úterý 13. října 2020

Láska na první pohled

Jako býčice jsem materiálně založená. Možná víc, než je běžné. Mám k věcem hezký vztah, kolikrát lepší než k lidem. Své pokojové kytky hladím častěji než Druhorozeného. Párkrát už mě přistihl, jak se s nimi mazlím a tvářil se velmi ukřivděně. S peněženkou si povídám, pračku po dobrém výkonu spokojeně poplácám po boku, jen se žehličkou mívám občas rozepře, to když mi flusne rez na bílé prádlo.

Věděla jsem, že má Čerf s VendyW domluvené focení v Praze, abych byla přesnější, bylo to v létě, ten čas nějak hrozně letí, ale pamatuju si úplně přesně, jak jsem byla na fotky zvědavá. Čím jsem starší tím, jsem větší patriotka, Berounka mi doufám promine. Klikla jsem na Petrův blog a uviděla fotku, která mě naprosto okouzlila.

Znovu a znovu jsem se k Petrovi vracela, určitě si musel všimnout zvýšeného počtu návštěv. Asi jsem vážně opožděná, protože až po třech dnech neustálého kochání se fotkou, mi došlo, že Petr je fotograf a fotky prodává (překvapivě), já se s ním znám a dokonce mám v plánu jet na jeho výstavu do Dobřichovic. Abych se vám pochlubila, fotku jsem si u něj drze stáhla, protože chodba, kde visí je celkem tmavá a zelené froté prostěradlo při focení na posteli také nebylo úplně top.


Láska na první pohled opravdu existuje

Aspoň drobák, prosíme pěkně

16 komentářů:

  1. Znám ten pocit, když fotka nebo obraz takhle hluboce zapůsobí, osloví něco, co člověk ani netuší, že v sobě má a pak si přeje mít ten kousek doma jen sám pro sebe. Na mě takhle působí Petrovy abstrakce ze života kůry. Jednu fotku mám také doma, visí na čestném místě v ložnici a pořád se mi líbí. Říkám jí Snílek. :)
    Tvá fotka je také působivá, je v ní příběh a probouzí emoce, chápu, že tě zaujala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bev,
      jsme ve shodě...:) Teď si vybírám kytky u VendyW a nemůžu si vybrat.nA asi jsem i marnivá, mám ráda originály. Doma mám obrázky od Druhorozeného a od ségry.

      Vymazat
  2. Tohle mi samozřejmě dělá velkou radost, když si takhle někdo najde právě tu svou fotku (nebo si fotka najde jeho, kdoví?). Znám to, podobným způsobem mě taky kdysi jedna fotka oslovila a nedal jsem pokoj tak dlouho, dokud se mi nepovedlo s fotografem spojit a fotku od něj koupit. Mimochodem, nedlouho poté dostal do té doby celkem neznámý autor té fotky Czech Press Photo a dnes je to známá fotografická firma :-).

    OdpovědětVymazat
  3. Naprosto ti rozumím, že tě fotka okouzlila a že sis jí zamilovala. Probouzí v nás netušené emoce. 👍💕

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Alenko,
      byla focená u Karlova mostu, asi by mě napadlo je vyfotit, holt nejsem fotografka...:)

      Vymazat
  4. Synek je taky bejček, takže asi chápu, o čem píšeš :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janinko,
      a ještě jsou rohatý znamení tvrdohlavý.

      Vymazat
  5. Myslím, že jsme tuto fotku viděla u Čerfa už někdy dřív. Také mě zaujala a my si jen můžeme domýšlet příběh, který za fotkou stojí. Možná nejsem žádný velký lidumil, ale oslovili mě hlavně ti psi ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evo,
      má ji v článku z 8. července, já jsem si ji vyzvedla na výstavě v Dobřichovicích. Docela mi trvalo, než jsem to sepsala...:)

      Vymazat
  6. Tak nevím, čí rohy jsou tvrdší, jestli beraní nebo býčí ...???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Mirku,
      myslím, že to vyjde nastejno. Pan Úžasný je taky býk, je zabejčený v tom, že mě nechce...:-D

      Vymazat
  7. Je parádní, a mě dodneška nedochází, jak jsem si mohla nevšimnout, fákt to nechápu...kam jsem to čučela, čert ví. jednoho žebráka, který akorát pejskovi stlal pelíšek jsem viděla, ještě jsem na to Petra upozornila (až teď mi dochází, že cvaknout to, by mohlo být zajímavé) ale tohodle jsem fakt přehlídla. Něco ti pošlu do mejlu, mohlo by to dělat parťáka...;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy,
      prostě kouzlo okamžiku a Petr ho vystihl...:)

      Vymazat
  8. Psíků je mi líto, ale peníze bych nedala, ten zmetek by jim je vzal, koupila bych jim flákotu, syrovévmaso by jim snad nevzal.

    OdpovědětVymazat

Zazvonil zvonec