středa 4. ledna 2023

Ruce nenechavý

Potřebovala jsem poslat brambory do naší laboratoře v Itálii. Kouknu do programu, minimální množství vzorku pro danou analýzu je 100 gramů. Fajn, to bude stačit jedna brambora. A protože naše recepční, která má na starosti příjem a zasílání vzorků, nebyla v práci, měla dovolenou, nebo byla nemocná, nebo měla nemocnou holčičku, nebo byla prostě někde v prachu, jak často bývá, a já jsem její zástup, musela jsem si bramboru poslat sama.

 A protože jsem moc pospíchala a nenašla nikde malou krabičku, kde bych své bramboře ustlala, jednoduše jsem ji s objednávkou šoupla do bublinkový obálky a poslala do Cunea. Za dva dny poslalo DHL fotku rozříznutý obálky s tím, že obsah zásilky se ztratil. Kačka už byla zpátky a hned začala zjišťovat, kdo a co cenného posílal do Itálie. To byla moje brambora, povídám.  Nene, vyprskla Kačka a smích ji úplně zlomil v pase. Naštěstí jsem taková lakomá Barka, skočila jsem do chlaďáku a vyšpulila bramboru další, ale mohla jsem se vzteky přeskočit, protože zákazník bude zbytečně dlouho čekat na výsledky rozboru. Kačka odeslala v krabičce.

Co si ten nenechavý hajzl myslel, že v obálce bude? Fabergého vejce? Jak asi čuměl, když z bublinkový obálky vytáhl BRAMBORU. Chtěla bych ho vidět!

37 komentářů:

  1. Tak tohle člověk běžně fakt nevymyslí, to se povedlo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá čtenářko,
      máš pravdu, ale když pak vidím podobné situace ve filmu, říkám si, že scénárista byl zhulený :-D

      Vymazat
  2. Míšo, to je super historka!
    Mám taky jednu, ale stala se kolegovi, kdysi, byl to kluk asi o 20 mladší ode mne a v poledne ( i jindy ) se rád místo oběda poflakoval po Praze, my jsme měli podnik Na Poříčí - kousek od nám.Republiky.Koupil si nové boty a nazul je a prodavačku poprosil, aby mu ty staré, hnusné křápy zabalila do krabice. Jel metrem a vedle něho stál u nohy ten poklad. Na jedné zastávce mu krabici ukradla stará c...nka a on udělal obličej, aby měla baba radost, přišel do práce a vyprávěl nám, že by u rozbalení rád byl.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jiřino,
      tak tohle je taky bezva historka :-D
      A je smutný, že se člověk v dnešní době bojí napsat na férovku: stará cikánka.

      Vymazat
  3. Ahoj Míšo, krade se všechno i jedna brambora se hodí :o). Nám někdo letos na podzim ukradl všechny bedny s jablkama, co jsme si natrhali na samosběru. Byly v garáži, auto nám zloděj nechal... Hezký den, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko,
      nechápu, že se někdo může vloupat do garáže a ukrást jablka :(

      Vymazat
  4. No co říct! Brambory jsou asi nedostatkové zboží! Přirovnání k Fabergého vejci mi hodně zvedlo zamrzlou náladu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy,
      jsem moc ráda, že jsem Tě pobavila :)

      Vymazat
  5. Ahoj Míšo, také bych docela ráda viděla toho zlodějíčka při rozbalení balíčku. To určitě nečekal, kdo by také jó. Kdyby to bylo aspoň vejce, to už je dražší záležitost, včera jsem viděla v Tescu 10 kousků za 65,. Ká 😊 Do nového roku přeji všechno dobré, hlavně zdraví, pá 😉😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evko,
      moc, moc bych ho chtěla při tom rozbalení vidět :)
      Do nového roku taky přeji hlavně hodně zdraví a životního elánu (ten máš!)

      Vymazat
  6. Míšo, pobavila jste mě velmi. Nám se takhle jednou vloupali do zahrady a komplet sklidili (ukradli) konopí. Ovšem technické, pěstované na vlákno. Věděli jsme, kdo to byl. Představovala jsem si je pak, jak se někde sejdou s již usušeným lupem, potahují, ono nic, ale jeden před druhým předstírají, co s nima ten skvělej matroš dělá L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá L,
      moc mě těší, že jste se pobavila a děkuju za skvělou historku, ta pobavila zase mě. Je fakt neuvěřitelný, co všechno se dá ukrást.
      Prvorozený dostal k 15. narozeninám mobil. Musel ho jít reklamovat a já, trubka, jsem mu ho zabalila, jak jsme ho koupili včetně tašky s logem. Telefon si nechali v prodejně a syna na zpáteční cestě přepadli dva starší kluci, zbili a tašku mu ukradli. Tašku a prázdnou krabičku od mobilu. Já pak zavolala do prodejny a blokla výdej opraveného mobilu. Taky zkušenost :(

      Vymazat
    2. Vy mě hlavně bavíte stylem psaní, máte talent, "vyšpulila bramboru" :-D. Ta historka s mobilem už není tak veselá, achjo :-/. L.

      Vymazat
    3. Milá L,
      máte pravdu, ta historka s mobilem je hnusná, úplně jsem na ni zapomněla, vybavila se mi při čtení komentáře s ukradenými křuskami.

      Vymazat
  7. Milá Míšo, dííík, přesně tohle jsem dnes po ránu potřebovala! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janinko,
      to jsem moc ráda, však já se u Tebe taky vždycky zasměju :)

      Vymazat
  8. To je náhodou dobrá strategie. Když nenechavce chytnou, řekne, že kradl z hladu :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Petře,
      taky jsem někde četla, že je krást z hladu legální. Doufám, že se to vztahuje i na bonbony Lindt, jejichž nákupy mi moc větrají účet.

      Vymazat
  9. Zase jedna veselá neděle. Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Romano,
      děkuji moc za komentář, také mi dělá hezkou neděli.

      Vymazat
  10. Dobré je, že ji nenechavec pozřel, pokud byla ještě jedlá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Mirijam,
      bohužel si myslím, že ji zahodil, blbeček. :)

      Vymazat
  11. Mně jeden smrad ukradl sněhuláka. Krade se všechno. Proč ne brambora. :)

    OdpovědětVymazat
  12. Zábavné čteníčko! Asi největší ztrátou je ten ukradený čas, tak jako když člověk musí něco udělat a nebo znovu udělat jen proto, že narazí na nějakého kazisvěta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Donjone,
      přesně tak nejhorší byla ta časová prodleva. Pak vysvětluj zákazníkovi, proč nemá ještě výsledky rozboru. A klasika, zákazníci taky k nám posílají vzorky na poslední chvíli a pak hrozně spěchají na výsledky :)

      Vymazat
    2. Když to člověk vezme do všech důsledků, tak to z hlediska všech možných nařízení a předpisů není žádná pr.el uvádět na trh ani obyčejné brambory... Ještě že už tohle nemusím řešit. A co všechno zkoumáte? I rezidua prostředků používaných k ochraně rostlin?

      Vymazat
    3. Ano, analýzy na pesticidy se dělají hodně, a jsem ráda a i pyšná na naše klienty, mají zeleninu v cajku. Děláme potraviny a krmiva.
      I třeba přišel pán s výhonky řepy, prý mu někdo postříkal celé pole nějakým svinstvem, chtěl vědět čím. Všechna řepa šla do háje.

      Vymazat
    4. Podle toho jakou z mojí vlastní zkušenosti některé ty přípravky mají účinost, se ani nedivím, že by to bylo s kvalitou zeleniny jinak. Pokud něco neúčinkuje na ty škůdce, těžko to může mít špatný vliv na konečného konzumenta.
      Nemáš náhodou nějakou vazbu na rodinu Vrbů ze Střílek?

      Vymazat
    5. To jsem rád... Já jsem věděl, že ty čarodějnice z polepšovny ve Střílkách zase dělají jenom peklo i z tou jejich šeherezádou... Ale to jen tak na okraj. :-D
      Děláte u vás i zkoušky lihovin? Někdy by mě velice zajímalo, co jsme si před třemi lety z pěstitelské pálenice přivezli za zázrak...

      Vymazat
    6. Tak to bych si musel udělat osobní výlet, protože použít jakoukoliv přepravku a nepo poštu, to by ta moje "brambora" byla vyměněna za jinou. ;-)

      Vymazat
    7. To jsi špatně pochopil, to byla brambora ze stejné zakázky :-D. Já jsem lakomá Barka mám zálohu snad ke všem vzorkům právě z tohoto důvodu. Nejdřív se musíš spojit s obchodním odd a nechat si udělat cenovou nabídku, musíš aspoň přibližně vědět, co chceš testovat. Pokud jsi na trase, náš řidič může vzorek vyzvednout. Víc tady řešit nechci :-D
      P.S. Jinak brambory jsou prokletý, nic jiného se neztrácí!

      Vymazat
    8. OK, koukal jsem na stránky a fakt testujete asi všechno na co člověk pomyslí. :-D Ale senzorické hodnocení při posezeníčku jsem tam nenašel, tak nevím jestli se na obchodním domluvíme. ;-) Jinak respektuju, víc zde na toto téma spamovat nebudu.

      Vymazat
  13. Mišpulko, vždycky se u Tebe ztratím. Už bych měla být poučená, že si Tě mám číst, když mám čas a ne že budu Tvoje články žrát zpětně do půlnoci, když jsem měla jít spát v devět. Ale až budu mít chvilku času, třeba díky Tobě zas něco napíšu.
    B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Baruško,
      jsem moc ráda, že mě ještě pořád čteš...!!!
      Bylo by fajn, kdybys občas něco napsala, je škoda přestat.

      Vymazat

Zazvonil zvonec