neděle 12. listopadu 2023

Výlet do Štěchovic

Krásný, ale opravdu nádherný podzimní den. Podle plánu jsme měly jet busem do Nových dvorů. Čtyři jsem byly na místě včas, pátá Dana byla na cestě ještě ve chvíli, kdy do odjezdu autobusu zbývalo pár minut. Dana si vygůglila, že jí z Pankráce na Smíchov jede pětka. Na zastávce tramvaj bohužel nenašla. No jo, holka z Kralup, co na tom, že v Praze žije třicet let. Olina jí duchapřítomně koupila jízdenku, a i s velmi vstřícným řidičem domluvila, že pokud nebude muset uvolnit stanoviště, chvilku na Danu počká. Nakonec to nebylo potřeba, ale celou cestu jsme si z ní utahovaly. Hrozně.

Cesta z Dvorů do Štěchovic je fakt pěkná, sice bezhospodové pásmo, ale předem avizované. Všechny jsme měly namatlané chlebíky, Dana s Olinou i placatici. Výlet byl vlastně každoroční zastávkou u hrobu jejich kamarádky. Panák byl na místě. Patnáct kilometrů údolím Kocáby, takže rovina, žádné šplhání po kopcích jako minule (Křivoklát-Nižbor, 20 kilometrů, bez zápisu, v pondělí jsem nemohla dojít do práce, zralá na výměnu pravého kolena). Ve Štěchovicích jsme vykulily přímo u cukrárny Hájek & Hájková. To byla velká radost, káva a zmrzlinové poháry. Z cukrárny kousíček na zastávku busu do Prahy, který jel jak na objednávku.

Mám krásné, chytré a vtipné kamarádky. Jsem s nimi moc ráda, kam se na ně hrabou všichni chlapi světa!

Fotila Dáša






23 komentářů:

  1. Kámošky jsou fajn, též jsem ráda, že je mám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zahrado,
      to byl krásný výlet, tak jsme se nasmály a ten podzim je tak krásně barevný.

      Vymazat
  2. To jste si udělaly krásný výlet :)! Jste šikulky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Leničko,
      zase jsem se jenom vezla, do vybírání tras se nepletu :'-D

      Vymazat
  3. Vím, že to zní nepravděpodobně, ale i chlap umí vymyslet výlet bez hospod a s cukrárnou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Rowdy,
      my bezhospodová pásma nemáme rády :-D. Není nad to se v půli cesty někde dobře nadlábnou, odpočinout a pak jít spokojeně dál.
      Na druhou stranu chlap, který naplánuje výlet s cukrárnou je téměř přírodní úkaz :-D

      Vymazat
  4. To jste byly kdy? Já jen že z tohohle mýho prodlouženýho víkendu byl krásný jeden jediný den a to když jsme jeli domů.... jinak Brdy hnus šedivej mokrej

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy,
      to už je asi 14 dní, každopádně bylo moc hezky. Zatím poslední výlet s Vyšehradskýma matkama, teď v sobotu jdeme s kolegyněma. Resp. výlet vymyslela a zorganizovala Romča, která odešla z firmy v létě.

      Vymazat
  5. Míšo, ta trasa a společnost musela být fajn. Před lety jsem jela na kole z Dobříše kolem Kocáby přes Štěchovice a na nahoru na nějaký Petrov? - do Prahy a tam už jsem na Jižňáku mlela z posledních sil.Dnes by mne to zabilo. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jiřino,
      pro mě je 15 kilometrů akorát, jak jdu víc, strašně naříkám a bolí mě koleno.

      Vymazat
  6. Tak fotka nádherná-pozdravuju Dášu a do domečku bych se z fleku nastěhovala.....akorát s nějaký trhačem za zády (myšleno psem). Jsme taky 5 kámošek - tradičný babinec s pokecem u některé z nás a 1x za rok třídenní výlet někam...Chlapi dobrý, ale s ženskýma je líp:) Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pavlo,
      loni jsme poprvé daly prodloužený víkend a pak týden na Mallorce.
      Ale máme za sebou stanování a pobyty na horách s dětmi.
      Známe se 35 let :- D

      Vymazat
  7. Když je dobrá parta, ani ty kilometry se tolik neřeší a nějak to jde samo. I když z placatic se určitě doplňovalo palivo. Mám za to, že i bránice dostala zabrat, když se sešly baby stejné krevní skupiny. Tak ještě hodně takových krásných, spokojených dní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko,
      tohle byl fakt podařený výlet, ta podzimní krajina je vážně úchvatná.

      Vymazat
  8. Ahoj Míšo, to je super že máte takovou partu, to Ti moc přeju ! Fotografie krásná a rozesmálo mě to bezhospodové pásmo :o). Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko,
      bezhospodové pásmo je moje černá můra, nerada si matlám chleby na cestu.
      Ráda se cestou někde dobře najím.

      Vymazat
  9. Jé, v Kocábě jsme letos rýžovali zlato s mladym.. neúspěšně.. jsme stále chudí. Fotka super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Helgo,
      když jsem na výletě s Dášou nebo Danou, ani se nenamáhám fotit.

      Vymazat
  10. Přeju další hezký den. Na Vyšehradě jsme se asi minuly. Já tam venčila každodenně 1986-1990, po přestěhování už jen občas. Okolí Štěchovic je krásný, souhlas. Saša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Sašo,
      já venčila též téměř každodenně 1989-98 na plácku přes silnici naproti rotundě. Nově jsou tam dřevěné sochy, Bivoj apod. a to lano. Prvorozený je narozený v prosinci 1988. Děti pak chodily/jezdily pro zmrzliny do okénka ve zdi, jak jsou čtyři velká sousoší. Pořád na tu dobu ráda vzpomínám. I v dešti jsme chodily ven. My matky deštníky, děti holiny a pláštěnky, až když byly úplně mokrý, šlo se domů.

      Vymazat
    2. Já vzpomínám, ale jména zapomínám... Synečka mám narozeného též v 88, dcera 86, takže jsme se motali spíš kolem holčiček a místa hodně střídali. Čím víc se unavili, tím líp. Z dětí jsme kamarádili nejvíc s Filípkem, Kristýnkou, Aničkou a Tondou.... (Všimla sis, jak v zájmu utajení nepoužívám příjmení, že? Ale ty si pamatuju, heč)

      Vymazat
    3. V naší skupině byla jiná jména dětí :-D
      Příjmení si samozřejmě také pamatuju, protože se stále vídáme.
      Na Štědrý den se scházíme na Vyšehradě kolem druhé hodiny u studny, už chodí i vnoučata. Je to fakt dojemný. Leta jsme brali lahev sektu, loni jsem měla termosku se svařeným bílým vínem.

      Vymazat

Láska je kurva