neděle 16. dubna 2023

O myčce

Po rozvodu jsem si musela koupit novou televizi, protože tu co jsme měli, jsi vzal bývalý. Pak se zbláznila lednička, začala si myslet, že je trouba a hřála. Pak odešla pračka. Byla jsem smířená, všechny byly letité. Po rozvodu mi zůstala věrná pouze myčka Zanussi, a byla by se mnou zřejmě i dál, kdybych nebyla zbytečně hyperaktivní. 

Pozvala jsem bývalé kolegy na tatarák, a protože jeden z nich je všetečný gay, měla jsem potřebu uklidit fakt pořádně. Zdálo se mi, že od stolu je vidět i za myčku, tak jsem za ni zajela mokrým hadrem a nešetrně šťouchla do zpuchřelých hadic. Půl hodiny před příchodem návštěvy jsem měla pod myčkou velkou louži. To vážně chcete! 

Okamžitě jsem psala svému instalatérovi, že mi praskla hadice a jestli může opravit. Pokud je to tlaková hadice, která je zvenku našroubovaná na závit, tak ano. Pokud je bez přerušení až dovnitř spotřebiče, musíš volat servis myček . Odpověděla jsem, že všechny hadice jsou vzadu. Samozřejmě, musíš myčku odtáhnout a podívat se. Byl hodně trpělivý, ale to už jsem smažila topinky a nebyl čas.

Ráno, s lehkou kocovinkou, se mi nechtělo nic řešit. Myčce je nejmíň osmnáct let, nastal čas na novou. Poreferovala jsem instalatérovi. Tak možná to není hadice, ale teče někde uvnitř? Odtáhla jsem myčku, byla to ta hadice pro servis. Odpovídám, že v hadici je malá dírka, že nafotím. Pošli fotku dírky, rád se podívám. Konverzaci jsem rázně ukončila a objednala novou.

Člověk vyřeší jeden problém, hned se objeví další. Ta líná italská pračka Candy viděla, jak chlapci z Datartu odnášejí starou myčku, a rozhodla se, že to taky zabalí. A to je jí teprve deset let!

Sobotní ráno po akci


10 komentářů:

  1. Míšo, to je pech. Nikdy nezůstane při jednom, vždycky se posere více věcí. A nové věci vydrží méně než ty dříve zakoupené. V technice i v životě je někde vmontované kurvítko. Hlavně že párty proběhla v pohodě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko,
      máš pravdu, vždycky je to dominový efekt.
      Mejdan byl skvělý, přiložila jsem fotku :)

      Vymazat
  2. Kdepak tyhle přístroje: Jakmile vidí, že někdo věnuje péči jinému kusu, začnou okamžitě žárlit! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Petře,
      žárlivost u pračky jsem vážně nečekala :-D

      Vymazat
  3. Míšo, vítej do spolku. Loni na podzim jsme také měli slušnou sérii, kdy došlo k výměně několika spotřebičů. Naštěstí 4 roky starý sporák manžel zvládl opravit a já si říkala, že snad je to za námi. A ejhle? Pračka, které v září skončila dvouletá záruka si zřejmě řekla, že už toho mého praní má dost. Takže máme nový programátor.
    Když se daří - tak se .... až se ucho utrhne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Alenko,
      tu starou pračku jsem měla asi 18 let.
      Pračka teče a lednička divně mručí :-D

      Vymazat
  4. Kolik máš ještě spotřebičů? Většinou jedou holky a kluci ve velkém :D.
    Moje pračka se zase dnes rozhodla udělat si peeling. Odpadává z ní kde co, přední částí přihrádky počínaje a smaltem a rzí pod ním do aviváže a prášku na praní tamtéž. To chceš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janinko,
      pračky jsou obzvlášť zákeřné...!!!
      Moc spotřebičů nemám, ty velké jen tři.
      Vysavač taky mele z posledního, to ale nebude taková finanční rána.
      Ale pračku už vybírám novou.

      Vymazat
  5. Milá Míšo,
    občas si připadám, jako trouba, akorát při tom nehřeju. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Dorinko,
      pračku budu muset koupit co nejdříve, není s ní rozumná řeč :-D

      Vymazat

Láska je kurva