neděle 5. září 2021

Světačky

Přijela Soňa z Teplic nad Metují a protože se z ní stala tetka z vesnice, sama to říká, daly jsme si spicha pod vocasem. Jak za starejch časů, právě mi zpívá Krausberry. Chlapi na nule, ale kámošky mám skvělý. Prvorozený se po všech těch lockdownech zase vrátil do milovaného Obecního domu. Naše cesta logicky vedla k němu. Dvě malý plzně a lehký předkrm a opět jsme se kochaly nádherným interiérem bývalé francouzské restaurace. Naštěstí ještě nebylo moc hostů, synek s námi i chvilku poseděl. Jak je to dávno, co jsme spolu jezdili na výlety.

Byl jeden z posledních letních večerů. Z Obecňáku jsme šly na Staromák. Cizinců výrazně přibylo, u orloje byl docela slušný chumel. Počkaly jsme na panáčky v devět hodin. Sonin prvorozený Lukáš mimo jiné občas dělá vyhazovače v baru v Melantrichově ulici. Spokojeně jsme dohopkaly k němu. Bar Double Trouble a dva míchaný drinky. Moc brzo na hosty, a tak i Lukáš měl čas poklábosit. První věc, která mi na našem věku připadá fajn, dospělý děti pracující v prima podnicích, kam rády zajdeme, když seděl Prvorozený za kasou v Lidlu, nebyla jsem tam ani jednou. Cestou domů jsme si připadaly jak největší světačky, kterým pořád ještě patří svět. Alkohol? Genius loci?
Nevím, ale Praha je vážně magická.



Restaurace Obecní dům, zajděte klidně jenom na plzeň

6 komentářů:

  1. Tak doufám, že tam někdy spolu zajdeme ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ta výzdoba je nádherná! My byli před 3 týdny v Libušíně, tam jsem z výzdoby byla také nadšená :)
    Do Prahy se chystám na konci září. Už jsem tam asi 2 roky nebyla. Moc se těším!

    OdpovědětVymazat
  3. Míšo, není nad dobrou radu. Zdravím Jiřina z N.
    Zítra jedu do Prahy, ale nebude to jízda po pěkných restauracích, bohužel.

    OdpovědětVymazat
  4. Míšo nejsem z Prahy, ale Obecňák nikdy nevynechám. Žeby se blýskalo na lepší časy a svět byl zase v pořádku?? Lenka

    OdpovědětVymazat
  5. Správné světačky musí udělat túru po potomcích a u něčeho dobrého zdrbnout madam Kurí :-).

    OdpovědětVymazat
  6. To je fajn, že jste si to užily, přiznám se, od doby, kdy Mladší ukončil fotbalové působení v pražském klubu, dorazím tak do OC a okrajích Prahy. Centrum Prahy je skutečně magické, asi bych se měla vykašlat na nějaké nepodstatné závazky a vyrazit do víru velkoměsta jako za mlada :)

    OdpovědětVymazat

O konturce