středa 2. října 2019

Prostě pusa..!

Moc se mi líbí móda rudých rtěnek, obdivně se otáčím za mladýma holka s pěkně namalovanou pusou. Tajemstvím mého proutěného košíčku (Helga promine) je sbírka rtěnek, k dnešnímu dni 12 kousků téměř totožného odstínu. Přitom si v posledních letech pusu maluju jen, když jdu na rande. Patočka ani výčepní na Klamovce z toho moc odvázaní nebývají, moje rtěnky rozhodně neslíbatelné nejsou a ulpívají na půllitru, o Patočkovi ani nemluvě.

Jejich špatná konzistence zapříčiňuje, že mi barva vzlíná nahoru vráskami mimo rty, vypadám pak jako upírka, popř. že jsem konečně zakousla svého nezvedeného potomka. Vrásky se mi dost prohlubují, přesně si uvědomuju ty situace, kdy mám rty útrpně semknuté. Když na mě klient nepříčetně řve do telefonu Kurvadoprdele vraťte mi moje peníze!, nebo když Druhorozený na otázku jestli byl ve škole, odpoví Možná?! Obličejová gymnastika ani jelení lůj už nezabírají.

Když jsem se poprvé sešla s VendyW, měla úžasně nalíčené rty materiálem, který nedoznal úhony ani po kávě a rybízovém víně. Šminky nakupuje na čínském e-shopu. Objednala jsem si taky. Místo rtěnek přišly lesky tak husté, že žádným způsobem nešly aplikovat. Byly i dost lepivé. Propadla jsem panice, že mám korálově rudé vteřinové lepidlo. Letěly do koše včetně řasenky, kterou jsem ani nezkusila, už takhle jsem furt na očním.

Chtěla bych mít pusinku jako peřinku, jako má Angelina Jolie, ale nemám, už jsem přemýšlela i o výplni kyselinou hyaluronovu. Za to může dovolená ve společnosti Ludviky, lekařky estetické medicíny. Druhorozený si úst u dívek taky všímá, proto se nám tu krátce mihla zrzavá Markéta s peřinkovou pusinkou. Stále se na ni ptám.

54 komentářů:

  1. Já jsem se mikdy ,pc nemalovala, ale v práci mi kolegyně položila otázku, proč to nedělám. za tlustými skly se deformovaly nejen oči, ale i stíny se nějak deformovaly, protože jsem na sebe neviděla ani v zrcátku. Tak prý alespoń rtěnku. jo, to bych mohla. Zakoupila červenou, ale zapomněla nani při zkoušení halenky v obchodě. Samozřejmě červené opatlání na lícní straně. Halenku jsem poskládala a že si ji teda beru. noic jiného mi nezbylo. A tak od té doby opět se rtěnkou jen "na rande".
    Lesky byly vždycky lepivé.

    OdpovědětVymazat
  2. Nezoufej, vygůglil jsem pro tebe inspiraci:
    Sytě rudými rty proslula zvláště královna Kleopatra. Docílila jich kombinací drcených karmínových brouků, mravenčích vajíček a vosku. Lesk pak dodávaly rybí šupiny.

    OdpovědětVymazat
  3. Nejvíc do červená prý barví kanadské brusinky..

    OdpovědětVymazat
  4. [1]: Milá Marijko,
    to malování je fakt dřina...

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: Milý Pavle,
    díky za recept, musím koupit hmoždíř...

    OdpovědětVymazat
  6. [4]: Milý Honzo,
    to bude určitě trvanlivější barva než ty moje šminky...

    OdpovědětVymazat
  7. Já si na malování moc nepotrpím kromě řasenky a někdy černé tužky. Rtěnku sice mám, takovou tu s jemným nádechem růžové perleťové.... tu použiju ve vyjímečných případech.
    Takže já ti zlatá Míšo neporadím.
    Ale budu ti držet pěsti, ať najdeš rtěnku svých snů.   

    OdpovědětVymazat
  8. [8]: Milá Marcelo,
    asi to hledání už vzdám...

    OdpovědětVymazat
  9. Je zvláštní, že ta kterou jsem měla při našem setkání tedy aspoň mě nelepí, ale co jsem si koupila jinou, tak ta mne překvapila že mi po aplikaci slepila pusu a propadla jsem panice, že bych se při líbání mohla k tomu objektu nadosmrti přilepit. Ovšem po prvním olíznutí rtů v panice jsem zjistila že lepení ustalo a rtěnka i tak drží pěkných pár hodin na svém místě a vůbec jí nijak necítím. Pak už jedině permanentní make-up. A tím ti navíc i udělají třeba širší rty😉🤔🤭

    OdpovědětVymazat
  10. [10]: Milá Vendy,
    kupovala jsem si fixy v Avonu, ale strašně rychle vysychají...
    Já to ještě proberu s Ludvikou.

    OdpovědětVymazat
  11. Já ujíždím na lesku, bez něj ani ránu. Na rtěnku nemám odvahu, bojím se, že by mi maminka řekla to samé, jako když jsem si obarvila vlasy na tmavě rubínovou - že vypadám jako kurva .

    OdpovědětVymazat
  12. [12]: Milá Janinko,
    před maminkou si musíš pusu utřít...

    OdpovědětVymazat
  13. Já se celkově moc nemaluji, ale manžel loni neustále naléhal, ať zkusím nějakou výraznou rtěnku. Tak jsem se na sousedské posezení trochu namalovala a nanesla rudou rtěnku. Manžel byl nadšen. Když jsem svůj pokus povzbuzena jeho chválou zopakovala, když mě bral na večeři, zeptal se, jestli to není zbytečně moc vyzývavé. Tak jsem rtěnku smyla a od té doby ji nevytáhla.

    OdpovědětVymazat
  14. [14]: Milá Yellow,
    to se musíš malovat jenom doma, pro svého potěšení muže...

    OdpovědětVymazat
  15. Zvykla jsem si mít tzv.namalovanou pusu když jdu ven.To jó.  Nejsem v tomto ohledu trendy-však taky v mém věku by tp bylo na pováženou,takže současná výrazná barva rtů se mnou nelomcuje, ale líbí se mi to na mladých děvčatech.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  16. A co zkusit řepu? Marfuše to dost vydrželo.

    OdpovědětVymazat
  17. [13]: Ona je nevyzpytatelná, zjeví se najednou jako duch, to nejde uhlídat!

    OdpovědětVymazat
  18. [16]: Milá Hanko,
    mě ta rudá hrozně bere, při obědě v salátovně jsem poslouchala mladý holky s rudýma pusama, probíraly zrovna rtěnky, ale tisíc korun je pro mě částka, kterou investovat nehodlám...

    OdpovědětVymazat
  19. [17]: Milá Valentino,
    díky za tip, rozhodně schůdnější než ten Pavlův...

    OdpovědětVymazat
  20. Mám rada rúž farby červené víno, jediné čo ma desí je informácia, že priemerná žena za život skonzumuje približne dve kilá rúžu!

    OdpovědětVymazat
  21. [22]: Milá Fidorko,
    to je opravdu zdrcující informace...

    OdpovědětVymazat
  22. Já se nemaluji, to by se dalo spočítat na prstech jedné ruky. Pusu občas ano, ale nepodléhám módním trendům. Decentně kontury a lesk nebo nevyzývavé barvy, třeba jemně fialovou. U nás doma se říkalo: Růže tvého retu, hlásá všemu světu, že jsi na odkvětu. Tak asi zůstanu přírodní natur zdroj až do smrti. Aspoň se mohu v klidu najíst, líbat a nedrhnout obličej kartáčem, když jdu do postele.   

    OdpovědětVymazat
  23. Když koukám na nějaký holky, který vypadají, že se s rtěnkou narodily, tak si říkám že to musí bejt úplně jednoduchý.
    Pak to zkouším já a většinou vypadám jak klaun, takže to už musí bejt, abych si rty namalovala i já   
    Tak hodně síly při hledání toho pravého odstínu a značky   

    OdpovědětVymazat
  24. [25]: Milá Chriss,
    přesně...! A já ještě vypadám jako klaun, který právě někoho sežral...

    OdpovědětVymazat
  25. [24]: Milá Mirijam,
    v poslední době vůbec nerandím a malovat se jen tak nemám vůbec motivaci...

    OdpovědětVymazat
  26. [27]: Neříkej, Míšo, holky se chtějí líbit, aspoň samy sobě. Já jsem jednou podlehla a nechala jsem se namalovat a přišla jsem si jak Marfuška z Mrazíka.
    Ale zdůraznit rty neuškodí.

    OdpovědětVymazat
  27. [28]: Kdysi jsem byla u vizážistky, byl to dárek k narozeninám, namalovala mě hezky, ale zas žádný karneval to nebyl... a taky jsem dost líná.

    OdpovědětVymazat
  28. [22]: Tak to já tu statistiku vyrovnávám, protože jsem se malovala pouze jedny prázdniny v 17 letech. Pusu jsem měla namalovanou jen asi 2 krát za život.

    OdpovědětVymazat
  29. [30]: Milá Dorko,
    Tebe jsem tipovala, že se moc nelíčíš...

    OdpovědětVymazat
  30. [31]: No vidíš, jak mě znáš! A možná, že jsem dokonce chlap, jak psal ten anonym tenkrát!

    OdpovědětVymazat
  31. [11]: No a ty jsem Ti chtěla poradit. Ano, vysychají rychle, zvlášť, když máš doma malého prevíta, co si půjčuje a nezavírá...
    Ale zas drží perfektně. Do druhého dne a na polštáři ani šmouha...[1]: A navíc jsou ty fixy dlouhé... S brýlemi na to nevidím a bez brýlí musím být tak blízko u zrcátka, že se tam s tou fixou nevejdu. A to stejné s tužkou na oči.
    Takže poptávám po lidech takové ty malé špačky. Jo, my brýlouni máme prostě trable.

    OdpovědětVymazat
  32. [33]: Milá Baruško,
    Druhorozený si moje fixy nepůjčuje, ale sama si je taky umím nechat blbě zavřený, ale ta poslední vydržela tak krátce, že jsem je přestala kupovat...
    Musím teď chodit do práce na osmou, jsem ráda, když si vyčistím zuby...
    Mám hrozně pomalý starty.

    OdpovědětVymazat
  33. Rudou nebo červenou nepoužívám. Před lety se ke mně Mladší coby chlapeček přitulil a řekl mi, že je rád, že mám blonďaté vlásky, protože s černými jsem jako Morticia

    OdpovědětVymazat
  34. [35]: Jó, chlapečci, milá Zahrado, ti umí potěšit...

    OdpovědětVymazat
  35. [30]: Malovala jedny prázdniny a tancovala jedno léto?

    OdpovědětVymazat
  36. Na osmou ? to je luxus, dovedeš si představit, co řeším já ve čtyři ?     
    Beru to, když máš sny, představy, to mi signalizuje, že toužíš.
    A každá správná baba touží Jen muži jaksi v tužbách pokulhávají

    OdpovědětVymazat
  37. [38]: Milá Blondýnko,
    ve čtyři chodím domů leda z flámu...
    Asi jsem teď v útlumu, ale jinak jsem spokojená...

    OdpovědětVymazat
  38. [40]:,[37]: A není to škoda...?!

    OdpovědětVymazat
  39. [41]: Ale není, Míšá(č)ku. Já jsem dost jiná a dost introvert - avšak, což je i tady vidět, takový ten extrovertní introvert.

    OdpovědětVymazat
  40. Dobře, Dorinko,
    nebudu Ti kecat do života...

    OdpovědětVymazat
  41. Mě se rtěnky líbí na jiných, ale na mě nějak ne I když jak stárnu, tak si občas rty namaluji. Aby na mě bylo aspoň něco pozitivně výrazné

    OdpovědětVymazat
  42. [45]: Milá Sluneční,
    máme to nějaký složitý...

    OdpovědětVymazat
  43. Mi se rtěnky taky hrozně líbí ale nepoužívám je protože to s nimi neumím a vůbec se moc nemaluji
    Obdivuji každého kdo se nebojí z Číny objednat kosmetiku a použít ji

    OdpovědětVymazat
  44. [47]: Milá Klávesničko,
    pořád s líčením bojuju...
    Čínské e-shopy jsem si zakázala. To byla první a poslední objednávka.

    OdpovědětVymazat
  45. Děkuji za inspiraci. Rtěnku jsem si o víkendu koupila, vzala si ji dneska do práce a ze všech stran jsem slyšela, že vypadám jako panenka, princezna a podobně. Dík! :))

    OdpovědětVymazat
  46. [49]: Ách, to je krásný komentář, milá Vílo, to mám fakt radost...

    OdpovědětVymazat
  47. Já zatím tu správnou rtěnku nenašla a nebo za ni nevydala dostatečný obnos. Navíc mám malou pusu a nevím, co bych na ní malovala. Ne všem výrazná rtěnka sluší. Mám strach, že bych v ní zrovna já vypadala jako pěkně povětrná ženština.

    OdpovědětVymazat
  48. [51]: Milá Cilko,
    nebo ses tomu hledání až tak nevěnovala...

    OdpovědětVymazat
  49. Dobrá rtěnka...jsi prostě asi divoženka...červená je barva vášně a teď vážně vůbec vlažně...jaká je tvá podprsenka?:)Moc pěkně napsáno!:)

    OdpovědětVymazat
  50. [53]: Milý Pepíno,
    prádlo nosím černé, doufám, že jako správný gentleman ses neptal na velikost...

    OdpovědětVymazat

Zazvonil zvonec