pondělí 27. ledna 2020

Scény z manželského života, Švandovo divadlo (2020)

V krátké době podruhé v divadle, lístky tentokrát koupil Zuzanin mladší brácha David a šel s námi i se svojí ženou Klárou. Nedostatek divadelních her nutí tvůrce adaptovat filmové scénáře. Většinou bývám skeptická, ale Bergmanův film jsem naštěstí neviděla.

Rozpad patnáctiletého, prý úžasně fungujícího manželství a omleté klišé - manžel si našel mladičkou milenku, aby pak časem zjistil, že láskou jeho života je první žena. V hlavní roli skvělí Michaela Badinková a Michal Dlouhý, dvě vedlejší postavy skoro nestojí za zmínku, objevily se jen za začátku představení, ale protože oba herci zůstali i na děkovačku, smekám. Barbara Lukešová a Vasil Fridrich. Barbara se sice tvářila dost nasraně, ale to asi proto, že kytky dostali Badinková s Dlouhým.

Druhá půlka mě strašně zklamala, děj se nikam neposunul, pořád stejné hysterické výlevy, stejné teatrální odchody a návraty, zbytečné natahování děje. Asi se opakuju, možná jsem divná, ale v budoucnosti budu preferovat představení krátká, tj. bez přestávky, protože i přes bezvadné herce jsem se nemohla dočkat konce.

P.S. Bloudičko, tři a půl z pěti.


Zdroj: Scena.cz

34 komentářů:

  1. "pořád stejné teatrální odchody a návraty, ... " Že by to bylo ze života?

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Milá Dorko,
    z manželského života...

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Tak proto tě to nebaví, viď? To víš, pro mě by to bylo něco nového.

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Taky by Tě to už nebavilo...

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Já bych to svou explozí rázně ukončila. Já jsem jako starý papiňák. Tlakuju, tlakuju - a až je toho tlaku po nějaké době moc (protože plotýnka stále hřeje), exploduju.

    OdpovědětVymazat
  6. Kdybys náhodou někdy neměla s kým jít do divadla, tak tady nenápadně zvedám ruku a hlásím se, jo?

    OdpovědětVymazat
  7. Nedostatek divadelních her mne překvapil.. V Plzni psal třeba dobře komedie po léta Prochszka

    OdpovědětVymazat
  8. Tak mě napadá, teď jsem četla jednotaktovku( pomoc synovi s rozborem) od Klicpery Rohovín Čtverrohý, a možná máš pravdu, že kratší je občas lepší, protože tahle stará fraška mě docela pobavila

    OdpovědětVymazat
  9. [6]: Milá Vílo,
    počítám s Tebou...

    OdpovědětVymazat
  10. [7]: Milý Honzo,
    hraje/hrála se spousta her podle filmů. Někdy byl film podle knihy (Petrolejové lampy), ale v jedno chvíli toho bylo fakt hodně. Na dotek. Zahraj to znovu Same.

    OdpovědětVymazat
  11. [8]: Milá Zahrado,
    Zuzana má teorii, že divadlo potřebuje vydělat i na divadelním baru, proto jsou přestávky, aby lidi utratili peníze za jídlo a pití...   

    OdpovědětVymazat
  12. Tuším že ten film jsem kdysi viděla, ale jak vidíš už z toho mého "tuším" nezaujal mne natolik abych si to pamatovala přesně. Tudíž na stejnojmennou inscenaci na divadle bych asi nešla vůbec.

    OdpovědětVymazat
  13. Zas o přestávce se dá případně utéct, že.

    OdpovědětVymazat
  14. [13]: Milá Odesílatelko,
    znáš to, člověk je věčný optimista, pořád čeká lepší zítřky...

    OdpovědětVymazat
  15. Někdy se to prostě nepovede. My kdysi odešli z Divadla pod Palmovkou ze hry Kdo se bojí Wirgonie Woolfové. Tady to dávali pod názvem Kdopak by se vlka bál. I přes pochvalné recenze a samá pozitivní hodnocení, jsme to o přestávce zabalili.
    Do divadel chodíme hodně, pokud chceš krátký kus, u kterého se rozhodně zasměješ, mohu doporučit Penzion pro svobodné pány v Divadle Palace. Je to jednoaktovka.

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: Milá Alenko,
    odešla jsem z první řady během představení Betonová zahrada ve Švandově divadle. Představení bylo v kuse hodinu a půl... Dala jsem jen prvních třicet minut.

    OdpovědětVymazat
  17. Já teda zatím všude odvážně vyčkala konce, ale byla jsem loni s kámoškou a její maminkou ve Viole na Stará bába vaří jed a maminka nám to tam na férovku zalomila. Honza Zadražil z toho měl pak podlou srandu.

    OdpovědětVymazat
  18. [17]: Milá Kačenko,
    Honza Zadražil hezky zmužněl, určitě bych nespala...

    OdpovědětVymazat
  19. [17]: P.S. Je to Stará dáma...

    OdpovědětVymazat
  20. [16]: My byli ve Švandově divadle s pár lidmi na Hamletovi, kterého hrál Patrik Děrgel. O přestávce zdrhli, já vydržela. Odměnou mi pak byl pohled na jeho holý zadek, když běhal na konci po jevišti. Ale má ho pěknej.     

    OdpovědětVymazat
  21. [18]: Když mě před Vánoci pohladil po zádech, taky jsem se lehce zachvěla. [19]: To je fuk, byla to děsná číčovina...

    OdpovědětVymazat
  22. Scény z manželského života znám jako svý boty. Teda ty naše, domácí. Ale do divadla bych šla hned. Je to jedna z věcí, co měšťákům fakt závidím, moct si zajít do divadla kdykoliv. Já můžu kdykoliv tak maximálně do lesa.   

    OdpovědětVymazat
  23. [23]: Milá Pavlo,
    ten les Ti závidím, jak ráda bych chodila do lesa a čím jsem starší, tím raději. A hlavně se psem...

    OdpovědětVymazat
  24. Děláš ty recenze kratší a kratší, jednou to skončí nadpisem a slovy ... NIKAM NECHOĎTE     
    Možná to bylo i skutečností, že představení jsi prožila rychle za sebou a potřebný kulturní zážitek se nedostavil ?

    OdpovědětVymazat
  25. [25]: Milá Blondýnko,
    máš pravdu, dvě představení během pěti dnů, ale tady jsem fakt měla pocit, že není o čem psát... a po skvělém představení Divadla VERZE možná nejsem úplně objektivní.

    OdpovědětVymazat
  26. Tak tohle nevypadá moc lákavě, ale Švandovo divadlo a Michal Dlouhý jsou mí oblíbenci doporučuji Kdo je tady ředitel! Už jsem na tom byla 5x

    OdpovědětVymazat
  27. [27]: Milá Tess,
    tak to jsi dobrá, já byla na stejném představení jen dvakrát...
    http://padesatka.blog.cz/1706/mrzak-inishmaansky-divadlo-v-celetne-2017

    OdpovědětVymazat
  28. Představení znám, musím podotknout, že to bylo pro mě spíše takové milé překvapení, ale za to může okolnost - totiž jsme lístky koupil z nerozvážnosti na poslední chvíli jako "výplň volného času", tudíž očekávání nebylo přílišné.

    OdpovědětVymazat
  29. [29]: Milý Martine,
    já jsem nějaká rozmazlená....
    První půlka byla dobrá a stačila by.

    OdpovědětVymazat
  30. [27]: A Kurz negativního myšlení je super.

    OdpovědětVymazat
  31. [31]: Tohle představení mám v plánu, Michal Dlouhý se mi vážně líbil.

    OdpovědětVymazat
  32. [32]: Je to prakticky stejný, jako ten film, Michal je v představení úžasnej (stejně jako ostatní) a ty efekty, hudba... Naši z toho byli tak nadšený že nám s bráchou koupili lístky, abychom si ten zážitek taky užili.

    OdpovědětVymazat
  33. [33]: Jsem hrozná ignorantka, film jsem neviděla, o to víc si představení užiju.

    OdpovědětVymazat

Zazvonil zvonec