sobota 20. ledna 2024

Dobře rozehraná partie, Divadlo Kalich (2024)

Představení chtěla vidět máma, koupila jsem jí lístky k narozeninám. Zaskočilo mě, že lístky do prvních řad stojí 900,- Kč, to mi přišlo vážně dost, tak holt sedmá řada, a to jsem nevěděla, že budu vybraná jako doprovod. První zádrhel s divadelní kavárnou, které otevírala až v šest hodin, s mámou jsem se tedy sešla v IPPA café kousek od divadla. Tady jsme si daly kávu a pak se přesunuly do divadelní kavárny. Název divadelní kavárna je pro ten nepřívětivý prostor opravdu velmi nadnesený. Koupila jsem předražené červené a bubliny. Ještě jsem chtěla jeden chlebíček, ale prodavačka mi řekla, že je prodává jen po dvou, že na jeden chlebíček nemá kalkulaci, takže do sálu jsem šla pěkně naštvaná. 

Nesnáším reklamy, proto se na Primu nedívám už hodně let a na Novu sporadicky, většinou ze záznamu a reklamy přeskakuju. V divadle Kalich je u jeviště velká obrazovka, kde vám tu reklamu hezky před představením pustí! Vybavuju si jen Bandi. V týhle chvíli jsem si uložila do mozku, že Kalich už nikdy více.

Děj hry je velmi předvídavý. Starý morous Fred (Radek Holub), který si vystačí sám a nikoho k životu nepotřebuje, snad jen toho jediného kamaráda, který za ním chodí na partii šachů. Hyperaktivní syn (Antonín Holub), má jasnou představu, jak by tatík měl žít, co by měl jíst a co by neměl pít. A do toho jeho doupěte mu pravidelně přivádí nové a nové hospodyně, které by domácnost i Freda vypulírovaly.  Fred samozřejmě každou odrovná.
- Tys ji urazil a potupil.
- Tupá už přišla.

A pak nastoupí Rosalinda (Bára Hrzánová) a je jasný, že si Freda namaže na chleba. Kdo by taky odolal tomu jejímu temperamentu a tanci haka.
- On má rád bitvy. Tak mu je dopřávám.

Podraz na starého kamaráda, odchod Rosalindy, její návrat a šťastný konec, který tušíte už při zakoupení lístků. V pořádku, nečekala jsem nic jiného. Jen zase moc dlouhé, vtipy otřepané, Radek Holub moc tlačil na pilu, moc přehrával, měl hodně přeřeků. Pro jejich syna velká výzva obstát mezi rodiči.

A Bára, úžasná, talentovaná, nádherná, ta převálcovala všechny! S Radkem vystřihla takový tanec, kam se Stardance hrabe. Závěrečný standing ovation patřil jí.

P.S. Bloudičko, čtyři a půl z pěti.

Zdroj: Novinky.cz

16 komentářů:

  1. Chybějící kalkulace na jeden chlebíček ze dvou mě pobavila :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Kalich je divný divadlo, já teda mám problém se pohodlně vejít do sedačky, což chápu, že je problém mých rozměrů, ale všude jinde se zatím vejdu. Byla jsem na představení několikrát, párkrát jsme měli místa, z kterých nebylo kus jeviště vůbec vidět. Ani ty hry mě nějak neberou, posledně jsem byla na Božský Sarah, u toho Do. dokonce usnul a já nebýt Orozoviče a mých hříšných myšlenek, asi bych taky nevydržela. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kačenko,
      to jsem zapomněla zmínit, že jsou ty řady strašně úzký, měly jsme místa uprostřed a jak jsou ti lidi blbí, furt přes nás někdo chodil. Se ženskýma jsem se třela prsa o prsa. To jsem nikdy nezažila. Sedačky nepohodlný, možná proto se mi představení zdálo tak dlouhý.

      Vymazat
  3. Ahoj Míšo, Báru Hrzánovou mám moc ráda, Hrdý Budžes jsem viděla třikrát a šla bych zas. Pobavily mě ty chlebíčky, to je jak - sifón jen ke kávě v Dědictví... Užij si neděli, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko,
      díky moc. Netušila jsem, že Budžese hrají pořád!

      Vymazat
  4. Do divadla chodím jednou do roka, když jde celá manželova firma i s partnerkami a partnery. Kavárnu máme celou pro sebe i s cateringem, takže kalkulace na chlebíčky nehrozí :D. Naposledy jsme byli minulý týden v divadle Bez zábradlí na Hře, která se zvrtla. Za mě super :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janinko,
      já jdu dneska do Divadla v Celetné, úplně jsem zapomněla, teď mi psala Zuzana, jestli jdu. Jsem z toho Mladého chlapce nějaká nesoustředěná :-D

      Vymazat
  5. Takže rodinné představení. Nevím, ale mě připadá Holub vždycky že prostě v komediích přehrává. Ve vážných rolích je to úplně něco jiného.... Bára má v sobě tátovi geny, ten byl prostě luxusní ve všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy,
      přesně tak. Radek mě chvílema úplně tahal za uši, jak píšeš, ve vážných rolích je skvělý. Synek to bude mít těžký, furt ho budou srovnávat.

      Vymazat
  6. naposledy jsem viděla Radka Holuba na Vinohradech v Bach a synové a bohužel synové byly výkonově lepší..jo a chlebíčky např. v ND jsou jen na másle a na dotaz .." nemáte na salátu?" ...ne nemáme ty by nám nevydržely tři dny:o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No fůj. To je dobrá odpověď!
      Národní divadlo mě vůbec neláká.

      Vymazat
  7. Díky za recenci, hledáme s dámským klubem nějaké divadlo, no navrhnu kino.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zahrado,
      zkus Divadlo v Celetné, soubor Verze, už jsem viděla 4 představení, všechny pecka. Mám i tady v recenzích.

      Vymazat
  8. Naposledy jsem viděla R.Holuba v divadle když hrál Cyrana a zamilovala jsem se, tak bych mu ty přeřeky asi odpustila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kamčo,
      shodla jsem se s VendyW, že se nám víc líbí v dramatických rolích :-D
      Já viděla Cyrana s Matinem Hofmannem. Zamilovaná jsem už byla z představení Mrzák Inishmanský. Představení jsem viděla dvakrát, Druhorozený taky.

      Vymazat

Láska je kurva