pondělí 27. září 2021

Úča musí pryč, divadlo VERZE (2021)

Divadlo Verze tentokrát v prostorách Divadla v Celetné. Už jsem tu psala oslavné ódy na konverzačky tohoto divadelního spolku založeného dvěma manželskými páry. Linda Rybová + David Prachař, Jana Janěková + Igor Chmela. Ke spolupráci přizvali ještě Petru Špalkovou a Kristýnu Frejovou. Pět rodičů se na mimořádné třídní schůzce snaží přesvědčit učitelku, aby se vzdala třídnictví jejich páťáků.

 Argumentují zhoršenými známkami svých potomků, špatnou atmosférou ve třídě a viní samozřejmě učitelku. Vystupují i jménem ostatních rodičů a ohání se výrazy jako je nekompetentnost, nekoncepčnost, nedostatečná empatie a podobně. Motivací je strach, že se děti kvůli špatným známkám nedostanou na osmiletý gympl. Velmi vděčná scénka chování rodičů ve třídě v době nepřítomnosti učitelky. Dokonce jí z kabelky vyhrábou notes se známkami. Bacha už de! Panika a všichni si sedají na svý místa. Ty známky v notesu nebyly vůbec špatný. Neměli by si učitelku radši nechat?

Návštěva baru, Aperol spritz, představení hodinu a půl v kuse. Igor Chmela k sežrání, Petru Špalkovou jsem nikdy neviděla v ničem hloupém a Kristýna Frejová byla úžasná. Skvělý večer.

P.S. Bloudičko, pět z pěti.

Zdroj: Divadlo v Celetné

10 komentářů:

  1. No jo, spoustě lidí se zdá, že když mají - jako každý - osobní zkušenost s vlastním chozením do školy, dává jim to i s odstupem mnoha let dostatečné právo vědět a říkat... Bacha, už jde! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Před okomentováním jsem se chtěl podívat na malou ukázku na youtube pro lepší představu. Poněkud hlučné až italské pojetí. Myslím, že ta učitelka by si neměla nechávat je. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak občas to bylo trochu ukřičený, ale fakt dobrý.

      Vymazat
  3. Já ti nevím, mám poslední rok a půl trochu averzi jak vůči rodičům, tak vůči učitelům. Přijde mi, že během covidu vyvádí všichni neuvěřitelné koniny, takže představení by asi nebylo nic pro mě :D.

    OdpovědětVymazat
  4. Kristýnu Frejovou mám fakt ráda.
    Jinak tady řešíme podobný problém, jen úču jim necháme, ale sousedovic kluka chceme dát pryč. :-) Což je těžký, je ve speciálce a ta je tady jen jedna. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Baruško,
      měla jsem technické problémy s psaním odpovědí, já furt nechápu, jak to tady funguje a pořád pláču po starém Blogu.cz.
      Divám se na seriál Ochránce, ale po posleních dílech mi připadá jak sci-fi..!

      Vymazat
  5. To musím vidět! Jako studijní materiál.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vílo,
      určitě jdi, je to skvělý představení.

      Vymazat
  6. Kulturní zážitek, téma škola, žáci, učitelé - v tomto podání to mohla být docela sranda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Mirijam,
      já chodím do divadla strašně ráda, na tohle představení jsme měly lístky před covidem, nakonec nám vrátili peníze a Zuzana koupila lístky znovu.

      Vymazat

O konturce