sobota 12. prosince 2020

3v1

Zdecimovaná z práce jsem si v pátek vzala dovolenou. A abych volný den náležitě zužitkovala, domluvila jsem se se Zuzanou, že odpoledne zajdeme na panáka. Ovšem Zuzana vyjančená z tiskovýho prohlášení ministra zdravotnictví, ze strachu z nových zavírání všeho, změnila plán.

Zatáhla mě do Fora Karlín na multidimenzionální výstavu impresionistů Bylo nebylo, Van Gogh, Monet, Renoir... Předem mi sice poslala na výstavu odkaz, ale já byla moc líná se podívat. Vstupné 295,-, korun mi vyrazilo dech (víkendové dokonce 345,- ), ale 30,- korun za šatnu mě rozzuřilo. To jsem teda odmítla vyšpulit a kabát jsem si vzala s sebou. Nakonec se mi na něm hezky sedělo.

Popsat výstavu je opravdu těžké. Kdo neviděl, nepochopí. Obrovský prostor, kde jsou na stěnách promítány maličko rozhýbané obrazy umělců, uprostřed velké kvádry, na kterých se objevovaly informace o malířích a též obrazy, k tomu klasická hudba. Ta teda byla dost hlasitá, ale dalo se za chvíli přivyknout. Snový Monet, roztančený Degas, zemité barvy Kubišty, Renoir a Pavane, Op. 50 Gabriela Faureho. Fakt nádhera.  

V pátek odpoledne nebylo moc návštěvníků, dobu strávenou v sále nikdo neměřil, projekci jsme zkoukly čtyřikrát. Ve stylu nonstop kina Hvězda. Nápoje se mohly brát do sálu, takže plánovaný Mistr Jäger byl taky. Ve výsledku výstava, koncert a bar v jednom.


Van Gogh


31 komentářů:

  1. To vypadá neuvěřitelně a naprosto chápu, že kdo neviděl, nepochopí. Nádhera, jdu si vygooglit víc fotek :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janinko,
      už ani neumím odpovídat na svém blogu. Ach jo.
      Nejdřív se byla zpruzená z ceny a hlasitý hudby, ale pak jsem se chytla a moc se mi tam líbilo. Bylo fajn, že nás nikdo nevyhazoval.

      Vymazat
  2. Včera jsem viděla upoutávku v televizi a věřím, že zážitek je to parádní. To vstupné není málo, ale kde je dneska levně, ale šatna za 30.-, to je fakt hnus předsedo. Zdravím ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evo,
      s takovým vstupným bych čekala šatnu zadarmo. Ale jinak fakt pecka.

      Vymazat
  3. Tak to bych viděla ráda a v tomto podání ještě raději. No do Prahy se nechystáme tak si nechám zajít chuť teda na umění panáka si dám i doma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zlatko,
      byla jsem taky furt zavřená doma a měla jsem pocit, že mi kultůra nechybí, ale nakonec jo. Je to doba na palici.

      Vymazat
  4. Vypadá to zajímavě. Jsem zvědavý, jestli se výstavy dožijou slunovratu :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Petře,
      je to zajímavý. A bylo tam dost lidí s dětma, teda dost mezi těmi, co tam byli. Ovšem nákupní centra praskají ve švech.
      Myslím, že odvaha na velké projekty už nebude.

      Vymazat
  5. To musel být fakt dobrý prožitek... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá čtenářko,
      bylo to dobrý. Nebýt Zuzany, seděla jsem jenom v hospodě...:)

      Vymazat
  6. Vypadá to hodně zajímavě! Asi 3 roky zpátky jsem byla na Pražském hradě na výstavě impresionistů a také to byl obrovský zážitek :)
    Leník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko,
      tohle je takový spíš náladový, ale opravdu zajímavý. A to, že tam bylo málo lidí, bylo velký plus.

      Vymazat
  7. Jako zkoukla jsem fotky na netu a je to nádhera, ale být rovnou na výstavě to musel být pěkný zážitek. Změny plánu jsou někdy fajn. Navíc když jsi měla 3v1 tak to těší ještě víc. :-)
    Za šatnu bych taky nic nedala. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo,
      seděly jsme na těch schodech za lidmi z fotky, dala jsem si kabát pod zadek a bylo mi dobře. Seděly jsme tam nejdýl ze všech návštěvníků, vůbec se nám nechtělo odejít. Zuzana mi chtěla šatnu zaplatit, když mě tam vytáhla, ale z principu jsem nechtěla...:)

      Vymazat
  8. Viděla jsem upoutávku v tývý a lkala že už se teď do Prahy nedostanu, asi bych řekla Dědoušovi jestli by nešel, on je na výtvarno. (galantně by zaplatil i těch třicet kaček za šatnu) Jinak to je mazec co ta vláda vyvádí, likviduje co může. Já nevím, to až do skonání věků takhle budem blbnout? Očkování pofidérní, imunita vůči kokotviru po něm nezaručena stabilně, hergot, tak téhle srágory se už nezbavíme jako chřipek, a při každém trochu vyšším výskytu nás budou i proti naší vůli zase zavírat doma? Je to celé na hlavu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy,
      já jsem teda děsná ignorantka, já jsem o výstavě vůbec nevěděla.
      Někde jsem četla, že při poslední chřipkové epidemii bylo 30 tisíc mrtvých, vůbec se to nepamatuju...!!! Asi se to tak neřešilo.
      Prvorozený je úplně vyřízený.

      Vymazat
    2. Ono to je s tou chřipkou zhruba stejné každý rok. A taky řádí po celém světě, nechápu co tohle je za marketingový šílenství. Nejsem přítel konspiračních domněnek, ale v tomhle případě mi to, že je to záměrně rozšířené k likvidaci ekonomik, poštívání lidí k občanským nepokojům a následným možným občanským válkám nějak tak trochu připadá. A navíc tomu nahrává to, že od určité doby se vůbec nemluví o Číně a situaci v ní. Prvorozeného lituju, jen se obávám, jestli nakonec neskončí i další součásti ekonomiky ve stejné situaci jako je dnes segment pohostinství a hoteliéři, malé obchody a služby. Tady ve Třebové už je třeba celá ulice bez obchodů. Všechno prázdné a k pronájmu, a přibývá jich. I když na druhou stranu, ono už to bylo hodně znát ještě před koronou, místní nájemci prostě nectí pravidlo kdo chce moc, nemá nic. A spoléhat na to, že jeden odejde a druhý přijde se moc nedá, všechno se totiž na tak malém městě okamžitě roznese. Je to doba na píp.

      Vymazat
    3. Taky nejsem zastánce konspiračních teorií, ale tohle je fakt přehnaný. Vendulky maminka je teď přeřazená na korona jednotku, říká, že je to strašný, že přijme pacienta, který je celkem v normálu a za dvě hodiny je mrtvý. Ano, je to hrozný, ale ta rozvrácená ekonomika bude ještě horší a nebudou peníze na normální léčbu.

      Vymazat
  9. To vypadá skvěle! Impresionisty mám moc ráda a Pavanu od Faurého miluju, takže s výjimkou těch 30 korun za šatnu (to by mě taky pořádně nakrklo) a toho panáka, kterého bych si rozhodně nedala, se mi to zdá jako naprosto dokonalé :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marie Veroniko,
      tak by sis dala čaj nebo kávu...seděla na schodech nebo na zemi a kochala se...:)

      Vymazat
  10. Vypadá to krásně, líbilo by se mi tam, ač bych místo panáka volila kafe.Ohledně coronaviru: dnes u nás ve městě většina lidí a hlavně těch mladších chodí bez roušek.Já ji nosím, sestra covid prodělala a syn mé kamarádky také a není jim stále nejlíp. Prý to rozhodně není chřipečka.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jiřino,
      bylo to hezký, a nechápu, proč by měla být výstava zase zavřená, je to ohromný prostor a bar by se mohl zavřít. Roušku nosím v práci celý den.
      Znám jen jednu mladou holčinu, která se nakazila, měla průběh slabý a rychlý.

      Vymazat
  11. Tak se vám povedlo. Nakonec se vydařilo, a dokonce 3 v 1. My nezhlédli kvůli covidu Mánesa, propadl nám voucher :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Sluneční,
      však zase máme utrum. Mám strach, že to už nikdy neskončí.

      Vymazat
  12. To zní docela zajímavě :-) V této současné nepříjemné (a totálně uhozené) situaci to bylo jistě příjemné zpestření :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lili,
      když nedostanu covid, tak se dozajista zblázním. Každopádně nedopadnu dobře.

      Vymazat
    2. No už mi to připadá, že kdo neměl covid jako by nebyl. Mě už taky hrabe a projevuje se to tak, že kontroluju každou minutu o kterou zapadá slunce jak to je venku se světlem. A mám šíleně zamilovaný sny....hrůza!

      Vymazat
    3. Mně se pořád zdá o práci, tradičně registruju vzorky, posledně 18 vzorků mouky Pernerky. Jen na dnešek se mi zdálo o Patočkovi, někde jsme se potkali na výletě/dovolené. Chtěla jsem ho zaujmout ladným během z kopce...:-D

      Vymazat
    4. Tak to je moje milá nic proti tomu, co jsem dneska zažívala ve snu já. To nebyl běh z kopce, to bylo echt fantasy. Draci, bojovníci, kouzla a smrt, něco ve stylu Hry o trůny. A vůbec nevím kde jsem to vzala neb na takové filmy se nedívám, a ani nečtu takové knihy. Tedy až na Pána prstenů a toho jsem četla před rokem ....

      Vymazat
  13. Zní to úžasně, muselo to být překrásné. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bev,
      bylo fakt zajímavý, úchvatný a nevšední zážitek a jsem moc ráda, že jsem tam byla. Šest malířů, neznala jsem jen jednoho.
      Teď se nikam nedostanu.

      Vymazat

Zazvonil zvonec