolní nákup a uvidí.
    A dnes jsem napsala Liptonům....

    OdpovědětVymazat
  25. [21]: ...to se z toho ale brzy zblázním. A jak jsem psala výše, zvažuje se kolkování léků v lékárnách právě ze stejných důvodů....

    OdpovědětVymazat
  26. [25]: I kolky se dají padělat....

    OdpovědětVymazat
  27. [26]: Ty mě nestraš...nově řeším kvalitu výrobků ZEWA, hrozně se zhoršily kapesníky i toal papír...že by v Globusu byly taky falešný...?!

    OdpovědětVymazat
  28. [27]:nevím, nicméně Globus v poslední době dostal hodně vysoké pokuty....

    OdpovědětVymazat
  29. Já už se nedivim ničemu. Proto čaje kupujeme v Německu a jsou výborný a kafe objednáváme z pražírny, žádné mixy, ale určité druhy a je skvělý. Takže tak. A toaletní papír je v Německu taky lepší a i levnější.

    OdpovědětVymazat
  30. [29]: Milá Nem,
    já jsem taková trubka, já se divím furt...
    Do Německa nejezdím, mám to z ruky...

    OdpovědětVymazat
  31. [29]: P.S. To mě sere nejvíc, nejen že lepší, ale levnější...   O poměru platů ani nemluvě.

    OdpovědětVymazat
  32. Značku Lipton mám ráda, ale většinou užívám bylinkové čaje, které si sama usuším, takže  v nich nějaká výměna nehrozí.
    Upřímně mě to ani nepřekvapuje ta záměna. I když mě to se.e, protože to není jen u čajů, ale všude a ve všem. Fakt člověk aby si dával pozor na všechno. Potom mám samí papírky od koupi, protože co kdyby náhodou že jo.

    OdpovědětVymazat
  33. [32]: Milá Marcelo,
    mě to sere taky... Všechno je drahý, nekvalitní, zdravotnictví v prdeli...
    Stát nás obírá o tolik peněz a nic nefunguje...

    OdpovědětVymazat
  34. Právě my, kteří jsme fixovaní na jednu značku, často zjistíme, že ten svět opravdu není v pořádku. Já piju jen černý čaj s vanilkou už asi 20 let. Když ho přestali dovážet, tak jsem našla kanál přímo z Londýna.   No a k toaletnímu papíru, ten taky jen jednu značku a asi před půl rokem jsem zjistila, že není pravda, že je 3 vrstvý, ale jen 2 i když obal deklaruje něco jiného,,, Tak jsem chvíli přemýšlela, že to budu reklamovat, ale myslím, že by prodavačky toto nepřežily. Tak jsem mávla rukou, ale nejednalo se o vadnou šarži, prostě to tak je v každém balení. za čoi pochvala.

    OdpovědětVymazat
  35. [34]: Milá Lenko,
    děsí mě, jak člověk stále musí být ve střehu, aby ho neokradli, nepodvedli, nezneužili...
    Poprvé v životě jsem si v Globusu objednala na Vánoce maso. Bohužel jsem musela vyzvednout neteřinky na letišti, pro objednávku šel syn. V balíčku bylo místo 15 dkg slaniny tři čtvrtě kila. Jako já bych si toho všimla, on to spořádaně donesl domů. Neměla jsem čas ani sílu to reklamovat. Chudák dítě se teď diví, že má slaninu i v krupicový kaši...

    OdpovědětVymazat
  36. V Globusu nakupuju dalo by se říct výhradně.. Zajedno ho mám pocestě domů a za druhé jsem si ještě tak před rokem myslela, že je to tam ok.. Ale není a není čímdál víc. Možná nedostatek personálu a tlak na prodej. Já už došla tak daleko, že chci místo 10 deka šunky 4 plátky. 10 deka v Globusu přeloženo pro ucho prodavačka 20.. tož tak.

    OdpovědětVymazat
  37. ...no jasně,my Globusáci jsme na podvody choulostiví.U nás jsem ještě na to nenarazil...jinak já každý kvalitní čaj plombuji slivkou nebo aspoň rumem...   

    OdpovědětVymazat
  38. [37]: Milý Johane,
    pořád asi platí "vždy ve střehu".
    Rum u nás frčel o Vánocích, když tu byli Kanárský... To byl pořád čaj/rum/bum.

    OdpovědětVymazat
  39. Falšuje se dnes kdeco, takže by mě ani nepřekvapilo, kdyby se někdo dostal ke krabičkám Liptonu a do nich nasázel nějaký čajový šrot...

    OdpovědětVymazat
  40. [39]: Milá Janinko,
    to máš pravdu, ale Globus by měl vědět, od koho nakupuje zboží...

    OdpovědětVymazat
  41. Je fakt, že poslední dobou kupuju čaj už jenom sypaný ve specializované prodejně čaje a ochutnávám pořád nové a nové druhy, takže nepoznám, kdy se co zhorší či zlepší .

    OdpovědětVymazat
  42. [41]: Milý Petře,
    myslela jsem, že jsem našla svůj ideální čaj...

    OdpovědětVymazat
  43. Zda se mi také, že u nějakých čajů klesla úroveň resp. Zhoršila se chuť... ale možná je to jen můj dojem

    OdpovědětVymazat
  44. [43]: Milý Jane,
    máme stejné dojmy.
    Připsala jsem v PS jejich odpověď, ale moc jim nevěřím, možná už maličko stihomam...

    OdpovědětVymazat
  45. [44]: Kurník!... či to zase nesúvisí s rozdielnou kvalitou potravín dodávaných do tzv. východného bloku, samozrejme horšou.A ešte napíšu, že to je "marketingová komunikácia značky"... čo to je za sprostosť!

    OdpovědětVymazat
  46. Já věřím tvému jazýčku vybroušenému letitou zkušeností a ne nějakému, byť písemnému, vyjádření od Liptonů. Smyslová paměť je potvora.

    OdpovědětVymazat
  47. [45]: Tak k tomu bych se taky přiklonila, ta odpověď se mi moc nelíbí.
    Jasně nečekala jsem, že napíšou:...a do prdele někdo nám před nosem prodává fejkový čaje...
    Těm visačkám nevěřím.

    OdpovědětVymazat
  48. No, nemám sice důkazy, ale je to všude stejné (a oficiální, žádný podvod): Výrobce prostě v rámci změny designu ZMĚNÍ I SLOŽENÍ! A ne vždy se o tom kupující dozví! Kolikrát já už tohle zažila!Jednou jsem to taky reklamovala - jako omluva přišel balíček, kde byla dotyčná pomazánka a několik jiných potravin. Byly tam i plky, že složení je stále stále stejné, že to dotyčné balení bylo možná špatně skladováno a kdesi cosi...Tenkrát jsme na ochutnávku ale byly 3 - a všem třem nám ta nová pomazánka fakt nechutnala (hnus oproti úvodnímu balení, které naopak všechny podobné výrobky strčilo hravě do kapsy) - tak jsem jí pak už nikdy nekoupila...Všimni si ještě opatrné formulace: "je stále na vysoké úrovni." Ne na STEJNĚ VYSOKÉ, ale na vysoké úrovni!

    OdpovědětVymazat
  49. [48]: Milá Dorko,
    naprosto s Tebou souhlasím.
    První divný čaj jsem koupila minimálně před dvěma měsíci, a oni napíší, že změnu co  nejdříve uvedou na webkách...to je fofr...

    OdpovědětVymazat
  50. Nojo, to určitě upravujou recepturu, aby to přizpůsobili naší chuti. A nastrkají tam místo čaje obarvený a ochucený nastrouhaný papír, jak je u některých výrobců čajů zvykem.

    OdpovědětVymazat
  51. Já teda piju většinou sypané čaje, snad taky nezmění recepturu.

    OdpovědětVymazat
  52. [50]: Milý Malkiele,
    nebo smetou ze stolu a z podlahy ty zbytky po odeslané dodávce do západní Evropy... My prostě chceme ty sračky, máme je rádi, jsme na ně zvyklí...nevím, kde tohle sebrali...

    OdpovědětVymazat
  53. [51]: Já už takýýý, milá Helmii...

    OdpovědětVymazat
  54. Zuzana Sýkorová16. března 2019 v 7:50

    Zdravím, ono čajů je mnoho ať už sypaný nebo granulovaný černý nebo ovocný... Já jsem se dala na cestu bylinkovou. Můj oblíbený je čaj konopný. Začíná být také mnoha lidmi oblíbený, možná proto že i uklidňuje po psychické stránce. Oblíbila jsem si český eshop s pestrým výběrem https://www.zelenazeme.cz Jsou tam levní a taky velice ochotní poradit Hezký den, Zuzka

    OdpovědětVymazat

Zazvonil zvonec