středa 18. srpna 2021

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021), ČR

Na ČSFD 77 %, ale jestli to není tím, že jsou lidi nadšení, že vůbec do toho kina můžou jít. Jiné vysvětlení pro tak nadhodnocené číslo nemám. Já fanynka Patrika Hartla nejsem, přesto jsem četla všechny jeho knihy. Zvědavost a tak. Jednu mám i doma, dárek od Ježíška. Taky jsem ji tady náležitě rozcupovala.

Předlohu k filmu jsem četla kdysi dávno a vůbec si ji nepamatuju, takže vývojem příběhu jsem byla i překvapená. Co ovšem nepřekvapilo, byly klišoidní postavy žen. Žádná nebyla normální, spíš karikatury. Dvouhodinová stopáž je vážně moc. První půlka jako komedie ještě jde, ale ta druhá se tváří jako drama. Hartl tlačí moc na pilu. Rádoby vtipné scény jsou tak dlouhé, až vtipné přestávají být. Například etuda s pórkem. A ty dramatické jsou vážně peklo.

Nejlepší byl jednoznačně Hynek Čermák, naopak z milovaného Davida Švehlíka jsem byla zklamaná, ale úplně jeho vina to asi není. Martin Pechlát pěkně zpívá, ale nevěřím, že byl měl takový mimořádný úspěch jen tím, že se navlíkne do dámských večerních šatů a prdne si na hlavu zrzavou parku. Celý gay klub byl z něho auf.

Do svého oblíbeného kina ale každopádně běžte, ať nezkrachuje a napište mi svůj dojem. Já byla v kině Atlas a pěkně podpořila i zdejší bárek.



Moje milé čtenářky a čtenáři,
z nějakých záhadných důvodů mi nejde odpovídat na vaše komentáře. Za všechny moc děkuju.

12 komentářů:

  1. Ještě to zvážím. Ale myslím, že ten bar bude podmínkou :-).

    OdpovědětVymazat
  2. Tak na tohle jsem se od tebe těšila, protože jsem četla na tenhle film už hodně recenzí, a všechny se shodovali v tom, že ten film drží jedině herci v hlavních rolích a z nich nejvíc právě Hynek Čermák. Jinak totální propadák. Já Hartla nemůžu ani cejtit, takže jsem ušetřená toho, číst jeho knihy. To jak si psala o tom, že si předlohu, ač si jí četla, nepamatuješ, to mám já se všema knihama od Viewegha. Přečtu, vrátím a za pár dní nevím o čem to vůbec bylo.

    OdpovědětVymazat
  3. Ve mně se hrozně bily pocity, že nesnáším Hartla, ale miluju Hofmanna, tak jsem nevěděla, jestli na ten film jít. Tahle recenze mi pomohla rozhodnout se a ušetřit peníze. Přítel bude rád. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, já na to chtěla jít, tak teď nevím... Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji za recenzi. Tak nyní nevím,.... podpořit kino a jít ze zvědavosti, zda i na mne bude mít film takový účinek nebo si raději počkat až bude na HBO nebo jinde na internetu, což mohu kdykoli stopnout.

    OdpovědětVymazat
  6. Viděla jsem upoutávky a přišlo mi to jako trapárna, ale třeba to je jenom první dojem... Chtěla bych vidět Zatopka.

    OdpovědětVymazat
  7. Míšo, díky za komentář a hodnocení filmu. Chtěla jsem na to jít, ale teď už nechci. Za dva lístky ušetřím a raději si vyberu něco jiného. Měj se krásně, čau 😲

    OdpovědětVymazat
  8. Míšo, díky za recenzi. Slyšela jsem od známých, že je to dobré. Do kina na to nepůjdu, zkusím se časem poohlédnout jinde.😊

    OdpovědětVymazat
  9. Mně se líbilo moc, letní kino Boskovice narvané tak, jak si můj drahý naposledy pamatoval Festival pracujících a film Tarzan, ale uznávám, že jsem nenáročná, atmosféra letního kina, kamarádi, po dlouhé době někde venku, po dlouhé době rande s mužem... Lepší než loňské 3Bobule.

    OdpovědětVymazat
  10. Patrika Hartla znám jen podle jména, vlastně první zmínku o něm jsem četla zde u Tebe, kdy jsi cupovala jeho knihu, jak říkáš. :) Od té doby jsem se k jeho knihám ještě nedostala, ale možná bych si mohla něco půjčit s sebou do špitálu. Něco lehkého na čtení by se mi určitě šiklo. Zatím byl ve hře jen Walter Moers Třináct a půl života kapitána modrého medvěda a Jo Nesbo a jeho série Harry Hole. Tak uvidíme. Na film si počkám, až bude v televizi. S dcerama jsem byla nedávno Black Widow a bylo to nádherné, už jen to vypadnout z domu, ale Hartl by je asi nenadchnul. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem předlohu nečetl, spisovatele taky neznám, spíš jsem dal na ten hype co okolo toho je a šel do kina. Ta vtipná část mě bavila, ta vážná nudila. Jako průměrnému muži mě postavy žen nepřipadaly jako karikatury, spíš jsem ocenil občasnou nahotu. Takže palec mírně nahoru...

    OdpovědětVymazat
  12. Knížku mám rozečtenou (už asi dva roky :D). Na film se chystám, hlavně kvůli Davidovi, tak ti pak napíšu jakej jsem z toho měla dojem.

    OdpovědětVymazat

Zazvonil zvonec