úterý 17. října 2017

Tlapkožrout

Pes se mi na chalupě rozbil. Lítal po lese jako blázen a asi se někde nabodnul, protože kulhá. V neděli po přejezdu z lesa na oběd do Věšína ani nechtěl vystoupit, bál se, že se jde zase na houby. Nechali jsme ho v autě, z předního sedadla se spokojeně díval na projíždějící auta. Při návratu domů jsem Prvorozenému hlásila, že pes kulhá. Pak kulhání sice přešlo, ale Bong si začal hrozně vykusovat tlapku, tak moc, že na koberci a na sedačce byly velké vyslintané fleky. Prvorozený furt v klidu, to je prý normální. Pes znovu začal kulhat. Prohlédla jsem tlapku, byla celá červená a oteklá.

Na veterinu jsem s sebou vzala i Druhorozeného, protože jsem neměla hotovost a v ordinaci nemají terminál. A taky mám ráda mužský doprovod. Veterinu máme kousek a v ní mladou doktorku. Pes dostal piškoty, injekci proti bolesti a dezinfekční gel na ošetření, to vše za dvě stovky. Druhorozený přemlouval veterinářku, ať na účet napíše čtyři kila, že stáhne bráchu a pak ji někam pozve. Vypadala vyděšeně. Příště ho nechám doma.

Večer po ošetření gelem jsem tlapku zavázala. A ten Tlapkožrout si se stejnou vášní začal okamžitě okusovat jinou. Fakt bezva. Nasazenou ponožku si stejně sundavá a nic funkčnějšího jsem nevymyslela, tak Tlapkožrouta hlídám, jako jsem hlídala děti. Místo nech si ten nos, říkám nežer si tu nohu, vidím tě. Druhorozený si navrch ještě strhával strupy. Nějaký pako mu v raném věku řeklo, že se pak rána líp hojí. Nech si ten strup. Celý dětství si velmi soustředěně všechny strupy oďuboval, proto mu neustále někde tekla krev. Teď kontroluju psa, jestli se nežvejká. Honzík v práci mi říkal, že to dělá ze stresu nebo z nudy. Co s tím? Terapie? Druhý pejsek? Koťátko? Mám v bytě a na sobě ještě málo chlupů?




79 komentářů:

  1. Nevím, neporadím, pejska jsem nikdy neměla. My jsme kočičkoví.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Milá Lotty,
    to byl jen takový povzdech, situace se dost zlepšila i bez dalších mazlíčků...

    OdpovědětVymazat
  3. [3]: Ještě pořád ošetřujeme večer tlapky gelem. Za chvíli jde Prvorozený na kontrolu...

    OdpovědětVymazat
  4. [4]: Přeji chlupáči jen to dobré.

    OdpovědětVymazat
  5. Však aby nevypadala paní doktorka vyděšeně...
    Co dneska pořídí mladej za blbý dvě kila, že jo
    Vždyť to není ani na kino
    Našich bývalý pes ponožky miloval Jak dostal ponožku, okamžitě tlapku přestal používat a hýčkal si ji
    Rozený simulant

    OdpovědětVymazat
  6. [6]: Milá Baruško,
    taky jsem si říkala, že za dvě kila by toho moc nebylo, leda by obětoval i ty svý dvě, ale byl to jen takový cvičný taneček... Jen taková zkouška sexepílu...

    OdpovědětVymazat
  7. U pejsků se taková poranění většinou hojí celkem rychle, ale jak se rána hojí, tak to samozřejmě svědí a oni to řeší tím olizováním. Zase bude v pohodě, ale myslím, že na houby už chodit nebude    Budeš mít o sběrače méně, i když z naší Barči také sběrač hub nebude. O víkendu s námi byla v lese a na povel Baruško stopa nijak nereagovala   

    OdpovědětVymazat
  8. [8]: Milá Evo,
    já pevně doufám, že zase zapomene...
    A houby on stejně nesbírá...jenom lítá jako pako.

    OdpovědětVymazat
  9. Okusování nohou ani nemusí tak pramenit z toho, že by s nima fakt něco měl (to zarudnutí je dost možná z toho, že si ji začal kousat, ne obráceně), jako z frustrace. Buď ho bolí něco jinýho nebo ho něco náležitě se...
    Ať už nuda nebo stres, na to se nepředepisuje koťátko ani další pejsek do bytu, to chce pánečka nakopnout do zadku, aby tomu psovi zajistil nějakou činnost. Často je nějaká procházka na houby, pokud ten pes nemá podněty k přemýšlení.To samozřejmě není myšleno nijak zle ani proti tobě. Jen mám občas z tvého povídání pocit, že na něj syn pěkně sére. To je potom těžký. Někteří nudící se a nedostatečně zaměstnaní psi takhle doma šukaj lidem nohy. Tak bacha, aby nebylo hůř.     

    OdpovědětVymazat
  10. To je krásný pejsek :)
    Moje kamarádka má zase kočku a ta si taky pořád cucá packu.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak snad už je to lepší, pejsek moc krásný

    OdpovědětVymazat
  12. [10]: Milá Atheiro,
    doufala jsem, že se k článku vyjádříš. Pořízení dalšího zvířátka byla samozřejmě nadsázka, to by mi vážně už hráblo...
    Já dodnes nechápu, proč si Bonga syn z Tróji vzal. Má časově náročnou práci (dlouhý a krátký týden a ještě chodí hodně vypomáhat), vlastně ani nemůže bydlet sám. Pořád mu říkám, že ho tam měl nechat, určitě by si ho vzali lidé s domkem se zahradou, byl hodně roztomilý štěňátko...
    P.S. Nohy nám naštěstí ještě nešuká...

    OdpovědětVymazat
  13. [11]: Milá Rebeko,
    já lichotku Bongovi vyřídím...

    OdpovědětVymazat
  14. [12]: Milá Eliss,
    Atheira má pravdu, musíme se mu víc věnovat. Mám pocit, že z té chalupy prostě nechtěl zpátky domů...

    OdpovědětVymazat
  15. Nie som odborník, len v zahraničných filmoch vídavam, že zranení psíci majú na krku taký plastový golier - lievik, aby si to ošetrené miesto neokusovali. Neviem či sa to aj u nás používa.
    Prajem ti pevné nervy a Bongovi skoré uzdravenie

    OdpovědětVymazat
  16. [16]: Milá Fidorko,
    o tom límci jsem taky přemýšlela, ale doktorka to nenabídla, a mně to přišlo dost drastické, nechat ho doma s límcem, on je dost citlivka. Když byl někdo doma, tak psa hlídal, taky dostal nějakou kost, aby si kousal tu místo tlapek...

    OdpovědětVymazat
  17. [13]: On pes nemusí nutně mít zahradu, to je ve své podstatě kec, taková výmluva pro to, proč se psu nevěnovat. (Záleží ovšem na preferencích daného plemene, těžko budeš mít třeba pastevce v bytě, ale mluvím o takovém tom běžně skladném psu "nemedvědovitém")
    Oni se na té zahradě většinu času, necháni bezprizorně většinu dne, stejně nudí. Ve výsledku je to tak, že většina bytových psů má paradoxně víc pohybu než nějací "zahraďáci"
    Ale jako, že by si ho možná vzal někdo, kdo by se o něj staral víc, to být klidně pravda může. Jestli byl štěně, měl k tomu našlápnuto velmi dobře, ta se udávají celkem rychle.Ale co se dá dělat, už se stalo. Je vlastně jedno, co k tomu blázny, co pak na ta zvířata nemají (a ani nechtějí mít) čas, vlastně vede... Jsi jedna z těch zlatých maminek, co nenechá zvířata na holičkách, to tě šlechtí.
    Já myslím, že takovému psu by mohlo v podstatě stačit to, kdyby vedle normálních procházek, já tomu říkám "pochodovací" měl možnost aspoň párkrát do týdne pořádně se vybít psychicky i fyzicky... Otázkou je, jak často vlastně chodí i na takové obyč procházky a kolik toho aspoň nachodí... (Ono je pro ně i normální courání důležitý. Očichají si svoje značky, zjistí, co se změnilo, poznají nové pachy... Je to jako pro člověka zjistit novinky ze světa, aktuální dění a vědět prostě, co se kolem děje...) I kdybyste měli cvičit ten aport nebo zkoušet nový věci. Ale aby nedělal činnosti bezduše, to je zabiják. Dovolte mu zapojit mozek, ocení to. Opravdu to jsou maličkosti, někdy stačí zkusit ho podnítit k nějakému novému triku. Doma mu dát něco, co ho zabaví - parůžek nebo něco podobného na žužlání, co rychle nezlikviduje. Kdyby ses jó chtěla angažovat, tak mu poschovávat nějaký zajímavý věci a zkusit, jestli bude ochotný je hledat... U hodně takových věcí se opravdu nemusíš angažovat dlouhé hodiny.  
    Ovšem, nový pachy a místa jsou skvělá věc, i proto se mu možná nechtělo domů, protože věděl, že tam bude zase nuda. Nicméně, každý pes nemusí být vrcholový sportovec nebo převlečený Sherlock Holmes, a jelikož vám střapáč ještě nezničil půlku bytu - jakože asi ne, to by ses zmínila, asi to až takový temperamentní akčňák nebude, tak toho ke štěstí třeba ani tolik nepotřebuje.To nějak spolu dáte. Myslím, že fakt nebude tak náročný. Děkuj všem bohům za to, že si z útulku nevzal takovýho pekelníka, jakýho mám doma já. To by ti asi vypadaly všechny vlasy. Její postelové povalečství a lemření je podmíněné náročným exorcismem, převážně ve formě sportovních a sebevražedných výkonů všeho druhu. Což leží v žaludku především mojí máti, která s ní úplně neumí najít řeč a mám dojem, že místy, když s ní zůstane sama, shání nějakého schopného kněze, co má zkušenost minimálně se satanášem. A nebo ho fikaně vnuť mladšímu, aby s ním chodil třeba do parku a balil na něj holky. Mám dojem, že by na to mohl slyšet. Pes bude rád, ty budeš mít klid, syn bude rád. Takový výhodný kombo pro všechny zúčastněný.

    OdpovědětVymazat
  18. Musím přitakat Atheiře i tobě. To, že s ním už chodíš i na veterinu ty... to už vážně vypadá, že je spíš tvůj, než synův. Syn taky mohl přemýšlet trochu více... a přeci věděl, kolik má a nemá času   A jestli říkáš, že byl roztomilé štěňátko, tak jakbysmet... co že mohl být na zahradě, já v něj vidím agiliťáka :)  Ale to tak někdy bývá, že si rodiče vyžerou nerozvážnost  a umanost dětí, a ty se s tím pereš dobře, vím, že máš Bonga ráda a děláš co můžeš :)

    OdpovědětVymazat
  19. [18]: Problém je v tom, že já jsem taky dost líná a pracovně vytížená (možná jsem měla psát jen o práci ) Ale aportovat míček jsem ho naučila, i když se mi všichni smáli, že je Bong hloupý, že se to nenaučí. Zajímavá věc je pro něj jen frolík, ty by asi hledal.
    Je pravda, že je pes rád, když se někdo válí na sedačce, to se hned připojí a chce hladit. Naposledy jsem vydržela hladit dvě hodiny... a budeme muset všichni trochu zabrat s venčením.
    Druhorozený nestačí holky odhánět, jejich pozornost ho už vyloženě obtěžuje... s ním moc počítat nemůžu, leda by si našel nějakou se psem a venčili by spolu... Jako třeba AngryMagda s Ondrou.

    OdpovědětVymazat
  20. [19]: Milá Martinko,
    kdybys viděla, jak jsem byla nasraná, když mi to roztomilé štěňátko přijel poprvé ukázat... To bydlel pár měsíců ve sdíleném bytě.
    Asi jsem někde v podvědomí tušila, že se mi za šest let nastěhuje do postele (no, postel už jsem zrušila)...

    OdpovědětVymazat
  21. [20]: Tak se psem by jistě narazil na holky se psy, a ne na jednu. Mohl by mít na každý den jinou, aby ho to neomrzelo. A jak by byl Bong rád, že má taky denně jiný kamarády/dky   
    Ale když už se holek přejedl, tak to je těžký. To už nezbývá, než mu zkusit nějak vyhrožovat.

    OdpovědětVymazat
  22. Jé, chudák, tak ať se hojí co nejrychleji. Taky nevím, co by se s tím dalo dělat. Teánek mi taky pořád něco vymejšlí, jednou to je kašel, pak zas zánět spojivek... ale alergie na citron vede Kdyby si Druhorozený našel pejskařku, to by nebylo vůbec marný! :)

    OdpovědětVymazat
  23. [23]: Milá Magdo,
    jsi rychlá jako vítr, stačí na Tebe jen pomyslet a už jsi tady...

    OdpovědětVymazat
  24. [25]: Milá Dorko,
    ano, všude... na prádle i pod prádlem...
    Středně dlouhé světlé chlupy, stejné jako pes na fotce.

    OdpovědětVymazat
  25. [26]: Jo tak proto máte psa - aby sis (jako chlupatá) nepřipadala tak sama!

    OdpovědětVymazat
  26. [27]: Ano, byla to dřina najít stejný odstín...

    OdpovědětVymazat
  27. Mišáku, jsem kočičí a také chlupatá, věčně. Nepomáhají rolony, nepomáhá sušička, máme chlupy i ve vánočním cukroví.
    Přečetla jsem si komentáře a přesně vím, že mě pes nehrozí a tak ti držím palce

    OdpovědětVymazat
  28. [29]: Milá Blondýnko,
    vždycky večer, když se mi nechce venčit, myslím na šťastné majitelky kočiček... Ty jsi jednou z nich...

    OdpovědětVymazat
  29. [30]: Milá Klávesničko,
    je to takový truhlík, i na té fotce je to poznat...

    OdpovědětVymazat
  30. [24]: Škoda, že to nefunguje u lidí, kterým jsem něco slíbila, ti na mě myslí jak diví a já nic

    OdpovědětVymazat
  31. Koukám,že máš doma veselo:)!Ale to bude dobrý...   

    OdpovědětVymazat
  32. [34]: Milá Melisso,
    mám doma regulérní blázinec. Všichni jsme nějakým způsobem cáklí...

    OdpovědětVymazat
  33. anita breznova vila18. října 2017 v 12:37

    mila padesatko..
    pejsek si zapamatuje tvou peci
    a  udela vic jak se ti zda  
    tak co zridit utulek?? srdicko
    mas ( jenom kdo rad zbira
    po pejskovi h..;)?
    zdanlive mimo misu
    anita

    OdpovědětVymazat
  34. [36]: Anito,
    Ty potvoro, co tady zase děláš...?!
    Já sbírám poctivě, ale strašně, strašně nerada...

    OdpovědětVymazat
  35. anita breznova vila18. října 2017 v 14:34

    zapomelas na muj titul mila anito
    nebo vase vysost [37]:……;)
    co asi delam padesatko?
    projizdim kolem na letajicim..
    made in aladin  
    znamost;)
    takovej hezkej blog.  ty
    me nemas rada jenom
    sebe a blog.buu     

    OdpovědětVymazat
  36. [39]: Jé, Klávesničko,
    Ty jsi hodná, děkuju moc...
    Čerstvá matka a takový přehled...
    Pinďouři po ránu ani nevzdechli...
    První byl tradičně pan Úžasný, asi ve dvě ráno sms...

    OdpovědětVymazat
  37. Taky spěchám s gratulací! Posílám voucher na deset deka trpělivosti, až bude nouze nejvyšší :)

    OdpovědětVymazat
  38. [41]: Bloudičko,
    Ty jsi taky úžasná, díky moc, ale deset deka je asi málo...
    Půjdu si koupit Soukupovou, celá se tetelím.

    OdpovědětVymazat
  39. [41]: Sakra, ta kniha vyjde až v listopadu... Nevím, proč jsem si myslela, že vyjdou obě najednou...
    Asi, protože jsem to tak chtěla...

    OdpovědětVymazat
  40. Spoustu lásky, sexuální apetit, nohy v teple a vítr v zádech to všechno přeju..buď zdravá a šťastná   

    OdpovědětVymazat
  41. [44]: Milá Blondýnko,
    děkuji moc za krásného a neotřelé přání...

    OdpovědětVymazat
  42. [20]: A nechtěla by si teda oba dva vzít rovnou Magda? Jestli má synáček smysl pro humor po Tobě, mohlo by jim to spolu klapat

    OdpovědětVymazat
  43. [46]: To nemůžu Magdě udělat, to si holka vážněnezaslouží... a hlavně má Ondru s Ronaldem...

    OdpovědětVymazat
  44. [47]: S Ondrou s Ronaldem už ale přeci jenom bydlí Jestli se něco nezměnilo tedy.

    OdpovědětVymazat
  45. [48]: Já pořád žiju v domnění, že jsou pár... Tak to já jí nějaký dítě (nejlépe oba) s Bongem pošlu, hned jak vypátrám, kde bydlí... Zaslouží/Nezaslouží, jen když se jich zbavím...

    OdpovědětVymazat
  46. Pinďour zdraví dámský klub
    Pokud si Mr.Bong nežere tu zavázanou tlapu, tak je to v poho (náš předchozí pes uměl zlikvidovat jakýkoliv obvaz do 5 min ). Jestli si chce okusovat nebo cicmat jiné tlapy, tak to je jeho zábava a rozhodnutí, to neřeš.
    Jinak stačí s ním jednat jako s chlapem  - průběžně ňáký pamlsek, poňuchňat a podrbat. Pokud je míček malý, tak trochu fotbálku určitě ocení ...

    OdpovědětVymazat
  47. [46]: A není to náhodou ani ne osmnáctiletej pinďa? Jsem měla za to, že Magdě je tak přes dvacet?

    OdpovědětVymazat
  48. [51]: Jsem velkorysá, já ji nechám vybrat jeden skoro 18, druhý skoro 29. Bong je povinně...

    OdpovědětVymazat
  49. [50]: Milý Glosátore,
    pes se naštěstí dostává do normálu... a já pomalu taky. Ale musím uznat, že to soužití s dětmi a psem v malým bytě je na mašli...

    OdpovědětVymazat
  50. [51]: Hele, a Ty jsi zadaná...? Nepamatuju si, že bys psala o nějakém příteli...
    Druhorozený měří přes 180...

    OdpovědětVymazat
  51. [54]: Hele, hele, co to tady zkoušíš? A na druhorozenýho jsem už taky trochu stará. Mimo to mě tak nějak i docela baví být nezadaná.

    OdpovědětVymazat
  52. [55]: No jo, tak promiň. Hádala jsem Ti pětadvacet... to bys byla hratelná  pro oba...

    OdpovědětVymazat
  53. [56]: Tak teď jsi mě urazila! Je mi 24!

    OdpovědětVymazat
  54. Teda aspoň myslím, chvíli jsem nad tím musela přemýšlet. DD

    OdpovědětVymazat
  55. [57]:,[58]: Myslela jsem samozřejmě příští rok...dvacet pět...

    OdpovědětVymazat
  56. Chuděra.
    Nojo, takové věci jsou nepříjemné. Ale aspoň, že si neokusoval něco jiného.

    OdpovědětVymazat
  57. [60]: Milá Joino,
    Ty jsi taky ranní ptáčátko...
    Pes je už pomalu v normálu, snad nám to vydrží.

    OdpovědětVymazat
  58. Máte stejného psa jako má i jiná podobná blogerka. :) Pokud si vzpomenu, kdo to je, tak vám třeba pošlu odkaz.

    OdpovědětVymazat
  59. Pejsek je prý další dítě do rodiny,
    inu milá Simi, když ti nestačí dva chlapíci vlastní a dva vedlejší na sex a potěšení - dobře ti tak!

    OdpovědětVymazat
  60. [62]: Tak to bych byla ráda, já ho zatim tady nepotkala...

    OdpovědětVymazat
  61. [63]: Milá Sugr,
    jen si mě pořád pleteš s Blondýnkou, já jsem Míša...

    OdpovědětVymazat
  62. [65]: Je toho na mě hodně, promiň, zasluhuju odstřelit!

    OdpovědětVymazat
  63. Já bych nasadila terapii druhým pejskem, kočičkou a králíčkem ....něco by se jistě ujalo.

    OdpovědětVymazat
  64. [67]: Milá Lucie,
    není nad dobrou kamarádku. Přeješ mi hezké věci...

    OdpovědětVymazat
  65. Reklama:
    Zúčastni se, prosím, mé jednoduché animované poznávačky. :) Účast ti oplatím 5-ti stardantními komentáří u tvých dalších článků. :) Stačí do poznávačky přidat #poznavacka.
    Nabídka platí pro všechny. :)

    OdpovědětVymazat
  66. [68]: Jj, to jsem celá já - Lucie Dobromila , kde mohu,tam pomohu, kde ne tam alespoň kvalitně poradím

    OdpovědětVymazat
  67. [69]: Já se omlouvám, já se zasekla u Křemílka a Vochomůrky...

    OdpovědětVymazat
  68. Vypadal vyděšeně, příště ho nechám doma     

    OdpovědětVymazat
  69. Druhorozený to vyloženě zabil 😂 to je proste expert 😂 jsem ráda,  dle komentáře 2, že je vše lepší. Naši psi si ponožky vždy nechali. Ale chrti jsou herečky no 😎 kdykoliv můžou, bolest i prezenou, jen aby je někdo litoval 😂

    OdpovědětVymazat
  70. [73]: Milá Jano,
    Druhorozený je prostě Casanova... Já se nezmohla ani na slovo a doktorka začla koktat...
    Pes je už v pořádku, mezitím si stihl rozříznout na chalupě jinou tlapku, na veterinu chodil už jen Prvorozený. Ta je taky zahojená.

    OdpovědětVymazat
  71. [74]: druhorozený i tak v mých očích jasně září jako hvězda 😂 fakt je dobrej. Ale asi bych nechtěla být v tvé situaci, jakožto doprovodu, to je fakt :) a ze jsou nohy OK, to moc přeji. Na zimu to bývá blbe,jak se ještě všude soli ...

    OdpovědětVymazat
  72. To je obětavé, takhle hlídat pejska. Já bych na to asi neměla nervy.

    OdpovědětVymazat
  73. [76]: Milá Cilko,
    jsem obětavá z donucení... a taky pes má jen o maličko světlejší oči než Druhorozený a když se na mě podívá...je to jasný...

    OdpovědětVymazat
  74. Manželka si jednou vymyslela, že chce boxera. Já ji říkal že boxer slimpe, né to prý není pravda. Měli by jste vidět, když jsme loupali pomeranč, jak mu ty žgryndy tekly. Když hodil hlavou, tak je měla žena na svetru. Já říkám: "No vidíš ..."

    OdpovědětVymazat
  75. [78]: Milý Mirku,
    já psa nechtěla žádného, tohohle mám z donucení...
    Dcera Zuzany má cane corso, ten taky hodně slintá, na výletě mi poslintal Bonga, Zuzana mi ho musela utřít...

    OdpovědětVymazat

Zazvonil zvonec