neděle 11. února 2024

Výlet do Nymburku

Nejdřív jsem neměla pořádný boty, když jsem si je konečně koupila, řešila jsem s Prvorozeným hormonální přetlak jeho ženy, má tři týdny do porodu, a na výlet jsem nebyla úplně naladěná. Teď! Teď byla ta správná chvíle vyrazit. Do nových bot jsem si odvážně nacpala i nové ortopedické vložky, jsem holt bába, nedá se nic dělat. Ani sex s Mladým chlapcem na tom nic nezmění.

Zuzana mi vymyslela výlet na míru. Vlakem z Hlavního nádraží do Poděbrad. Poděbrady jsme jenom prošly, na jídlo nám místní doporučili hotel Soudek, ale tam bylo těsně před polednem narváno, vrátily jsme se do Zámecké restaurace. V nohách ještě žádné kilometry, ale už kuřecí polévka a čaj. Vrněla jsem nahlas. 


Z Poděbrad podél Labe do Nymburku po asfaltové cestě, a protože bylo teplo a dopoledne i svítilo sluníčko, cestou davy lidí. Nažbrundaná od oběda, nemohla jsem se nikde ani vyčůrat. Cesta poměrně nudná, na březích řeky hrozný bordel. S holkama jsme se shodly, že zas takový karneval to není, jít deset kilometrů po asfaltce. V Nymburku na nádraží moc hezké toalety, ale velmi nepříjemná bába, které vadilo, že jsem neměla celou desetikorunu a platila drobnými. Chvíli jsem si myslela, že mě do kabinky snad nepustí.


Fotila Dana

25 komentářů:

  1. Toaletná bába mala byť rada, že bude mať z čoho rozmienať. A ak nechce drobáky, nech si tam zřídí platební terminál 😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Simi,
      a to jsem samozřejmě měla jen devět korun, musela jsem běžet za holkama k pokladně pro korunu. Málem jsem se počůrala.

      Vymazat
  2. V Poděbradech jsem se již procházela, ale Nymburk neznám. Ty hradby jsou skvělé. právě tou první fotkou jsi mne zmátla. Vždy mi první padnou do oka fotky a pak teprve čtu. Koukám na výlet do Nymburka a vidím fotku z Poděbrad. :-D Obdivuji tě, že se vydáš na výlet v nových botách. Kousek jsme se v Poděbradech kolem řeky prošli, ale fakt jít po tvrdém povrchu 10 km, klobouk dolů. Jaro je na dosah ruky, tak již máš nové boty prošlápnuté na další výlety. tak hlavně hezké dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko,
      ty nový boty byl trochu risk, ale 10 kilometrů není moc, zvlášť pěkně po rovině, je fakt, že ten asfalt nic moc. Nymburk je pěkný město. Mám ráda i tu cestu kolem písečného převisu a kolem jezera Sadská.

      Vymazat
  3. Pod těma hradbama jsme se něco v zátoce naspali na lodích, dřív tam pro ně byl útulek. Krásný park tam byl už tenkrát a natáčeli v něm Tři veterány. Ovšem takhle krásně to okolí ještě nevypadalo. Když se přejde lávka nad komorou tak se sejde na ostrov kde je velké arboretum a byla tam nádherná restaurace Zámeček. Jestli je tam ještě nevím. Ve městě jsem si kdysi koupila v knihkupectví čtyři nádherné knihy Jaro, Léto, Podzim a Zima v zahradě. Znala jsem je od rodičů ex a strašně moc jsem je chtěla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy,
      tohle je vážně moc hezký a romantický místo.

      Vymazat
  4. Míšo, v Poděbradech jsem byla poprvé vloni v květnu a to na týdenní dovolené. takže všechno důležité jsme prolezli. Jiřího na náměstí jsem u Tebe poznala, Labe taky. My šli podél Labe druhým směrem, tam byla přehrada. Do Nymburka jsme jeli vlakem, hradby prolezli. pak jsme i jeli autobusem do blízké ZOO, která nás mile překvapila. Nažbrundaná jsem vždy a všude, pořád se s tím potýkám, kam jít. Měj se hezky, a příště si ber s sebou desetikačky! 🤩

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lotty,
      my Poděbrady jenom prolítly, ale je vidět, že je to lázeňské město, je tam živo a všude různé restaurace nebo kavárny. Do ZOO bych chtěla jít do pražské, podívat se na gorilí holčičku.

      Vymazat
  5. Tak nevím, napsala jsem dlouhý komentář, asi jsem ve spamu...

    OdpovědětVymazat
  6. Tedy, byl jsem dvakrát na vrcholu Fudžisan, ale v Nymburce ani jednou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Petře,
      taky jsem byla všude možně, ale v Plzni ještě ne.
      Doufám, že nám výlet s VendyW vyjde.

      Vymazat
  7. Poděbrady jsou moje Srdcovka. Možná i proto, že s nimi mám velmi citové pouto díky mé práci, možná i proto, že jsem tam byla se synem a vnučkou a moc a moc se nám tam líbilo. Byli jsme tam 2x. Míšo, díky za připomenutí krásných chvil. :-)
    A co Vanička, už je na světě?
    S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá S.,
      byl to fajn výlet, mně 10 kilometrů stačí, ale kámošky mám bláznivý, jak to není 20, není to pořádný výlet.
      Vanička má termín 20. února, jak vystřízlivím, hned udělám zápis. 🙂

      Vymazat
    2. Jo, tak si to pamatuju dobře, vím že se narodí v době, kdy se narodil jeden účasný člověk, proto si to datum pamatuju, když jste o tom kdysi psala! :-)
      Věřím, že to bude na řádné zapíjení a věřím též, že si vnučky náležitě budete užívat i když ještě chodíte do práce a nebudete moci fungovat coby babička na 100%. Naše zlato, též holčička už má 7 let a mě příjde, že to je jako včera, kdy jsem si jí v porodnici prvně vzala do náruče. Díky mému povolení jsem byla po porodnících vlastně první kdo jí držel v náruči. Boží zážitek, kam se hrabou zážitky se všemi muži. (pardon, já vím, že pro vás je to zatím nepochopitelné). Tak držím palce! .-)

      Vymazat
    3. Jo, aby Axina byla spokojená - zapomněla jsem napsat svůj nick - S.
      I když vím, že vy to nevyžadujete, ale aby tu byl klid.
      Takže
      minulý komentář je od S.

      Vymazat
  8. Míšo, bitte, přestaň používat slovo bába!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zahrado,
      mám to za pár 😂 !!!

      Vymazat
    2. Milá Pade, moje maminka se stala "bábou" ve 42 letch a "prabábou" v 62. Nestyděla se za to, byla na to hrdá. Já se stala bábou až v 55 a už jsem si připadala na babičku stará, už mi síly na vnučku tolik nyní nestačí. Lepší je dřív, tomu věř, takže to tvé "za pár" ti moc přeju, že ještě budeš vnučce stačit:-).
      S.

      Vymazat
    3. Jo a než ti začne říkat "babi" to si ještě počkáš, ale je to Božíííí. Naše malá mi říká Babí a když jí začnou v očích hrát čertíky a chce vidět jak se rozesměju, řekne mi "babko"! Jóoooóooo, ty její čokoládové oči a ty čertíci v nich, když mi takhle osloví a očekává co já na to - to je k nezaplacení!!! :-)))
      S.
      Moc se na ní těším, také budeme slavit zrození v tyto dny. Už se nemohu jejich roztomilých hlášek dočkat, tomu věřte milá Pade, máte se na co těšit!!! :-) NIC jiného vám toto v životě nemůže vynahradit, časem na to příjdete i vy sama.

      Vymazat
    4. Když bylo mojí mámě jako mně, bylo Prvorozenému už 16 let. Jsem z mého pohledu tedy stará na bábu.

      Vymazat
  9. Hele, mám už blíž k padesátce, taky nosím ortopedické vložky a za bábu se ještě nepovažuju, tak klídek :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janinko,
      také neočekáváš narození vnučky každou chvíli :-D

      Vymazat
  10. Páne jo, já si až teprve teď všimla, že jsem vám tykala v komentářích zde, omlouvám se milá Pade, ale zapomněla jsem se v tom návalu citů a vžití se do role prarodiče. Ostatně, nahrála jsem tak milé Axině, neb jsem na sebe práskla, že vás znám už mnoho let nazpět, kdy ještě bylo vše nejen na internetu jiné...:-)
    Tak ještě jednou se vám omlouvám.
    S.

    OdpovědětVymazat

Láska je kurva