pondělí 6. prosince 2021

Poděkování

Moje milované čtenářky a čtenáři,

všem vám moc děkuju za útěšná slova podpory po živelné pohromě, které zasáhla rodinu mojí sestry na ostrově La Palma. A především vám děkuju za finanční pomoc, která byla opravdu velkorysá. Moc si jí vážím. Znovu jsem ve svém slovníku oprášila slovo vděčnost. Našla jsem jeho opravdový význam. Nedávno jsem si myslela, že cítím vděčnost ke své sedmnáctileté myčce, narvané špinavým nádobím, která po půldenním trucování zase začala plnit své povinnosti. Dojatě jsem ji poplácala po boku, ale byla to jen úleva, že nemusím sáhnout do kasičky. Moje dnešní vděčnost má úplně jiný rozměr. Skoro všechny jsem vás identifikovala, některé jste mi i maličko pomohly. Nejradši bych vás pevně objala. Což je u autistky, jako jsem já, nevídané.

Dojímali jste mě k slzám. Poprvé jsem se rozbrečela v buse ráno cestou do práce. To pípla první zpráva o příchozí platbě na účet. Pak jsem se vyloženě rozeštkala v pracovním procesu. A asi jsem popotahovala dost nahlas, protože se mě Jana zeptala, jestli potřebuju pomoct s registrací vzorků, přitom celer z Betonky už byl hotový a zaregistrovat brambory z pole Za kostelem byla hračka. Potřetí si nepamatuju, přestala jsem se sledovat, ale ani zpráva u platby, abych nebrečela, to nespravila. Naopak, bulila jsem ještě víc.

Škoda, že moji ségru neznáte osobně, je to skvělá holka, pracovitá a vtipná, báječná kuchařka. To její vaření obdivuju moc, sama vaření vyloženě nesnáším. Při každé návštěvě mě strašně rozmazlovala. Na Kanárech se vaří lehce, pestře, hodně zeleniny. Po návratu do Prahy jsem si pokaždé slibovala, že nasazenou kvalitativní laťku udržím i doma. Nepovedlo se. Kdysi jsem například při vaření vyřkla méně užívaný název zeleniny. Slovo baklažán Druhorozeného zaskočilo, myslel si, že je to další výraz pro mužské přirození, zavřel se do svého pokoje a odmítl se večeře zúčastnit.

Koukám, že jsem se rozběhla úplně jiným směrem, původně jsem chtěla jen poděkovat. 

MOC DĚKUJU. ZA SEBE. ZA SÉGRU. ZA CELOU RODINU.






14 komentářů:

  1. K tomu není moc co dodat, snad jen to jak a kam se ty peníze posílají. Chci se přidat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Mirku,
      jsi moc hodný, u minulého článku Když sopka zuří jsem napsala číslo svého účtu, jinak v odkazu na jejich stránku je i účet paypal. Vždycky když se nasbírá větší částka, pošlu ji ségře.

      Vymazat
  2. Je krásné, že ještě existují dobří lidé <3 posílám mnoho pozdravů tobě i sestře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Leničko,
      jsem hrozně překvapené z velikosti pomoci.
      Děkujeme moc za pozdravy, ségra si tady samozřejmě taky čte.

      Vymazat
  3. Milá Míšo, ono se říká, že v nouzi poznáš přítele a určitě pak potěší, když se najednou objeví ve skutečnosti. Moc přeji sestře, aby se život její celé rodiny opět co nejdřív vrátil do starých kolejí. I když už to bude jiné, ať mají alespoň klid. Poslední věta článku mne rozesmála. Měj hezký předvánoční čas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marijko,
      díky moc a jsem ráda, že jsem Tě rozesmála, nechci být ufňukaná :)

      Vymazat
  4. Tyhle živelné katastrofy jsou hrůza. A zvláště na ostrově, ze kterého nemáš moc možností uniknout. Přeji sestře a celé rodině ať se s neštěstím vyrovnají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Mirijam,
      je to hrozně těžký, sopka pořád soptí, nikdo neví, jaké budou celkové škody, jak rozdělit finanční pomoc. 19. prosince tu budou tři měsíce od prvního výbuchu. Na pevnině to už nikoho nezajímá.

      Vymazat
  5. Milá autistko Míšo,
    posílám ti virtuální obejmutí a přání, ať je zase dobře.

    P.S: Děkuji za vánoční přání, i já tobě přeji, v rámci možností, co nejpohodovější čas vánoční :).

    OdpovědětVymazat
  6. A tohle je taky moc pěkné, to taky zahřeje u srdce. Držím Vám všem nadále palce.
    Děkuji za krásné přání, moje zatím nezískalo konečnou podobu, ale pracuji na tom. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bev,
      taky Ti moc děkuju. Jsi jedna z blogerek, se kterou bych se výhledově ráda sešla. :)

      Vymazat
  7. Vážené dámy a pánové, čtenářky, čtenáři a Michalko. Nemám slov, co by vyjádřily vděčnost kterou cítím nad Vašimi komentáři plnými soucitu, pochopení a podpory. Já a celá naše rodina Vám všem moc děkujeme za finanční pomoc, kterou jste nám zaslali a která nám umožnila nastartovat do nového života s důstojností. Děkujeme.
    Světlana, manžel Robert a dcery Sara a Megan.

    OdpovědětVymazat

Zazvonil zvonec