středa 3. srpna 2022

Poslední článek o puberťákovi (vlastním)

Vážně jsem to udělala. Vážně jsem Druhorozeného vyhodila z bytu. Po dlouhém vyhrožování jsem svůj slib splnila. Nevěřil do poslední chvíle. Až když jsem mu řekla, že pokud nevrátí klíče a nevypadne, přijede Patočka a vymění zámek. Sám se, hrdina, nabídnul.  Proč chceš klíče, abych ti tu něco nesebral? Třeba stůl? Vtipně narážel na nový dvou metrákový stůl. Proč mě vyhazuješ teď, když jsem si konečně našel práci a chci přispívat na domácnost?! Protože mi došla trpělivost. Poslední kapka byla, když jsem potkala paní z čínské restaurace za rohem. Radostně se ke mně hrnula, aby mi oznámila, že jí synek týden dluží peníze za oběd. Roztomile švitořila pořád dokola Nevadí, známe še, ále nepšišel, dlóuho nepšišel. Hanbou jsem se mále propadla až do Austrálie nebo tam někam a vyšpulila dvě kila. 

Odešel jen s batůžkem. První noc jsem nespala a do práce přišla jak zmlácená. Nešťastná, jako by mi někdo unesl dítě, ukradl milovaného chlapečka, přitom jsem ho sama vykopla. Snažila jsem se Druhorozeného někam upíchnout celé dva roku od maturity. Nabízela jsem ho jako spolubydlícího všem mladým kolegyním, v zoufalství i Kubíkovi, ale ten má svého Honzu. Danuško, co? Naďo? No na mě nekoukej, mě ses ptala už dvakrát, odpálkovala mě Baruška. Zkoušela jsem ho přeposlat i Markétině ségře. Jak moc jsem fandila randění s Ledničkou. Bydlela sama v pronajatém bytě na Smíchově, ale od metra do kopce, byt suterénní a na ledové záchodové prkýnko se prý ráno nedalo sednout. Jestli není chlapec trochu rozmazlený. 

Ani po třech měsících nevím, kde teda bydlí. Už se neptám, protože je po svém otci rád tajemný a dělá mu dobře, když vyzvídám. Pracuje u Prvorozeného v restauraci, ve volnu chodí na brigádu do baru v Maiselově ulici. Musí být samý prachy. Občas přijede ke mně domů, uvaří mi něco dobrého, spokojeně se vykaká a zase odjede. Je roztomilý. Má Markétu z Valašského Meziříčí, se kterou se seznámil přes Tinder. Myslela jsem, že aplikace ukazuje lidi v blízkém okolí. Byla s rodičema na vejletě v Praze. Aha. Konečně nějaká informace o jeho životě.

16 komentářů:

  1. S rodičema na vejletě v Praze? A pak že s rodiči je bezpečno... :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak hlavně že pracuje.... v tom máš aspoň jistotu. A brácha ho snad podrží. No a třeba ti zmizí do Valašského Meziříčí. Jen prosím tě, kolik jí je když byla s rodiči na výletě? I když chápu, pro Valachy je Praha Sodoma Gomora pro mladou samotnou holku..... ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy,
      Markéta je zhruba stejně stará jako synek, který se na Moravu rozhodně nehrne a ona začne ve Zlíně studovat vejšku.

      Vymazat
  3. Míšo, jak já Ti rozumím... Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko,
      já vím, při psaní jsem na Tebe myslela, na to co jsi mi napsala už dříve na mail.
      Děkuju moc za podporu!

      Vymazat
  4. Jak já tě, Míšo, obdivuji. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jiřino,
      není vůbec co obdivovat. Jak si průběžně můžeš číst, nejsem zrovna úspěšná ve výchově. :)

      Vymazat
    2. Dahlia má pravdu, víš kolik matek nepochopí, že se jedná o projev opravdové mateřské lásky. Hodilas ho do vody a plave, jsi úspěšná matka ve finále.

      Vymazat
    3. Milá Zahrado,
      díky moc. Od zkušené matky potěší :)

      Vymazat
  5. Hlavně že víš, že je zdravej a spokojenej :) horší by bylo, kdybyste spolu nebyli v kontaktu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Leničko,
      chodím ho pravidelně kontrolovat do práce :)

      Vymazat
  6. Někdy je potřeba udělat radikální řez i když to vypadá, že je člověk necita. Rozhodně není a pro potomky je to to jediné správné. Nejsou už malé děti, tak ať si zkusí, co je to život a co to obnáší. Synek to určitě zvládne 😉😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evko,
      porod je proti tomu, co s dětma následuje, fakt jen malá sranda :-D
      Synek se zatím drží, ale doma jsem mu nedovolila ani jen přespat, když potřeboval být ráno u své doktorky.

      Vymazat
  7. Mila Miso,
    udelala jste jedine dobre (podle meho subjekjtivniho nazoru). A nejen kvuli nemu samemu a sobe same (coz je stejne dulezite), ale i pro blaho jeho budouci partnerky. Jen at si synecek okusi, jake to je, kdyz se clovek musi o sebe skutecne postarat sam (zadne plneni lednicky maminkou, zadne prani spinaveho pradla, zadne uklizeni bordelu, zadne zarizovani). Ono mu to udela jedine dobre.
    (A kdyby tohle udelala pred lety moje tchyne, nebyli by z jejich dvou milovanych synku takovi duleziti, namistrovani, nevdecni typci. Mozna;-)).
    (Ale je skvele, ze jste spolu v kontaktu, a to dokonce v oboustrannem. 10 bodu navic do celotaborove hry!)
    Howgh!

    Zdravi

    Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá nová čtenářko Radko,
      děkuji za 10 bodů :-D.
      S odstupem času si samozřejmě myslím to samé, ale ty první dny byly fakt vošlivý. Vzpomínala jsem, jak jsem byla šťastná, když se narodil, jak jsem se o něho bála...a pak jsem ho regulérně poslala do prdele. Já si moc servítky neberu. Naštěstí Druhorozený není urážlivý, to má asi po mně.

      Vymazat

Zazvonil zvonec