čtvrtek 20. října 2016

Moje milovaná světýlka

Jako býčice (...a ať si NASA plácá o posunutých měsíčních znameních co chce) jsem velmi materialisticky založená. Miluju své věci, kolikrát daleko víc, než některý lidi. Miluju svůj telefon Huawei, který jsem dostala pod stromeček od Prvorozeného. Do té doby jsem měla starou Nokii, měla jsem ji ráda a nestyděla se za ni. Jen v restauraci jsem ji nesměla dávat na stůl, děti mi říkaly, ty si nech tu hrůzu v kabelce. Své founy měly samozřejmě vystavené. V práci můj nový telefon okomentoval Bóďa, náš rumunský ajťák, slovy: Vitej Mišo v jednadvacátým století.

Co sedím na call centru, mám vypnuté zvonění, naštěstí většinou chodí jen esemesky. To pak na mobilu bliká zelené světýlko. Nejvíc se telelím, když píše Patočka nebo pan Úžasný. Nemává to se mnou jako v šestnácti, ale od padesátých narozenin jsem čekala víc klidu. Jsem pak taková celá nesoustředěná. Bohužel, zeleně většinou svítí puberťák. I když se mi podaří ráno ho vykopnout směr škola, ještě to neznamená, že se nevrátí zpátky. To mě pak bombarduje esemeskama, že je mu špatně, že chce domů, ať zavolám třídní, že bolest hlavy/břicha/kotníku nebo průjem se nedá prostě vydržet. Moje jediná obrana je: neodpovídat. Ani jemu, ani třídní.

Bílé světýlko je WhatsApp, to bývá Kristina, moje kolegyně, píšeme si, když je doma s nemocnou Efkou nebo máme zážitky z víkendových výletů. A posíláme si fotky. Naposledy jsem jí poslala fotku muchomůrky, to když jsem byla podvodně vylákána svým ex na chalupu na houby. Tvrdil, že jsou tam mraky hub. Byly, ale červený. Poslední fotka od ní je holčička v halloweenských šatech s netopýrama na školkovou párty. Evičko, co to je? Papír.

Modré světýlko je Skype a to píše jedině Světlanka, moje ségra, která přes dvacet let žije na Kanárech. To svítí jen občas, protože si pravidelně o víkendu telefonujeme. V pubertě jsme na sebe byly hnusný, nadávaly jsme si do krav a sviní zasr. Teď se zásadně oslovujeme Světlanko/Michalko. Svatosvatě jsem jí slíbila, že za ní v únoru na tu jejich samotu mezi banánama přijedu. Nerada cestuju a z Prahy neletí přímý spoj, ale teď to má černé na bílém a ještě veřejně.

14 komentářů:

  1. Tak já mám jen zelené světýlko Ale on mi stejně nikdo nepíše, tak je to fuk
    Mojí starou Nokii zabrala slečinka, prý že potřebuje zbraň...
    A opravdu, její profilovka na fb je toho plná. Hezky v řadě nože, sem tam proložené nějakou starou Nokií, jak je vyžebrala po rodině.
    A má recht.
    Když někoho praštím svým pádlem, praskne mi display, ale Nokie, ty vydržely. A ublížily, když na to přišlo...
    Už Ti někdy N5110 spadla na nohu?
    To bolí jako sviňa

    OdpovědětVymazat
  2. Je pěkné být ve spojení s lidmi které máme rádi

    OdpovědětVymazat
  3. Až s přečtením příspěvku jsem si uvědomila že to světýlko má pokaždé jinou barvu, bylo mi to trochu divné, děkuji za intro do tajů Huawei

    OdpovědětVymazat
  4. To je hezký, o světýlkách mi to taky došlo až později, ale už mám jasno....

    OdpovědětVymazat
  5. Ony i ty staré mobily měly něco do sebe, vlastně mají i teď - miniálně se nemusíš bát, že by je někdo chtěl ukrást :).

    OdpovědětVymazat
  6. [1]: Já jsem měla malou, vyšupovací Nokii, ta by mi nohu nezlomila... [3]: To jsem ráda, že jsem Ti rozšířila obzory.[5]: Já si všechno strašně hlídám...

    OdpovědětVymazat
  7. LG takovou vymoženost nemá, bliká mi to stále stejně...moc pěkně jsi pojala TT     

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to jsem opravdu ráda, že to mám černé na bílém a se svědky! Ježiš, já se těším!

    OdpovědětVymazat
  9. [7]: Já jsem to ani do TT nedávala, to byla zrovna shoda...díky.

    OdpovědětVymazat
  10. [8]: Milá Světlanko, já mám nervy už teďka... Prokop nechtěl věřit, že píšu o mobilu. Tss, tak já budu psát o kapesníkách, řekl. Klidně, povídám, ale o těch posmrkaných, čistý by nikoho nezajímaly. Samozřejmě nenapsal ani čárku.

    OdpovědětVymazat
  11. Stará dobrá Nokia, co jsem se narozčilovala s darovaným dotykáčem než jsem aspoň  trochu pochopila, co se po mě chce. Umí toho prý dost, ale se mnou se moc nevyřádí. Jó, ale takhle krásně nesvětélkuje   

    OdpovědětVymazat
  12. [11]: Světýlka jsou bezvadný, jen by mohly svítit častěji... Já nejdříve trénovala na tabletu a pak dostala telefon, tak to ovládání jsem docela zvládla.

    OdpovědětVymazat
  13. Docela jsem se nad článkem pobavila:)Já světýlka nemám,ale zase tam mám jiné vymoženosti:)

    OdpovědětVymazat
  14. [13]: Ty já mám určitě taky, jen je najít..

    OdpovědětVymazat

Zazvonil zvonec