pondělí 27. února 2023

Oběť stalkingu

Loni v srpnu jsem barvitě popsala poslední setkání s panem Úžasným. Článek měl mimořádný ohlas. Dole v komentářích jsem si postěžovala, že se pan Úžasný opět vrátil k Jaruně a mně zavolal, abych ho už nekontaktovala a hodnou Jarušku, jeho manželku, si nebrala do pusy. Číslo jsem si znovu blokla. Zůstala pravidelná mailová korespondence, protože Jaruna psala jeho jménem maily plné urážek. A já jsem zvyklá na každý mail poctivě odpovědět.

V jeden nedělní večer volalo soukromé číslo. Jako matka dvou synů, v předtuše katastrof, zvedám všechna čísla. Pan Úžasný, evidentně za podpory Jaruny, mi řekl, že jsem kráva zasraná a že mám Jarušce přestat psát. To bylo na podzim, psát přestala.12. ledna našla Jaruna můj blog. Konečně si přečetla, jak to bylo doopravdy, včetně toho lístku ze schránky. Někdo asi dostal do držky. Pod spoustu článků mi vložila tento komentář:

Milá Pade/Šede Mišulko.
Je to tady samý blábol...
V každém případě koukej všechen ten tvůj blábol o mě či mé manželce smazat.
Smazat.
Okamžitě a zcela.
Okamžitě smaž vše co jsi tady nablábolila o mě a o mé choti.
A neváhej s tímto úkonem.
Protože další fáze je face to face.
Pan Úžasný


Nestačila jsem je mazat. Problém byl v tom, že spamovala i maily mých čtenářek, které měly zadaný odběr komentářů. Psala jsem o radu ostatním blogerkám, Majka mi poradila, ať si nastavím moderování komentářů. Každý komentář před zveřejněním musím schválit, i svoji odpověď. Uvědomila jsem si, co všechno jsem na blogu o sobě prozradila, jak jsem lehce dohledatelná. Nadarmo se neříká, že strach má velké oči. 

První noc jsem měla děsivý sny, jak se mi někdo dobývá do bytu. Ráno při odchodu do práce jsem se obezřetně rozhlížela na všechny strany. Radovala jsem se, když jsem rovnou z práce jela k mámě nebo do divadla, jak jsem je vypekla a domů se vrátila pozdě. Když zazvonila sousedka, měla jsem málem infarkt. Úplně paranoidní. Nejblíž k smrti jsem měla, když jsem si ve skleněné konvici ohřívala zbytek čaje. Něco jsem si sepisovala a na čaj zapomněla. Najednou strašlivá rána. Jaruna vypadla z digestoře, bylo první co mě napadlo. Ne, jen konvice se rozlítla na sto kusů.

Děti i kamarádky mi radí, ať zajdu na policii. To se mu úplně nechce. V létě jsem na polici odevzdala nalezený mobil s doklady, a ten chlapec v uniformě nevypadal nadšeně, že má pomáhat. Jaruna se nevzdává, i když se žádný její komentář na blogu už neobjevil. Já jsem smázla jedno písmenko jako projev dobré vůle, první písmenko jejího příjmení, protože samozřejmě vím, jak se jmenuje a kde bydlí. Pořád ty její aktivity nechápu. Kvůli chlapovi, který mě vždycky nechal? 

32 komentářů:

  1. Milá Pade, slib mi, že při dalším možném útočení se prostě přemůžeš a na ty cajty půjdeš! A schovávej všechno co ti pošle. Nerada bych viděla při dalším setkání vytikanou trosku která se bojí vlastního stínu. Já velmi dobře chápu jak ti je, tyhle pocity jsem měla když mi napsal Drahouš výhružnou smsku abych koukala okamžitě nechat jejího manžela (jsem taky v tomhle děsně lekavá a mívám z toho pěkný nervy) Okamžitě jsem mazala vše kde by se mohla dozvědět adresu mou, blogu, fb, blokovala jí kde to šlo a odhlašovala se ze všech tvořivých skupin kde jsme byly členkami.... při každém zazvonění zvonku jsem nejdřív koukala okny kdo to je. Každé neznámé auto které u nás před domem zastavilo jsem okamžitě lustrovala zpoza záclony. Pokud to byl někdo cizí neohlášený prostě jsem neotevřela. Pak mi došlo, že takhle to nejde. Nakonec se ukázalo že jsem se nervovala zbytečně a zbytečně si pokazila měsíc dva svého života. Vím že to je trochu jiný případ, ale ty nervy, pocit že na tebe kdekoli může vyrukovat něčí hysterická manželka jsou stejně hnusný a dokáží člověku připravit horké chvíle.... Takže se drž a kdyby něco, víš jaký je další postup. Držím palce!

    OdpovědětVymazat
  2. Face to face, to by mohlo být facek...

    OdpovědětVymazat
  3. ....požádejte nějakého IT klučinu ať vám pomůže zablokovat IP adresu ze které Jaruna píše. v emailech se lze podívat odkud to jde a blokne. Držte se a já Jaruny bych se nebála, to ona se bojí vás proto píše.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá čtenářko,
      ty maily mi celkem nevadily, kdybych neodepisovala, asi bych měla klid, ale já jsem paličatá býčice. Ale pak se zapojil i on a bylo to dost osobní.
      Píšu blog skoro 7 let, kdyby si celý přečetla (hrdinský výkon), věděla by, že jsme spolu vážně moc nerandili.
      Díky moc za podporu.

      Vymazat
  4. Pokus na sebe kromě hádek nemáte žádné jiné požadavky, tak věřím, že se to určitě uklidní. Pokud ale jde o stalking z důvodu vlísat se někomu do přízně a nebo získat majetek, tam už je to na pováženou...

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Můj milý,
      píšu, že musím všechny komentáře schválit, i ty svoje odpovědi na ně.
      Ona mi ten svůj skvělý komentář vložila snad stokrát pod různé články.

      Vymazat
    2. Nezobrazilo se mi potvrzení o vložení komentáře a že bude vložen až po schválení tak jak to bývá obvyklé. Ale možná to bude zase problém na mé straně internetu a nebo zastaralém vybavení, kterým se připojuju.

      Jak tak sleduju dění tak ti co nebudou mít žádný majetek na tom budou nejlépe, při nejhorším si půjdou požádat o dorovnání.
      Z ostatních sedřou kůži! Naši reformátoři vládní...
      Nejlepší je nechat stalkery unavit velkou aktivitou, pak už je vítěztví jasné!

      Vymazat
  6. Míšo, já bych to asi řešila na policajtech. Myslím si, že pak budeš mít klid. Takhle jsi z toho vycukaná. Život je moc krátký na to, abys ho prožívala ve stresu.
    Držím pěsti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Alenko,
      vím, že máš pravdu, ale krutě se mi tam nechce, ale jak jsem výše slíbila Vendy, pokud se Jaruna ještě nějak ozve, půjdu.

      Vymazat
  7. Hustý! Já bych se na to vykašlala, nech zablokovat IP adresu(y), ať to má těžší, dej si panáka a ser na ně na oba. Já už 10 let čekám, až mě přijde zmlátit slibované ukrajinské komando, a pořád nikdo nejde. Jaruna se sama pozvat nepřijde, protože je zbabělá, jinak by nepsala jménem někoho jinýho. Ale mohla bys o tom napsat knížku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kačenko,
      myslím, že dva články jsou až dost :-D
      Čekáš deset let...?! Strašně to letí.
      Díky za podporu.

      Vymazat
  8. Na policii s tím! Už jsem tady o své zkušenosti se stalkingem psala. V našem případě stačila pro stalkerku pokuta s pohrůžkou trestního stíhání. Naše stalkerka Máňa nakonec skončila v blázinci.... třeba je to budoucnost i té Vaší, protože lidé s touto úchylkou potřebují ústavní péči.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá čtenářko,
      já si komentář pamatuju :-D
      Díky za podporu, zatím je klid. Možná klid před bouří!

      Vymazat
  9. Souhlasím vyjímečně s většinou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zahrado,
      díky za komentář :-D.
      Zatím je klid.

      Vymazat
    2. Jestli máš ráda ryby, dala jsem na blog recept, který mě vždy utvrdí v tom, že aby ti chutnalo, musíš se zbavit těch, kdo ti kazí chuť! :)

      Vymazat
  10. Tady je hrozně těžký radit. My máme za sebou třeba výhrůžky smrtí, dostali jsme tenkrát k baráku policejní ochranu, protože pán byl potetovaný ranař, proseděl dvě třetiny života v kriminále a myslel to vážně. Trvat to déle, byla by ze mě alkoholička, dodnes nechápu, jak ze mě mohl někdo udělat takového roztřeseného ratlíka. Být tebou, pokud by se to opakovalo, na tu policii bych šla, drtivá většina podobných Jaruně má jen plnou hubu keců, ale skutek utek, stačil by jedno předvolání na policii a měla bys klid.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janinko,
      jsem pevně rozhodnutá dodržet slib, který jsem dala Vendy, že pokud se ona zase ozve, zajdu na místní odd. Mám to při cestě z/do práce.

      Vymazat
  11. Padesátko, to je smutné. No, píšeme tu o všem možném... ale takové vyhrožování... Tu policii bych zkusila. Anebo tu knížku, ať na tom aspoň vyděláš .-) Držím palce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá LeS,
      jak jsem slíbila Vendy, pokud se ona ještě ozve, půjdu na policii, už mám všechny maily i komentáře vytištěné, připravené.
      Na knihu to moje psaní věru není :-D.
      Já si tady jen zapisuju a jsem ráda, když si to někdo přečte :-D

      Vymazat
  12. Takže jsem se, milá Pade, nemýlila,
    jen bych snad k té můře dodala předponu kani. :-D
    Rozesmály mě řádky "...maily plné urážek. A já jsem zvyklá na každý mail poctivě odpovědět." Já bych chtěla vědět, CO jsi odpovídala, ty poctivko! :-D

    A pak mě nejvíc rozesmálo: "Jaruna vypadla z digestoře, bylo první co mě napadlo." :-D :-D :-D To by musela trochu zestárnout a zcvrknout se, ne?? :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že ses zasmála, ale ty první dny jsem měla fakt nahnáno a viděla Jarunu za každým rohem.
      Odpovídala jsem normálně, však mě znáš :-D.

      Vymazat
  13. Milá Míšo, já se u tebe vždy nasměju - ale slibuji, že už nikdy nebudu číst blog ani jiný, než tvůj, unavená a v noci, protože:
    ty píšeš - Číslo jsem si znovu blokla
    a já četla: Často jsem si znovu lokla...říkám si, co je to za nesmysl ...
    držím palce, abys potkala pracovitého a veselého fešáka jak Brno, ať má Jaruna vztek a závistí zezelená.
    Dobrou noc Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  14. Mně Jaruna nepsala, cítím se ochuzená :( To je síla. Ale na policii se neboj, já tam takhle byla kvůli stalkingu Ex. a stačilo aby si ho předvolali na podání vysvětlení a od tý doby mám svatý pokoj. Tak kdyby náhodou jednou vypadla z tý digestoře...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kačenko,
      teď je klid, snad už pochopila, že je to směšný, ona ho má doma, mě nechtěl.
      Není co řešit :-D

      Vymazat
  15. Dlouho jsem tu nebyla, dočítám a uf, takový dobrodružství se tu událo, jdu studovat dál. Drsný, snad už se to uklidnilo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Helgo,
      to fakt bylo hnusný, teď je klid, ale komentáře mám pořád moderované.

      Vymazat

Zazvonil zvonec