středa 6. července 2016

Jak pečovat o citlivou pleť

Jako silná alergička s velmi citlivou a suchou pletí celý život hledám nějakou úžasnou kosmetiku, která mi bude vyhovovat a výrazně omlazovat. Hlavně omlazovat, samozřejmě. Zatím mi vyhovuje jen jeden krém od Biodermy. Občas si koupím nový od nějaké dražší značky, ale čím víc vytuněný, tím horší mívám reakce. Namatlám si obličej a pokud to není úplně ono zkusím dekolt a když pořád ne, postupuji po těle směrem dolů. Nejhezčí pleť mám tedy na zadku a byly i takový, co skončily na patách. Na kosmetiku jsem musela přestat chodit. Mám nový krémíček, vyzkoušíme ho, pěla kosmetička, všem zákaznicím vyhovuje. Ne, já fakt nechci zkoušet nic novýho. Kosmetička se nedala a já skončila zase na kožním s opuchlým obličejem.

Provařená jsem skoro u všech kožařů v Praze, radějí už nikam nechodím, ale nedávno si Zuzana našla novou šikovnou doktorku a já se k ní objednala taky. Byla vážně milá a se zájmem si prohlédla všechny moje pupínky, lišeje, strupy a vrásky. Podělila jsem se o všechno, nejsem lakomá. Pak jsem naivně čekala, že sáhne do šuplíku pro leták nějaké úžasné farmaceutické společnosti a já nadšeně poběžím do lékárny utratit další spoustu peněz.
Sádlo, modrá Indulona a nelezte na sluníčko, řekla doktorka. A sbohem.

Indulona mi na roztírání připadá moc tuhá a ten lanolín v ní mi nedělá dobře. Zakoupila jsem tedy půl kila syrovýho vepřovýho sádla a vyškvařila. Bez soli. No, roztírá se bezvadně, ale když se večer namažu, celou noc mám vepřoknedlozelový sny a ráno vstávám hladová. Naštěstí spím sama, vůně/smrad nikomu nevadí. Jen když jsem hlídala přes víkend psa, promazávání jsem vynechala. Bong i přesto moji novou vůni zaregistroval a voněla jsem mu náramně, protože kam se hrabe Calvin Klein na poctivý vepřový sádlo.


O,5 kg/cca 20,- Kč
Sádlo vydrželo asi 3 měsíce, škvarky jsem snědla.

8 komentářů:

  1. Měla bych ěco dělat, ale flákám se od ničeho k ničemu. A tak jsem zakotvila tady, to je lepší, než vaření
    Míšo, vím, že to není nejlevnější a není to tak úplně vyzkoušené (to jen já jsem experimentátor), ale na http://www.mydlovysvet.cz/cs/ jsem našla kokosový olej, ten by škodit neměl a pak další skvělé věci, jako různé extrakty
    Takže už si nemíchám jen mýdla, ale taky krémy
    Většinou kokosový olej, kakaové máslo, bambucké máslo a trošku sojového oleje na rozředění
    Přidávám tekuté hedvábí, rozmarýnový extrakt, měsíčkový i heřmánkový
    A jen to rozpustím v misce v mikrovlnce, přidám extrakty a po zchladnutí vyšlehám
    Kupuju všechny oleje rafinované. Nemají tolik účinných látek, ale nežluknou
    A ještě jsem se neosypala a to je co říct

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Milá Baruško, já už neexperimentuju, už jsem smířená s tím sádlem, je fakt dobrý.. Kokosový olej jsem taky zkoušela a ve finále mi smrděl víc, než to sádlo..

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: A snesla jsi ho? On totiž existuje i speciální bio bez vůně (napadl mě totiž stejně, jako Baru).

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Zatím mám to sádlo a celkem mi vyhovuje.

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Takže už jsi doatečně "omlazená"?

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Ne, jsem furt stejná stará opraná mašle, ale výrazně jsem ušetřila..

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: Výrazivo se přesně hodí na mě! Ty mě znáš?!

    OdpovědětVymazat
  8. Neznám, ale asi se nám to sype stejně..tj. myslím roky..

    OdpovědětVymazat

Zazvonil zvonec