pátek 30. října 2020

Vážím 63 kilo..!

To jsem neměla ani, když jsem šla rodit Prvorozeného. Měla jsem malé bříško, všichni tipovali, že budu mít holčičku. A narodil se mi malý chlapeček. Tolik let jsem si váhu držela, ale s padesátkou jsem se dostala na magickou šedesátku a pak už to jelo. A furt mám hlad, i když se najím. Nějak mi nefunguje spojení mezi mozkem a žaludkem, který zřejmě nevysílá signály, že je plný. Ani nevím, kdy se to tak zvrtlo.

Byla jsem hubený mimino, máma se za mě styděla, že nemám žádný faldíčky. Od školky jasná anorektička, úplně jasně si pamatuju, jak mě nebavilo jídlo kousat, jak mi přišlo zbytečný a pocit hladu jsem vůbec neměla. Bezradná máma při jídle přidávala volume. Michalko papej. Míšo jez. MICHALO ŽER!

Též jsem byla celkem prostoduchá a školní svačiny házela do smotaného nového lina, které bylo nějaký čas před položením opřené o zeď na záchodě. Myslela jsem, že svačiny někdo sežere, třeba myši nebo tak. To překvapení posléze. Dva chleby se salámem k večeři jsem strčila pod skříň a tátovi tvrdila, že jsem je snědla. Bohužel, šoupla jsem je tam i s talířem. Dostala jsem tenkrát pořádně páskem přes zadek. Prý za lhaní.

Teď jsem přestala jíst čokoládu, už mám za sebou dva krušné dny. Bailey's jsem si zakázala. V lednici mám posledního Radegasta. Na návaly mi Zuzana dala bylinné kapky. Ten hajzl, co je vyrábí, doktor Popov, místo by je pojmenoval Žádoucí paní nebo podobně, je nazval Klimakterium, aby všichni kolem věděli, že jsem bába Přechodová. Ach jo. Chodím jenom do práce a nakoupit. Co je tohle za život.

52 komentářů:

  1. Když jsem měla 50 let vážila jsem 52 kg, při výšce 175 cm přímo bájo.
    Nyní mám 59 let a vážím 70 kg i když jím jen poloviční porce a sladké si odpírám zcela. Nejvíc se prý žena mění po dosažení šedesátky. Stáří prý je hrozné! Je se na co těšit. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá čtenářko,
      já měřím jenom 170 :).
      To se mám teda na co těšit, já byla vyřízená už jenom z tý padesátky, proto jsem i začala psát blog. Terapie psaním..:) Až mě zavřou do Bohnic budu mít náskok v psaní deníčku.

      Vymazat
  2. Jak to - jenom do práce a nakoupit? Ještě přece píšeš na blog! Víš, jaký je to energetický výdej? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Petře,
      právě že moc nepíšu a a ta karanténa mě už nějak zmáhá.

      Vymazat
  3. Jéžiš co já bych dala za předepsaných sedmdesát kilo! Ale ne, to mám 90. No a jestli se to má po šedesátce ještě zhoršit, tak to si snad nechám zašít hubu .... no jo, ale kvůli komu vlastně bych měla hubnout, že jo....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vendy,
      já jsem se držela po Druhorozeném dlouho na 55 kg, pak 57 kg a postupně jsem tloustla. Mě to štve, ale neodkážu se moc omezovat, zrovna teď piju hodně sladký čaj s rumem...:)

      Vymazat
    2. Moje váha vždy byla o dost vyšší než by měla být, já nikdy nebyla štíhlouš, spíš řádně udělaná. A to mi zůstalo po celý život. Jen jednou dietou se mi podařilo zhubnout poporodní váhu když se narodil mladej a to tak dokonale, že jsem se vešla do kalhot který jsem na chalupě nosila v osmnácti. Ale neudržela jsem jí, stejně jako když jsem shodila osm kilo před čtyřmi roky. Nemám tu vůli v tom pokračovat, vždycky mne něco chytne u čeho jen dřepím a žeru. Sladký.

      Vymazat
    3. Vendy,
      Ty máš prostě jinou postavu, Tebe si ani hubenou nedovedu představit...:)
      A já se cukru NIKDY nevzdám...!!! A piva.

      Vymazat
    4. To já právě taky ne, tedy že se nevzdám cukru, čokolád, dortíčků apod. Pivo piju jen zřídka, takže to zas tak není v kurzu....ale pak furt budu mít těch devadesát a budu vypadat jak vorvaň...

      Vymazat
    5. Život je dosť krátky na to, aby sa človek vzdával príjemných vecí :-)
      Radšej byť pribratá a psychicky v pohode než štíhla a vystresovaná.

      Vymazat
    6. Zatím se držím bez čokolády, jen jsem na posezení snědla bonboniéru, kterou jsem dostala k svátku, ale ta se nepočítá, to byl dárek...:-D

      Vymazat
  4. Právě snídám a neslušně přitom čtu na mobilu tvůj clánek. Vyprskla jsem. Při výsce 171 mám 70 kg. Váze říkám děvko, protože se nechce hnout. Tak na ni kašlu a miluju své staré džíny, do kterých jsem se vešla v 25. A pochopila konečně, že to ze prý mám těžké kosti asi nezměním. Velikost nosím o dvě čisla menší než kámoška, která má o 5kg méně. Což ji točí a mě těší😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zahrado,
      někde jsem četla, že si máme kupovat džíny o dvě čísla větší a budeme vypadat štíhle, začínám o tom uvažovat, přes ty moje se mi převaluje břicho.

      Vymazat
    2. Břicho je potvora, žasnu, že některým mladým nevadí.

      Vymazat
    3. Ano, když vidím některý mladý holky, tak si říkám, jestli na sebe nejsem moc přísná...al nejsem.

      Vymazat
  5. Míšo, ty jsi koza! Taková luxusní váha při 170 centimetrech!
    Ve dvaceti jsem měla 50, ve třiceti 60 a ve 40 necelých 70. Jestli to půjde takhle dál, v sedmdesáti oslavím stovku :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janinko,
      naše firma se právě přestěhovala do místa, kde jediná restaurace v dosahu je KFC. Můj osud je zpečetěn...:)

      Vymazat
  6. Máš pravdu, je to život plnej všivot, můžeme se utěšovat jen tím, že vždycky může být hůř. A možná by tě ještě mohlo maličko potěšit, že šedesát kilo jsem měla naposledy na střední, takže žasnu a závidím, jak sis tu perfektní figuru dokázala udržet. ;) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bev,
      mám dobrý spalování po mámě, ale lety se prostě zpomaluje a zpomaluje...a já byla zvyklá se neomezovat. Letos v létě jsem hodně pila pivo, a rovnou tři velký za večer. Ještě loni to byly piva malý.

      Vymazat
  7. Já to mám nějaké přehozené, většinou jsem vážila přes šedesát, ale po odchodu do důchodu jsem zhubla a teď se držím kolem 58. Nejprve si při úbytku 7 kg doktor myslel, že jsem nemocná, ale naštěstí to tak nebylo. Navíc mám ráda sladké, které jsem dřív vůbec nejedla a ani pivo mi není cizí. Tak třeba nebude tak zle, zdravím ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evo,
      tak tohle nechápu, zhubnout 7 kilo je tak je fakt hodně.
      U mě to myslím stresem z nový práce a přechodem. To je prostě hnusný období.

      Vymazat
  8. Také držím cca 60kg a to už skoro 10 let :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janino,
      jsi výrazně mladší, aspoň teda podle fotky..:-D
      Můj ideál by byl 59, ale zřejmě už nedostupný.

      Vymazat
  9. těžká závist 63 kilo jsem měla tak ve dvaceti naposledy :D, na padesát je to váha skvělá.. ale chápu, žádná ženská se sebou nikdy nebude spokojená, resp. žádnou takovou neznám.. A když má 55kg tak brečí, že měla 50, když má 50 tak brečí že měla 48.. Takže nebreč, jsi stále nadžena, bohyně.

    OdpovědětVymazat
  10. Ách...milá Helgo,
    děkuju za krásný komentář...!!! :-D

    OdpovědětVymazat
  11. Já už svou váhu přestala dávno řešit. Od malička jsem byla oplácaná a ani díky sportu nezhubla. Největší ponížení jsem zažila v 8. nebo 9. třídě, kdy si nás doktorka zvala na stupínek, kam si přinesla váhu a měřítko a sestra jí hlásila výsledky. 72 kg!!! To není možné, zvažte jí znovu. Tak znovu a nekleslo to. Potřetí mě vážila doktorka, až se jí orosily brýle. Pak mi měřila kosti. Dlužno podotknout, že jsem nikdy nemohla nosit náramky, protože se mi kolem zápěstí nikdy nevešly. A to ani v hubených letech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Alenko,
      váha bylo to, co jsem zatím v životě nikdy nemusela řešit, jsem maličko zaskočená..:-D

      Vymazat
  12. Vypočítej si BMI a zjistíš, že tvá váha je optimální. Rozhodující ale není jen vlastní váha, ale i svalová hmota, váha kostí apod.
    Ale s tou žravostí po 50 souhlasím. Je to silnější než já. 😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Mirijam,
      já jsem nikdy pevnou vůli neměla, jsem hrozně mlsná a závislá na cukru, mám moc ráda čokoládu a pivo. Za chvíli budu mít sto kilo. Jediné jídlo v dosahu nového působiště naší firmy je KFC...!

      Vymazat
  13. Od určitého věku ženy je váha hodně diskutované téma, elasticita obličeje a vrásky druhá.
    Svižněji a příjemněji na mne působí žena, která není svrklá a to bohužel vychrtlé ženy v našem věku jsou.
    Přesně vím, která váha je pro můj obličej ideál a jsem stejně velká a tvá váha by mi z ksichtu udělala starou indiánskou větev.
    Tvá váha je na tvůj věk doslova ideální a mnoho žen jí budou vídat pouze ve snech !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Blondýnko,
      je fakt, že si teď tak vrásčitá nepřipadám a taky se mi "dmou ňadra", ale jen trochu...:-D

      Vymazat
  14. Tedy Míšo, 63 jsem měla naposled před 1. porodem... O 63 ani nesním, to je sen, jako bych chtěla letět na Měsíc. Ale je fakt, že už jsem měla i 14 více, než dnes. Jo a číslo, které vidím na mé váze, napsat nemohu, bohužel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lotty,
      váha byla něco, co jsem zatím nemusela řešit, tak jsem taková otrávená, všechno oblečení je mi knapp a pořizovat si komplet celý šatník by mě zruinovalo...:)

      Vymazat
  15. 63 je úplně optimální! Nemáš se za co stydět! Já jsem byla od mala hubeňour, na 2. stupni to bohužel vygradovalo tak, že jsem vypadala jako anorektička, i když jsem nebyla. Rodina se o mě bála, jestli anorexií netrpím, byla jsem opravdu hodně vychrtlá, ale jedla jsem normálně. Asi to bylo hodně stresem. Byla jsem nervózní pořád, úplně zbytečně. Doma, ve škole, furt. Potom jsem 2x zkolabovala a došlo mi, jaké je to svinstvo. Ve stresu bývám i teď, ale už ne tak často, dokážu ho eliminovat.
    Leník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko,
      normálně jsem začala jíst na druhým stupni základky. No, spíš jsem se cpala jak nezavřená, ale hubená jsem byla pořád hodně.

      Vymazat
    2. Leni, tiež to to mala tak. Stresy v škole, v rodine... aj dnes. Vôbec sa neviem dať do pohody. Potom človeku nechutí ani jesť, všetky tie stresy a strachy sedia na žalúdku. Snáď sa to časom zlepší. Veľa šťastia s eliminovaním stresu!

      Vymazat
  16. Heh, já školní svačiny strkala za pohovku, při úklidu se máma hodně divila :D Myslím, že váhu máš skvělou, šedesát tři kilo je fajn :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Eliss,
      musím se s mířit s t tím, že "nic není jako dřív, nic není jak bejvávalo"...:-D
      Svačiny za pohovkou jsou taky bezva...!
      Dík za podporu.

      Vymazat
  17. To KFC v blízkosti je opravdu nepříjemné. Ale třeba se ti jednou přejí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Valentino,
      ono je kousek vzdušnou čarou, resp. vidím ten barák, ale je mezi námi nějaká zeď. Hned v sobotu při stěhování jsem měla twistera, ale to tam dojela Kačenka (manažerka) autem. Tak teprve uvidím.

      Vymazat
  18. Tak ako píšeš o tom detstve... mala som to úplne rovnako! Samá ruka, samá noha... jesť sa mi nechcelo. Bola to pre mňa nuda, sedieť pri tanieri a prežúvať :-) Od puberty som stále na 55kg a to už mám konečne celkom chuť do jedla. Uvidíme čo bude po deťoch či 50tke.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Simono,
      jen si nějak nepamatuju, kdy se to zlomilo a jídlo mě začalo moc bavit, až opravdu nehorázně...:)

      Vymazat
  19. Jo přechod... Ten se mnou také pěkně zamával. Navíc jsem v té době přestala kouřit a začala mlsat. Tož kila šla nahoru předpisově, pravidelně a bez zastávky až do té doby, než se nad tím začal pozastavovat lékař. Já jsem se začala snažit, ale marně. V létě shodím 5 kg, přes zimu naberu 8. A nyní když je mi 65 neodolám brambůrkům, čokoládám, likéru.... Ale zvláštní je, že nyní,když jsem ležela s úrazem, podařilo se mi shodit 6 kg. Asi to bude manželovou péči. Měla jsem dokonalý servis v základní podobě. To znamená snídaně, obědy, večeře, svačinky v pravidelných časech, ovšem bez čokolád, chipsů, zákusků, bonbonů, a místo tří káv, jen jednu. K tomu různá prostná při hygieně, která mě se sádrou na noze vždy fyzicky vyčerpala. Ale začínám chodit a první návštěva prodejny potravin bude pro mě náročná....😃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marijko,
      tak to slyším poprvé, že někdo zhubne doma po úrazu. To jsi vážně dobrá nebo máš vážně přísného muže...:)

      Vymazat
  20. Já jsem přesně na rozhraní, kdy mám ještě občanku, pak už je prý porážkový lístek. Můj životní rekord je 135, ale to prý bylo tím, že mám těžké kosti. Uvažoval jsem o tom, kolik asi váží jedna noha - cca 7 kg...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Mirku,
      jen by mě zajímalo, jestli jsi po těch zkušenostech v jídle trochu zbrzdil.

      Vymazat
  21. Ha a já zhubnu, heč. :-)
    A asi zhubnu hodně. A můžou za to doktoři. Ne že by mi s váhou chtěli pomoct, ale je to právě naopak. Nechtějí mi pomoct se zubem. :-)
    Mám zánět jako kráva a musím vydržet do víkendu, kdy u nás funguje pohotovost, takže teď týden nebudu žrát a pak asi taky ne. Nehledě na to, že pak už mi na žrádlo ani nezbyde. :-)
    Každopádně buď vděčná za KFC v dohledu, kdybys měla blíž mě, vařila bych Ti a s láskou. :-) A Ty už víš, že zrovna u nás dieta moc nefunguje. :-)
    Mimochodem, 63 kilo a 63 cm v pase jsem měla, když jsem byla tři měsíce těhotná se synkem. No a pak už to šlo jen nahoru.
    No jo, naučila jsem se vařit...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Baruško,
      taky se chci naučit vařit...!
      Do KFC se chystám zítra, povolila jsem si jednu návštěvu týdně.
      Váhu teď v zimě (!) řešit nebudu, do léta daleko.

      Vymazat
  22. Však to je pěkné, postava o které může žít jakákoliv žena. Mě by stačilo kdybych měla 58. Před deseti lety díky lékům jsem přibrala na 62 a teď vážím o deset méně a přibrat jde těžko....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Joino,
      já mám strach, že tohle je jenom začátek, hlavně nemám žádnou vůli se ani maličko omezovat.

      Vymazat
  23. Tak jsem si vzpomněla na školu kdy bývaly školní svačinky, ale já je nemohla mít, protože mi mamka chystala samé chleby s máslem nebo sádlem, či jen marmeládou. Zázrak byl, když jsem jednou za čas dostala rohlík s lakrumáčkem. :D Nechápu co ti vadí na tvoji váze, to je tak akorát. Já jsem ráda, že jsem trochu přibrala na těch 65 kg, jinak mi každý řekne dělej něco se sebou, nebo se nám ztratíš. :D

    OdpovědětVymazat
  24. Milá Marcelo,
    dlouho jsem se držela na 59 kilech, tloustnout znamená stárnout...:)

    OdpovědětVymazat

Zazvonil zvonec