pondělí 2. března 2020

V síti (2020), ČR

První burcující ukázky jsem viděla v kině Světozor před francouzským filmem Tenkrát podruhé. I jako matka dvou dospělých synů jsem byla naprosto šokovaná. Tématem dokumentu je zneužívání dětí na internetu, tady především dvanáctiletých dívek. Následně jsem zhlédla všechny upoutávky a pořady k dokumentu v České televizi, která se na natáčení podílela. Pak jsem vyrazila s matkou (opět tandem nezaměstnaná+důchodkyně) na premiéru do kina.

Dokument začíná castingem mladistvě vyhlížejících dospělých hereček, přípravou tří dětských pokojíčků pro "dvanáctileté holčičky" a založením jejich falešných profilů na sociálních sítí. Jen se profily zavěsily, ozvali se první dospělí muži. Je fakt zrůdný, co po holkách všechno chtěli. A to následné vydírání, pokud vymámili nějaké odhalené fotky. Ani tvůrci sami nečekali takové množství prasáků, kteří během deseti dnů oslovili tři figurantky. Hluboce smekám před autory scénáře a režiséry Bárou Chalupovou a Vítem Klusákem. Hluboce smekám před herečkami Terezou Těžkou, Anežkou Pithartovou a Sabinou Dlouhou.

Pokud si myslíte, že máte dostatek informací z tisku a ČT, že vám film už nic nového neukáže, mýlíte se. Také jsem měla trochu strach, abych se během těch 100 minut nenudila. Nenudila. Takovou smršť ztopořených pér jsem v životě neviděla. Neuvěřitelné dialogy, schůzka naživo s obtloustlým primitivním párem, který chtěl dvanáctiletou holku vzít do trojky. A nevadí, že je mi dvanáct? Nevadí, proč by mělo?! To byly situace, které člověk musel nahlas komentovat. Co je ovšem zvláštní, že jsem i zasmála jako dlouho ne, protože ty holky byly fakt úžasný!

Jsou dvě varianty filmu od 12 let a od 15 let přístupné. Pevně věřím, že tu pro mladší uvidí všechny dvanáctileté až skoro patnáctileté děti, protože ani kluci na sociálních sítích nejsou ušetřeni podobných ataků. Snad školy pochopí tu naléhavost a chytnou se příležitosti děti varovat opravdu reálným příkladem. Na ČSFD 91 %

Policie České republiky si vyžádala materiály z natáčení a zahájila trestní stíhání.


Zdroj: ČT

80 komentářů:

  1. Padesátko, já nemám odvahu se na to podívat. Měli by být přísnější postihy. Je až příliš snadné zničit nějaké holce život.

    OdpovědětVymazat
  2. myslím že je dobře, že takový film vznikl. A povinně by ho měli pouštět ve školách + povinně by ho měli vidět i rodiče!

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Milá Lenko,
    jen jdi, vyber si tu verzi pro mladší děti. Vstupným podpoříš českou tvorbu...

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: Milá Vendy,
    neuvěřitelný projekt.
    Přesně, pro rodiny návštěva určitě povinná..!

    OdpovědětVymazat
  5. Viděla jsem ukázky v televizi při příležitosti rozhovoru režiséra a herečky  Terezy Těžké o průběhu natáčení. Je to fakt příšerné, ani se nechce věřit, že existuje t o l i k  úchyláků. Myslím, že by to měli na základních školách promítat povinně. Některým rodičům by neuškodilo občas zkontrolovat svoje ratolesti, čím se na netu baví

    OdpovědětVymazat
  6. [5]:Nikde není větší koncetrace úchylů než na netu!

    OdpovědětVymazat
  7. Viděla jsem jen ukázky a reportáž o natáčení. Jako babička vnuček přibližně v tomto věku (té mladší je dnes 11, ale je vyspělejší), které imrvére visí na počátači, mám obavu, aby nedopadly podobně. Doporučím dceři, aby na to s holkama zašla.

    OdpovědětVymazat
  8. Taky jsem viděla ukázky a byla dokonce na besedě k filmu- v rámci školení kyberbezbečnosti.  Byla tam i jedna z dívek , která pravidelně dochází k psychologovi , protože ji natáčení celkem zdrblo

    OdpovědětVymazat
  9. [5]: Milá Evo,
    zase jsem komentovala na počítači a popletla odpovědi...
    Nejhorší je, že mezi těmi skoro 2 500 prasáky bylo klasických pedofilů jen asi 4-5%, ostatní normální prasata.
    Zvracela bych.

    OdpovědětVymazat
  10. [7]: Milá Alenko,
    jen s nimi zajdi to kina taky, rozšíříš si obzory..!

    OdpovědětVymazat
  11. [8]: Milá Marie,
    a nechystáte se jít se žáky do kina...?

    OdpovědětVymazat
  12. Když jsem se o dokumentu vloni na jaře dozvěděla, byla jsem ráda, že se to řeší. Ale teď popravdě ten hype kolem toho mě trochu odrazuje.
    Musím říct, že mě vůbec nepřekvapilo to množství predátorů, ani jejich úmysly. Je to mezi námi už x let, dá se říct, že jsem v tom sama částečně vyrostla (ale nebyla jsem taková naivka, abych někomu posílala nahý fotky, dokonce jsem byla takovej srab, že jsem nikdy nikomu neposlala ani fotku obličeje).
    Myslím, že v kině bych se smála v nesprávný okamžiky. Jen se tak prostě ptám v duchu všech těch rodičů "a co jste jako čekali, když ty vaše výplody tráví celý odpoledne a večer online?"
    Někdy se na to mrknu, ale do kina nejdu.
    A každej si to může ověřit na omegle, stačí se tam připojit a napsat "ahoj", následuje otázka, zda jsi k/h (kluk nebo holka) a věk. A pak jestli si chceš "psát".
    Smutný, ale je to tak. Já bych svým potenciálním dětem online svět omezila hlavně na krátký čas, i kdyby mě za to neměly rádi, prostě by po škole dělaly cokoliv jinýho.

    OdpovědětVymazat
  13. [12]: Milá Bobouš,
    pro mě byl film jak blesk z čistýho nebe. Já jsem o natáčení nic nevěděla. Já byla úplně v šoku.
    Když chceš něco změnit, musíš u toho vždycky řvát, jinak se nic neděje, proto mi ten humbuk okolo nevadí.
    Moje děti (20,31) jsou už mimo nebezpečí, tak aspoň agituju tady.

    OdpovědětVymazat
  14. Milá Pade,
    mě fakt mrzí, že nevím, kdy se k tomu filmu dostanu. Ale na druhou stranu, zdrblo by mě to zas možná ještě víc, než ty ukázky... Však ty víš.

    OdpovědětVymazat
  15. Já se s tím několikrát setkala, tihle lidi jsou odporní.. a často jsou to tátové od rodin, úspěšní chlapi, kterým by to zhroutilo kariéru jako domeček s karet. Spolíhají na to, že ta holka emá sílu, že jsou nedostižitelní díky svému postavení... často, tedy aspoň u těch, se kterými jsem měla "tu čest". Vlatně jsem ráda, že jsem nepoznala tu primitivnější část osazenstva..

    OdpovědětVymazat
  16. [14]: Milá Dorko,
    Tobě budou určitě stačit upoutávky a reportáž ze 168..

    OdpovědětVymazat
  17. [16]: Milá Matty,
    mají rozostřené obličeje, ale rodina a známí je poznají. A pak taky Policie ČR...

    OdpovědětVymazat
  18. Mrzí mně, že Policie věděla o tom a místo dělání svojí vlastní rešerše a řešení problému, tak to udělala až televize... Ale třeba se jen tak v tématice nevyznám. Chci jít na to se školou. Většinou do kina se školou nechodím, ale až na jednoho člověka jsem se všichni z mojí třídy schodli, že na tento film by jsme se školou chtěli jít. Doufám, že se to podaří.

    OdpovědětVymazat
  19. Jinak skvělá recenze! Líbí se mi, že obsahuje lehké nastínění filmu a ta užitočnost věty ohledně možnosti, že už všechno můžeme vědět z televize.

    OdpovědětVymazat
  20. [18]:,[19]: Milý Maxi,
    nejraději bych jenom napsala:
    VŠICHNI BĚŽTE DO KINA, STOJÍ TO ZATO.

    OdpovědětVymazat
  21. Možná by na tu verzi od 12 let měly jít školy povinně. Nevím, ještě jsem film neviděla, ale věřím, že ta verze pro dospívající je natočená s ohledem na ně.
    Kolikrát rodiče dětem vysvětlují, ale ony jsou zvědavé a nebo baží po dobrodružství a myslí si, že jim se nic stát nemůže.

    OdpovědětVymazat
  22. [21]: Milá Marijko,
    povinně určitě..!
    Jsou to opravdu sexuální predátoři.

    OdpovědětVymazat
  23. Jsem rodič a moje dcera je v cílové skupině...
    Víš jistě, že to fakt chci vidět?
    Teda, chci, ale fakt mám strach už teď... Co potom?

    OdpovědětVymazat
  24. [24]: Milá Baruško,
    chceš to vidět, ber tu verzi pro školy od 12 let. I se zasměješ, uvidíš.

    OdpovědětVymazat
  25. Prostě v populaci je určitý procento téhle uchylu, jako je tam určitý procento třeba zlodějů... A moderní technika a virtuality jim bohužel dodává možnosti, o kterých se jim drive ani nesnilo... Je ale třeba, aby děcka věděla, že toto existuje..

    OdpovědětVymazat
  26. Mě to nepřekvapilo, o tomhle vím že se děje a navíc to nekončí zletilostí, tímhle je bombardována každá druhá která má účet kde se prezentuje veřejnosti (kamarádka fotí na Instagram přírodu a nabídky na sex a dikobrazy jí chodí furt). Bohužel to není ani problém s orientací když pedofilové to většinou nebyli. Spíš s manipulací, pro dítě se nemusí snažit jak pro dospělou, mají převahu a rádi prostě pošlou fotku nebo video proto, že "teď to uvidíš a nemůžeš se vůbec nijak bránit". A když nepočítám jen dětské recipienty, je to nechutné množství autorů. Bohužel to je ale zažraná kultura když tuhle byl její kolega na semináři na sexuologii v Bohnicích a po třech hodinách se dobrali šokujícího zjištění, že kdyby se chlapi nechovali jako hovada, možná by se asi ženy tak nebály? To bylo jenom na zoufalej smích, když to prezentoval jako skutečný objev.

    OdpovědětVymazat
  27. [26]: Milý Honzo,
    nesouhlasím, tohle byla smršť prasat bez úchylky, kteří si myslí, že na sociálních sítích si můžou všechno dovolit, že není žádné tabu. Starý prasata, kterým se už normálně nepostaví a honí si ego (nejen ego) před DĚTMI.

    OdpovědětVymazat
  28. [27]: Mě překvapilo to strašný množství těch starejch nadrženejch chlapů. Taky jsem čekala množství odpovídající procentu pedofilů ve společnosti.
    Při osobním setkání jedno prase řeklo, že je to naše chyba, že jsme si ty DĚTI měli líp vychovat, aby nebrousily na soc sítích Vůbec se nezdráhal použít slovo "děti"! To je fakt na rozbití držky,ale předpokládám, že to bude jeden z těch, kterého si podá policie.

    OdpovědětVymazat
  29. [28]: to je pravda, většinou to nebudou chlapi s diagnózou pedofilie, ale prostě prasaci..

    OdpovědětVymazat
  30. Byla jsem na tom předevčírem. Bohužel musím říct, že mě to až tak nešokovalo, vzhledem k tomu, co jsem si někdy před tím patnáctým rokem na internetu taky zažila. My jsme teda spíš s holkama tak blbly a nikdy nikomu samozřejmě nic neposlaly ani neukázaly, ale teda jeden pinďour vedle druhýho. Každopádně ten snímek je solidní hrůza, jak šli ti chlapi rovnou na věc, žádné dlouhodobější ukecávání...

    OdpovědětVymazat
  31. [31]: Milá Odesílatelko,
    mám zkušenosti jen ze seznamky a za mých mladých let tohle nebylo...
    Mně z dokumentu bylo úplně špatně.

    OdpovědětVymazat
  32. [29]: No ten co ho konfrontovali osobně, to bylo dílo. Já se snažila najít nějakou koherenci a logiku v těch jeho výkřicích, ale zcela marně, ten byl úplně mimo. Ale tahle rétorika je taky úplně normální, a to to ještě má míle do těch nejhorších kategorií.[12]: Hele ono to byly prostě takový ty situace, kdy je to tak zoufale trapný a nemožný, až se prostě směješ. Smálo se často celý kino. Vtipný to není, ale pro dospělého oni fakt byli nemožně směšní. Jen bohužel, děti prostě nejsou dospělí, co měří míň, to by si mělo plno rodičů uvědomit.

    OdpovědětVymazat
  33. Nedělám si iluze, takových hovad je hodně...proto syna nikdy nechci pustit na internetKdyž si vzpomenu jaká naivní jsem byla já v tom věku a to internet ještě nebyl v každé domácnosti

    OdpovědětVymazat
  34. viděla jsem v neděli a skutečně jsem nečekala, že se budu smát, ba že se dokonce i dojmu,jinak ovšem - bylo nám špatně, to jako jo! Ještě, že jsme na to šli 4 (já, přítel a dvě kamarádky - prý jsme byly jako harém, haha), sama bych to určitě nedala... akorát, já bych těm dětem klidně pustila i tu "hard" verzi, nemám iluzi o tom, že dnešní 12letí neviděli porno...

    OdpovědětVymazat
  35. Netuším, zda se donutím.
    Vnímám kolem sebe mnohdy beznaděj rodičů, kteří se snaží vyplnit svým dětem smysluplně čas, výlety, turistikou, dovolenými a ony přesto dají přednost internetu.
    Nejdůležitější měřítko je wifina, jak není, konec světa.
    ... a nastupují zástupy pinďourů.
    Nebylo nám krásně, když jsme si hráli na doktory ?

    OdpovědětVymazat
  36. Viděla jsem ukázky, ale asi na to nemám koule.[36]: U nás to máme tak napůl, kluci mají nějaký denní limit s elektronikou a přes to vlak nejede. Tedy někdy jede, když jsou třeba nemocní . Se zbytkem volného času ve všední den nakládají dle své fantazie, o víkendech to, v rámci možností, regulujeme my. A zatím to překvapivě klape, i když jednomu táhne na 17 a druhý skorodesetileťák má kamarády, co přijdou domů, zalezou ke konzoli a vstanou od ní až večer.

    OdpovědětVymazat
  37. [34]: Milá Klávesničko,
    já si taky nedělala iluze, ale tohle je fakt peklo.
    Šakalíka nemůže od PC úplně odpojit, to by byl ve škole naprosto znemožněný, ale kontrolovat to ano. Dneska má každá třída svoji skupinu na FB.

    OdpovědětVymazat
  38. [35]: Milá Romantičko,
    to je dobře, že jste šli. Podle návštěvnosti to bude nejúspěšnější český dokument.
    Já nemám s touto věkovou skupinou žádný zkušenosti, nedokážu posoudit, ale ta mírnější verze pro školy je fajn, autoři to mají promakané.

    OdpovědětVymazat
  39. [37]: Milá Janinko,
    i kluci se stávají terčem. Běž zvedneš návštěvnost...

    OdpovědětVymazat
  40. [36]: Milá Blondýnko,
    zase jsem si odpověď omylem odklikla.
    Ve dvanácti jsem si na "doktory" už nehrála...
    Ale měla bys jít, máš vnučku, máš i babičkovské povinnosti.

    OdpovědětVymazat
  41. [41]: Když tak o tom přemýšlím, tak já už zase skoro jo   

    OdpovědětVymazat
  42. [34]: A chudák dítě! Mohl mít časem třeba slavný blog!

    OdpovědětVymazat
  43. Film jsme zatím neviděla, jen jsem o něm slyšela a četla. Naprosto mě šokovalo číslo, kolik se těch prasáků během několika málo dnů přihlásilo!!!     
    Zašla jsem a objevila prima blog.
    Přeji dobrý večer.

    OdpovědětVymazat
  44. [45]: Milá Emo,
    díky moc za hezký komentář...
    Návštěvnost filmu je velká, zajímalo by mě, jestli někdo identifikoval dalšího prasáka. Kolegové z práce nebo rodina.
    Tak si říkám, že pranýř měl něco do sebe..!

    OdpovědětVymazat
  45. Viděla jsem jen ukázky. Kolegyně povyprávěly. Víš Míšo, já bych nezveřejňovala jen ty jejich penisy, ale i tváře všech těch úchylů!!   

    OdpovědětVymazat
  46. [47]: Milá Pavlo,
    to já taky...! Jenže jsme v právním státě, který tohle nedovolí. Já pevně věřím, že policie zakročí, jsou tam vážná obvinění (vydírání), důkazů je dost a tresty jsou docela vysoké.

    OdpovědětVymazat
  47. [46]: Přiznám se, že úvaha nad pranýřem mě také napadla. Koho se podaří policii obvinit, toho bych ukázala v televizi. Ať jsou slavní!!   

    OdpovědětVymazat
  48. Myslím, že to je naprosto úžasný počin a doufám, že povede i ke konkrétním trestům, snad se to nakonec nějak nezamete pod koberec, jak už tak u nás bývá zvykem.
    Jak budu mít možnost podívám se. A napsala jsi to moc krásně.

    OdpovědětVymazat
  49. [50]: Milá Bev,
    byla jsem tou kreativitou tvůrců úplně unesená. Tak policajti taky mají dcery...
    Díky za pochvalu.

    OdpovědětVymazat
  50. [49]: Moc jim držím palce, ať jsou všem známí...

    OdpovědětVymazat
  51. [48]: To není pravda. V tomto případě mohli úplně klidně zveřejnit bez jakéhokoli maskování, ale Klusák nechtěl, aby se na ně lidi vrhli s vidlema a spouštět žádný lynče, protože to nikdy není dobrej nápad. A kdo ty lidi zná, fakt je pozná - na redditu psal jeden uživatel, že mu byl jeden z nich hodně povědomý, a když pak napsali, z kterého je města, tak mu došlo že ano, že je to ten dotyčný člověk.

    OdpovědětVymazat
  52. [53]: Á, děkuji naší blogové právničce...
    Milá Ann Taylor,
    já myslela, že GDPR nebo tak něco, ale neva, každopádně to měl Klusák vychytaný. Také si myslím, že je blízké okolí pozná.

    OdpovědětVymazat
  53. Asi je dobře, že takový film vznikl. Mě ale moc neláká. Holka už je dospělá a mám s ní úplně jiné starosti

    OdpovědětVymazat
  54. Také jsem o filmu slyšela. Sestra na něj jde do kina. Až bude v televizi, také se na něj kouknu. Je dobře, že tento dokument vznikl. Je to něco hrozného, jak nějaký pedofil může mladé holce zničit život.

    OdpovědětVymazat
  55. [55]: Milá Zlatko.
    jen jdi, podpoříš návštěvnost...

    OdpovědětVymazat
  56. [56]: Milá Lenko,
    kdyby jen pedofilové, ale ve většině chlapi, kteří zřejmě žijí v normálních svazcích.

    OdpovědětVymazat
  57. Zneužívání je pro mne silné téma. Určitou zkušenost mám z dětství a to ještě nebyl internet. Člověk se s něčím podobným nevyrovná celý život.

    OdpovědětVymazat
  58. [59]: Milá Neznámá,
    zneužívání je velký svinstvo. Věřím, že poznamená na celý život, proto je dobře, že tento film vznikl jako varování pro všechny holky i kluky, měli by ho povinně vidět.

    OdpovědětVymazat
  59. Tenhle projekt sleduju pozorně od prvních nesmělých zmínek a tleskám mu. Doufám, že bude mít ještě větší celospolečenskou odezvu než kdysi "šmejdi", kterým se taky až po natočení drsného dokumentu dostalo pořádného veřejného opovržení a úředního šlapání na přezky.

    OdpovědětVymazat
  60. [61]: Milý Petře,
    já jsem o výrobě filmu vůbec nevěděla, o  to větší náraz byla pro mě první upoutávka před filmem.

    OdpovědětVymazat
  61. Tak nevím jestli mám na to, abych se na film podívala. Jako mrkla jsem na ukázky a to mi stačilo.
    Je dobře , že se takový film natočil. Jen doufám že pomůže k tomu, aby se to dál nedělo.P:s- skvěle jsi film popsala, a to mi stačí.

    OdpovědětVymazat
  62. [63]: Milá Marcelo,
    vezmi holky a vyrazte spolu...
    Díky za pochvalu...

    OdpovědětVymazat
  63. Míšo, to je dokument? Téma je to zajímavé, ale nevím, jestli na něj mám žaludek. Na něco jsem citlivka.   

    OdpovědětVymazat
  64. [65]: Milá Mirijam,
    ano, dokument. Jsi velká holka, to zvládneš...

    OdpovědětVymazat
  65. Byla jsem obětí zneužívání , byla a jsem z toho psychicky na dně , beru léky a léčím se na psychiatrii . Mám následky do teď , nemůžu mít děti . Sociální síť používám , ale píšu si jen s nejbližšími přáteli . O filmu jsem slyšela , ale koukat na něj nebudu už jen ty popisy filmu mně děsí a vrací do minulosti .

    OdpovědětVymazat
  66. [67]: Milá Kristýno,
    to naprosto chápu, Ty sis to zažila v reálu. Snad Ti bude zadostiučiněním, že pár prasáku bude mít průser.

    OdpovědětVymazat
  67. [68]:Mám toho až , až těchto jebovek , jsem jak v bludném kruhu , všechno se mi bortí . Myslela jsem si jak to bude s ním jiné a on mi to štěstí a lásku úplně pošlapal . Nevím , možná bych ho chtěla zpátky , ale nevím jestli bych mu to dokázala úplně odpustit .

    OdpovědětVymazat
  68. [69]: Nechtěla...
    Nemám odhad, kolik Ti je let, ale chlapů je dost, však máš čas.

    OdpovědětVymazat
  69. [70]:Je mi 23 let , chlapu je hodne , ale mne uz to je jedno a nemam zajem .

    OdpovědětVymazat
  70. Zvažovala jsem, jestli na to mám jít nebo ne...zatím jsem to ještě neviděla, ale celkem barvitě si to umím představit. Za to jsem viděla klip od T. Kluse, který k tomuto filmu nazpíval písničku. Tomáše jsem měla a mám moc ráda, ale tohle podle mě trochu pos***

    OdpovědětVymazat
  71. [72]: Milá Sabinko,
    jen do kina jdi... a věř že představy jsou nic proti tomu, co se tam děje.
    Klip jsem letmo zahlédla, teď jsem si ho pustila znovu, mně se líbí, jen si myslím, že dokument písničku ani nepotřeboval...

    OdpovědětVymazat
  72. [58]: Tak to podle mě není. To jsou prostě frustrovaní zoufalci, kteří žijí sami a troufnou si jenom na to dítě a ještě ve virtuálnu.

    OdpovědětVymazat
  73. [74]: Podle mě je. Nějaký snubák jsem myslím viděla a jeden z nejagresívnějších má prosperující cestovku orientovanou na děti. A hlavně si troufali i v reálu...! Doporučuju zhlédnout.

    OdpovědětVymazat
  74. [75]: Určitě se v tom množství vyskytne i ryzí sexuální agresor, který se neštítí naprosto ničeho. Bude to kopírovat rozložení v populaci, asi není důvod, proč by to na netu mělo být jiný. Ano, je to nepříjemný šok, jaký lidi běhají mezi námi.Ono to samozřejmě není fenoménem jen dneška a netýká se to jen dětí. Asi jsem v pubertě měla víc štěstí nebo rozumu a asertivity, takže problémy se mi vyhnuly, ale každopádně vím, jaký vzkazy dostane ve valný většině slečna s fotkou na podobným typu serverů... Řešením je jen ignorace, což je tady ten problém, protože malé holky jsou chytlavé, zvědavé a velice naivní. Taky se na seznamkách a spol. vyskytují normální kluci, ostatně s jedním už jsem tři roky.

    OdpovědětVymazat
  75. Také jsem ještě neměla odvahu se podívat, protože mě jenom ten fakt sám o sobě děsí. Věřím, že podobně jako se Šmejdům pomohlo upozornit na problematiku šílených prodejců předražených šmejdů, pomůže tenhle dokument ukázat na tyhle neméně odporné praktiky.

    OdpovědětVymazat
  76. [77]: Milá Veki,
    Tebe do kina hnát nebudu, máš málo osobního volna, však bude určitě v TV...

    OdpovědětVymazat
  77. Film jsme také měli v plánu, dostali jsme od syna poukazy do kina na libovolné představení. Ale vypadá to, že nic z toho nebude a propadnou (platí jen do konce dubna).Jinak je to hrůza a děs, co všechno je "v síti" možné.

    OdpovědětVymazat
  78. [79]: Milý Miloši,
    já byla hned na premiéře, doufám, že film vlivem okolností nezapadne..!

    OdpovědětVymazat

Zazvonil zvonec